DiSC test

baru2 ni la yang dalam team building tu, yang entry lepas tu... kan saya ada ceritakan tentang ujian karakteristik yang diorang panggil DiSC, so saya pun ambikla test ni dengan jayanya... dan hasil dari test tersebut, saya dikategorikan dalam 'i'...

tengokkan pada list karakter kat atas, tak taula nak cakap betul ke idak.. tapi bolehla.. adalah yang sipi2 kena.... takdela nak kata semua betul.. tapi iyela... menda kajian2 ni bukan amik masa yang kejap2 yer tak.. makan tahun jugak diorang menda2 kajian ni...

bagi saya, kita ni manusia, sikap pasti sentiasa berubah-ubah.. xder maknanya sikap yang statik je... mesti berubah tengokkan pada keadaan kita masa tu.. kan? btw, more concern to popularity? wah.... glamer u... kui3... mana ada mengejar populariti sangatlah.... cuma iyelaa..saya akui, saya suka menda2 teamwork ni... suka minta tolong, upkan semangat orang lain... bukan nya nak membuli... orang je selalu salah faham...

greatest fear tu memang saya akui sangat2lah... memang, kena reject tu bagi saya sangat sangatlah arghhhhhh.... jadi sekali dah kena reject, thats it... i'll move on... no hard feeling... melangkah kaki jauh pergi dari mereka yang me'reject'... kih3... terasa macam mood2 nak berdrama pulak... tapi kalau fikian kan... baiklah kita fokuskan pada kebahagian yang lain... dari duk melayan rasa kecewa tu kan...

* agak2, awak2 ni kategori mana ya?


2 comments:

Mizznadeiya said...

Salam.

Hahah.. Mungkin kita dalam kategori yang sama..

Fear of rejection. Bila takut kena reject, terus taknak cuba. Tapi bila cuba dan still kena reject, that's it, gotta move on, Kan? Hihik

cintailmu89 said...

yeke sama... entah2 lain.. satu ciri je mana cukup.. hehe..free2, amikla test ni nanti...