ATV Congkak, best!

ok memang best... sekian.........
agak menyakitkan hati tak jika entry mcm ni je?heee

okay la. cerita dia lagu ni... sabtu lepas, adalah hari cuti, lepas lamaaaaa sangat tak cuti.. keja... keja... keja...  so afdhol la kiranya lari kejap dari kesibukan mengumpul wang kepada satu pengalaman baru iaitu menunggang menatang bernama ATV... amenda ATV ni brada?

ATV maksud nya all terrain vehicle.. mudahnya kenderaan 4 roda yang lasak dan boleh melalui pelbagai jenis permukaan darat *kadang air.. torque tinggi top boleh ler.. throttle bukan pada pemegang tapi kena pulas kat ala2 choke pada moto... brake bergantung pada jenis atv.. macam sy brake depan pada tangan, brake belakang pada kaki. yang penting boleh drift.

tempatnya terletak di hujung dunia.. maafkan sy.. ter emo plak... tempatnyaa terletak di pangsun hulu langat.. senang nya, kalau lalu jalan langat tu, ke congkak... jalan terus je sampai xde jalan lg dah.. haaa situla... jadi tak terkejut la kiranya tempat tu masih terjaga dan udara nya masyaallah... segar bangat...

kos untuk merasai pengalaman ATV ni cuma RM150... bagi kami2 ni.. ambil pakej tiada dalam pakej, cuma 2 jam, kos hanya RM100 seorang... ntah balik modal kat diorg entah tak.. abaikan... yang penting pihak pengurusan layan je request kami ni haaa.. seb baik...

nah share gamba sikit....

Baru nak kenal ATV.. sedikit penjelasan cara pengendalian.. 
test drive. memang sopan masing2.. yela.. takut2 nak pulas throttle

Cik T dengan ATV beliau.. tak nampak cuak langsung... haih. sy yang riso lebih2
abis sume training, dah tau asas untuk mengendalikan natang ATV ni, mula masuk hutan.. berdebaq dia toksah habaqla.. memang sangat2 mendebarkan.. teruja sikit.. sebelum masuk hutan tadi, memang ujan lebat sangat... so memang kita jangka dah, mesti track mencabar dengan lopak, lumpur dan sama waktu dengan nya...

excited kemain memasing.. teruja pengalaman pertama kali
memang ada gamba yang smart.. tapi saja pilih ni.. bila masing2 muka pelik2.. haha.. sebab apa? sebab ni kan blog ak. ha ha
berenti kejap. pekena 100plus sepam dua.
sponsored by 100plus ler sgt 
fareez tu apa hal? dah mcm tersadai letih nau nampak
antara cabaran yg ada.. sakit pinggang oi tunduk2 gini
bergerak dalam barisan gini.. xla ada yang tercepat ke.. terlambat ke.. selamat sikit rasa
eh.. tak perasan.. banyak plak gamba.. kesimpulan nya?

memang sangat2 best.. tq pada marshall yang pimpin untuk menghadapi segala halangan dan cabaran.. tq pada sapik atas gamba2 dan jadi mastermind utk ATV ni... memang pengalaman baru yang sangat mengujakan... buat mereka yang ingin mencuba pengalaman ATV, ATV congkak memang recommended.. sangat berpuas hati..

buat cik T, tq teman sy dgn aktiviti lasak gini... awk ni dr luar nampak lembut ayu2, tak sangka dalam hati ada serigala... ha ha.. ok.. sekian.. bye =)


oppppsssss... last gamba... tapi xmo ulas apa2... heee

jangan tanya kenapa? hahaha

3 comments:

zue_ra said...

mcm best je..korg x ajk pn ak erk..

zue_ra said...

mcm best je...korg x ajk pn ..

cintailmu89 said...

adoiyai zura...
sapik ajak ak pun last minit..
x sempat nak roger memember..
tapi repeat ni nanti