sj4000 malaysia

action cam yang bernama sj4k ni dah lama wujud pun sebenaqnya... sebagai seorang yang slow poke macam wa ni, biasalah... dah lama ada dalam pasaran, barulah nak terhegeh-hegeh nak cuba sj4k ni... buat mereka yang tak tau, sj4k ni adalah alternatif untuk action cam popular seantero dunia, go pro hd yang ramai sedia maklong, memang mahal ya amat.. dekat2 1.5k, belum termasuk aksesori...

kotak pun special., tapi dtg dengan harga yg agak special jugak
jadi sebagai seorang yang amat terkenal di balakong sebagai seorang yang bijak berbelanja dan mempunyai pertimbangan yang waras, beliau pun belilah satu unit sj4k dengan dealer terus pada harga yang amat murah nak dibandingkan dengan harga pasaran.. biasa mereka2 penjual akan jual satu unit dengan rege 320++ untuk seunit, saya dapat cuma dengan harga 270 untuk full set dengan aksesori..

ni pulak sj4k... penuh aksesori.. dah macam pasang2 lego =)
setakat ni sangat2 berpuas hati dengan kualiti video dan sangat berbaloi dengan harga yang camtu... boleh support micro sd 32gb.. saya beli micro sd kingston, 32gb class 10 baru rm54... murah kalau tau mana nak cari.. kalau p cari kat kedai2 kamera tak dapat ler rege macam tu... mau 80~100++..

kat sini saya selitkan satu video first saya cuba rakam.. cuma dari rumah nak ke opis je... pendek je lepas edit.. adala kot 2 min... kalau ada kurang tu biasalah.. tak tau sangat nak guna... video ni guna chest mount... kira kamera tu dari sisi pandangan dada la... tengokla.. any komen, silalah... kerana pandangan anda, begitu berharga (* baca dengan nada iklan )cewahhhh, hehe...




tips diet di bulan ramadhan bersama kevin zahriruddin

tips kali ni adalah tips untuk berdiet di bulan ramadhan... tau, ramai yang pasang cita2 untuk menurunkan berat badan di bulan pose ni.. yela, dapat dua dalam satu.. selain beribadah ,dapat jugak turunkan berat badan untuk mendapatkan sekurang-kurangnya bmi yang lebih sihat dan seimbang...

jadi, mai terus kita ke list di bawah.

1) dapatkan supplement yang betul dan mempunyai pengiktirafan dari kkm... berapa penting supplement ini? takdela penting sangat pun...takde supplement apa pun dalam muka bumi ni yang mampu menurunkan berat badan dengan segera.. dadah mungkin, cuma cepat sikitla ke tanah kubur. ia hanya sebagai semangat dan omputeh kata kick start, motivasi untuk mind set kita ni mengatakan 'boleh' untuk menurunkan berat badan.. jangan main2, jika kita dah setkan target, ditambah sokongan moral dari supplement ini, insyaallah.. berat tu boleh turun. cuma pastikan dapat nasihat dari pakar diet, ataupun dr.

2) terlalu cliche' , tapi itulah hakikatnya.. kurangkan makan nasi... banyakkan protein dan sayur2.. susah asalnya nak kurangkan nasi.. double susahnya kalau nak istiqamah.. tapi insyaallah, kalau kurangkan sikit2, dari 4 genggam nasi, ke 3,ke 2 ke setengah genggam, lama2 boleh... nak kenyang, makan lauk lebih sikit, nasi kemudian.. dah kenyang dengan sayur dan ikan atau daging, nasi tak berusik@bertambah dah.

haa, ni tips dari abg saya, kevin zahri

3) exercise? tau korang ni pemalas, macam sy juga.. nak exercise, kemain payah.. jadi, paling idak pun, banyakkan berjalan.. kalau opis tu duk tingkat 13, amalkan naik tangga... exercise jugak tu.. jangan sempitkan makna kata exercise aje, mesti p gym, mesti jogging kat tasik.. asal keluar peluh, itu pun dah cukup untuk membakar kalori secukupnya... baru la lemak tepu boleh berkurang dengan jayanya..

4) last but not least, dapatkan alat penimbang.. rekodkan berat yang turun (*ataupun naik)... pastikan berat tu direkod untuk pastikan diet yang kita lakukan tu berkesan ataupun tidak... cuma jangan lah melampau, setiap kali masuk waktu solat, nak p timbang... kalau daily basis tu, weekly basis ke, okay la lagi..

sekian tips dari kevin zahriruddin.. apa2 persoalan, silakan bertanya.. malu bertanya sesat jalan... *kurangkan berat badan, kurangkan keboroian.. saya boleh, anda pasti boleh.. kih3

mata boleh senyum

situasi: di trafik light yang padat dengan motor berada di hadapan barisan kereta yang panjang di tengah ibukota.. berdiri segaknya seorang mamat dengan moto besaq tak berapa besaq sangat dengan berfullface helmet dan kebetulan di sebelah beliau pula terdapat seorang lagi minah berskuter ingin p keja gamaknya memandang mamat tersebut berulang kali..

mamat tersebut yang berfullface tadi, dengan perasan nya ingat minah tu syok kat beliau kot, memang sesungguhnya beliau perasan semata-mata.. dan dengan yakin nya melemparkan senyuman yang tersembunyi di sebalik fullface mengharapkan senyuman beliau diterima oleh minah tadi..

dan minah tersebut tersenyum kembali =)

* senyuman itu walau tersembunyi, namun boleh disampaikan melalui keikhlasan dan mata juga boleh jadi medium menyampaikan senyuman
=)

rezeki

dah tetiba harini saya tersedaq dari lamunan yang panjang, apa ertinya rezeki... ehem,...dah ko ni kenapa ? terhantuk ke apa... eh, lek luuu.....takpe2, pelan2 saya akan terangkan ...

seringkali kita tersalah tafsir, apa itu rezeki yang sebenaqnya.. sebut aja rezeki, jujurlah... apa yang mula2 kita bayangkan? sah2, duit yang muncul dalam fikiran, sambil simbol $ keluar secara automatik di mata kalian.... benaq kah rezeki itu, hanyalah wang semata-mata?

nak tak nak, kita ni hidup dalam zaman yang benaq2 mencabar... takde duit, apa pun tak boleh, kan? itulah realiti nya... namun, kalau dipikiaqkan dengan lebih mendalam, duit bukanlah segalanya... dah terlalu lama kita menyempitkan erti dan makna sebenaq apa itu rezeki dengan menganggap rezeki=duit=harta...



luaskanlah pengertian kita terhadap rezeki tu sendiri.. dengan rasa bersyukur, insyaallah, hati kita akan mendefinasikan rezeki dengan skop yang lebih luas... mempunyai masa yang lapang itu rezeki, mempunyai keluarga itu rezeki, masih mempunyai kesihatan yang baik itu rezeki, mempunyai teman yang baik itu rezeki... bila kita tidak menghargai setiap kelebihan yang ada pada kita ini sebagai salah satu dari cabang2 rezeki, dari situlah kita akan rasa tersepit mengharapkan rezeki lain yang berupa harta benda tu...

jadi toksah la menjadi mereka yang mengejar duit dan harta semata-mata.. belajarlah menerima dan kurangkan lah pengharapan... insyaallah, jalan rezeki itu sentiasa akan terbuka luas.... kata kunci nya, bersyukurlah, dan berusahalah untuk membuka pintu2 rezeki =)

* mempunyai senyuman yang manis itu juga rezeki, baik pada yang memberikan senyuman, mahupun yang menerima senyuman tersebut