dah beli fon baru bro?

antara gadget yang bagi saya adalah berbaloi untuk dimiliki sepanjang menjadi penggemar2 gadget sebelum pencen entah bila entah... malaih dah nak ngikut perkembangan teknologi.... ni saya senaraikan... tak banyak pun... sikit je...

1) Pebble watch


- memang mantop.. jam yang simple, kalis air, tahan lasak... nak bawak p snorkeling pun takde hal
- bateri tahan lama
- notifikasi non stop dari fon, dengan vibrate yang kuat.. memang sedaq punyalah kalau ada call ke apa ke... jadi fon boleh silence mood 24 jam...
- screen pun sentiasa on... takde mood sleep ke apa ke... 
- agak memudahkan... nak balik ke jam konvensional tu kekok plak rasa..
- strap boleh tukaq ikut selera... arini leather esok plastik tulat besi pun boleh... 22mm kot kalau tak silap... banyak aje jual kat kedai jam.
- harga kalau tak silap tak turun2... statik gitu jela sejak saya pakai lebih setahun dah rasanya...

2) Nexus device


- update memang cepat... takde tangguh2... produk anak emas google kot.. macam awal2 dulu, android lolipop cepat aje dapat walau nexus 4 yang saya pakai tu kira lama jugakla... masih ada update dari google berbanding dari peranti dari pengeluar lain.
- boleh customize ikut suka.. agak2 bosan tukar aje rom lain.. boasa, revert back stock android... macam saya yang selalu tukar rom, akhir sekali pengalaman mengunakan android vanila juga terbaik dari semua aspek.. stabil, lancar dan cantik.
- design. aih.. pasal design nexus 4 ni, sy masih tak tergamak nak tukar fon lain? boleh? ha ha
- google punya intergrasi dengan device.. sangat2 memudahkan... tulis note kat tablet, boleh sync ke semua peranti google yang lain.

* bila dah jumpa peranti yang benar2 sesuai dengan kegunaan kita ni haa, tak perlu rasanya nak tukaq2 fon ikut trend... jangan diikutkan sangat dengan marketing strategy pengeluar2 peranti yang normal lah... nak untung... ok bye =)

No comments: