ada teringat sebenarnya

baru2 ni kan final mas vs thailand tu, kebetulan ada kenduri sahabat kami dkt sekinchan nu haaa... walau pun takla dekat sangat dengan balakong tercinta ni haaa, tapi atas dasar persahabatan, sampai jugak ke sana... cewahhhh... haha... lehud, sila belanja burger bakar sepam dua next time jumpa... ko blanje ak, comel dengan fareez sudaa...

macam biasa, adat majlis perkahwinan batch dkm ni, kelewatan sampai tu memang terjangka... setakat ni, alhamdulillah... rekod datang lewat tu memang tak pernah miss... kompem lewat punyalaa... sampai je dewan serbaguna sekinchan lepas bertarung dengan gps, jumpa la kutu2 dkm yg lain, tengah sedap melantak...kemain fokus makan...

biasa, makan2 mana yang patut, bedal sampai bengkak perut makan lauk yang super best,*lapaq sebenaqnya..dah sampai pun dekat pukul 3 ptg... tangkap gamba normal ramai2 sedas, gamba spontan sedas, pengantin lelaki buat hal plak.. boleh pulak dia lepas bersanding terus nak shoot p bukit jalil tgk final mas vs thailand... memang semangat harimau malaya sungguh...

kami yang blur2 ni terusla pegi rumah member dekat sekinchan.. kat sana........



* teringat suasana kat rumah sewa dulu2 oi =)

lo jangan sombong sangat boleh?

ada budaya kita dekat malaysia ni yang saya perasan takde pada negara2 lain yang membuatkan kita ini sangat unik dan lain daripada negara2 lain, kot? rasanyalah.. bukan pernah sampai semua negara pun tapi membuatkan diri ni rasa bangga sangat duk kat malaysia ni haaa...


dan budaya ni cantiknya ada pada masjid2 di malaysia... dah menjadi budaya kita untuk bersalam dengan orang kiri kanan bila duk melepak kat masjid tu.. perasan tak? entah perasan entah tidak.... menda biasa kita buat tapi percayalah... kalau p tempat lain belum tentu boleh jumpa perkara sesimple bersalam dengan org kiri kanan macam yang dah kita amalkan kat negara tercinta ni haaa...

bukan lah nak membangga sangat dengan perlakuan dan adab yang macam ni tapi ia cukup untuk menunjukkan kita ni orang malaysia, yang penuh dengan didikan ketimuran, penuh beradab dan sopan santun... jadi , jangan ler duk perlekeh perkara sesimple ni... luaskan ia kat luar dari lingkungan masjid... senyumlah, sebarkanlah keceriaan, jadilah yang pertama untuk memberikan salam.. tak rugi pun bro! =)
hehe

Treasure Hunt IMM 2014

aritu kan, kita kan join treasure hunt.... dengan imm... kalau tak silaplah, imm tu institute of marketing malaysia... okay, rasa nak termuntah membahasakan diri sebagai 'kita'... =)

sebenaqnya, memang tak pernah dalam hidup join treasure hunt macam ni... bukan taknak tapi tak pernah ada peluang ... amenda la tresure hunt ni... ingatkan kena p cari harta karun ke apa... so dengan blur nya, p la kat PLUS dekat mana entah dengan opismate, rasa2 boleh kata treasure hunt kitorang ni awal sikit dari peserta2 lain.. mana taknya, melilau jugak nak mencari opis PLUS nu haaa... seb baik jumpa.. kalau tak, make uTurn, ke rumah ajelaaa,.. treasure hunt kat rumah aje sudaa... dah la ujan lebat di pagi hari yang cuti.. cer bayang ajelaaa...

okay, dengan blur nya team sy ni haa dengar taklimat keselamatan dari JKR, dahla macam duk dalam asrama taklimat dia... kemain tegas... dengan main video keselamatan tahun1967, sabo jelaa.. semeja dengan kitrog pulak, team mana entah... senget... asyik duk membahan je kejanya.... silap sikit abeslaaaa... kih3..





okay, treasure hunt start... kami ni haaa, memasing first time join, start keta terus dengan konfiden nya otw ke kl tower... settle, lepas aje tol jalan duta tu haaa, sambil dah jawap separuh soalan2 yang diorg bagi sekali dalam file tu, kira kena perati la sekeliling jalan cari klu utk jawap, sekali tersedar dari lamunan, dan ternampak pelan jalan yang sepatutnya dilalui... haih ... hahahahaha...

terus u-turn, patah balik ikut jalan yang sepatutnya dilalui.. KL tower tu kira last checkpoint sudaaa... adoi... suka2 je jawap klu ikut gerak hati... ko rasa? seb baik tak sampai last checkpoint lagi... kalau tak, termenung la kat situ tunggu peserta2 lain sampai... kih3...

tapi tak kisahlaaa... dah uturn, baru lah nampak klu2 untuk soalan2 yang diberikan... kira okayla walau lewat sikit dari orang lain, tugasan sume dapat diselesaikan dan sampai pada waktu yang ditetapkan di setiap checkpoint... walau tak menang apa pun, tapi memang betul punya adventure la... kesimpulan nya, best sangat3 =)