Treasure Hunt IMM 2014

aritu kan, kita kan join treasure hunt.... dengan imm... kalau tak silaplah, imm tu institute of marketing malaysia... okay, rasa nak termuntah membahasakan diri sebagai 'kita'... =)

sebenaqnya, memang tak pernah dalam hidup join treasure hunt macam ni... bukan taknak tapi tak pernah ada peluang ... amenda la tresure hunt ni... ingatkan kena p cari harta karun ke apa... so dengan blur nya, p la kat PLUS dekat mana entah dengan opismate, rasa2 boleh kata treasure hunt kitorang ni awal sikit dari peserta2 lain.. mana taknya, melilau jugak nak mencari opis PLUS nu haaa... seb baik jumpa.. kalau tak, make uTurn, ke rumah ajelaaa,.. treasure hunt kat rumah aje sudaa... dah la ujan lebat di pagi hari yang cuti.. cer bayang ajelaaa...

okay, dengan blur nya team sy ni haa dengar taklimat keselamatan dari JKR, dahla macam duk dalam asrama taklimat dia... kemain tegas... dengan main video keselamatan tahun1967, sabo jelaa.. semeja dengan kitrog pulak, team mana entah... senget... asyik duk membahan je kejanya.... silap sikit abeslaaaa... kih3..





okay, treasure hunt start... kami ni haaa, memasing first time join, start keta terus dengan konfiden nya otw ke kl tower... settle, lepas aje tol jalan duta tu haaa, sambil dah jawap separuh soalan2 yang diorg bagi sekali dalam file tu, kira kena perati la sekeliling jalan cari klu utk jawap, sekali tersedar dari lamunan, dan ternampak pelan jalan yang sepatutnya dilalui... haih ... hahahahaha...

terus u-turn, patah balik ikut jalan yang sepatutnya dilalui.. KL tower tu kira last checkpoint sudaaa... adoi... suka2 je jawap klu ikut gerak hati... ko rasa? seb baik tak sampai last checkpoint lagi... kalau tak, termenung la kat situ tunggu peserta2 lain sampai... kih3...

tapi tak kisahlaaa... dah uturn, baru lah nampak klu2 untuk soalan2 yang diberikan... kira okayla walau lewat sikit dari orang lain, tugasan sume dapat diselesaikan dan sampai pada waktu yang ditetapkan di setiap checkpoint... walau tak menang apa pun, tapi memang betul punya adventure la... kesimpulan nya, best sangat3 =)

No comments: