guwa dah pandai berenang woo

tiba2 aje sy pandai swim. swim yang betul2 bukan yang jenis swim kaki kat dasar jalan sambil acah2 swim.. haha.. macam dulu2 sy buat..

entah macam mana entah, tiba2 je leh terapung dalam air tenang je tak lemas dah.. bukan kisah wali2 ni.. tapi tu la tu.. cuma reti terapung yang kepala ke bawah je.. ke atas duk cuba gak, tapi memang tenggelam punya sebab panik kot.. pelik betul .. bukan sepatutnya sama ke? entah ler.

swimming ni best tau... dulu baca kat mana entah, kira swimming ni exercise terbaik.. tapi nak kata exercise sgt pun tak berapa sangat sebab mengikut pengalaman sendiri.. abis je naik dr swimming pool tu, kompem lapa abis.. rasa nak bedal lembu sekor. memang gitu agaknya.. letih oi swim.

ceceh.. senyum dalam air lagi... haha
tapi yang sy perasan la kan. kalau betul teringin nak belaja swimming, kena pakai yang sepatutnya. tight,baju pun kena stail lekat kat badan punya. biar ringan.. baru selesa duduk dalam air. betull. pastu kalau jenis rabun macam sy ni haa.. kena cr goggle yang selesa baru nampak terang dalam air.. takla terlanggar umat lain dalam air nu haa.. macam sy ni yang amatur, goggle dari diy aje pun rege rm20. selesa aje pakai. tak sakit kepala pastu takde kabus.. helok aje pakai.

apapun jangan putus asa buat mereka yang nak belajar berenang * nasihat mcm guwa ni michael phelps plak.. kah3. 

No comments: