refresh hobi

tetiba je rasa macam nak listingkan sume hobi2 yang selama ni tersemat sebati di dalam diri... cewahhh.. haha.. so, jom ke list yang disenaraikan di bawah.

1) hobi permotoran.. hobi ni memang dah lama ada, sejak pakai moto ninja 250r tu.. dari mula keja sampai la la nie, masih belum pudar rasa hobi naik motor ni... bila naik moto, jauh bezanya banding dengan memandu kereta... rasa angin2, rasa kelajuan yang laju jugalah walau tak seberapa, rasa agak bebas bila tempuh jem, seronok bila rem2 moto sikit (* tapi bukan dalam taman ler, ada timbang rasa ler sikit yer?,hehe), dan 1001 lagi lah kepuasan dalam menunggang motorsikal ni.. hanya bikers je yang memahaminya, cewahhhh





2) fotografi... dari dulu lagi memang minat sangat dengan dunia fotografi yang luas tu.. cuma yer la, bukan nya murah menda2 dslr ni... dulu duk pinjam kengkawan punya, la nie dah keja, simpan sikit2 mampu ler nak beli dslr.. mula dengan nikon D3200, dah tukar ke D300, lens pun dah tambah 2-3 biji, memang rasa puas dapat snap gamba yang pelbagai genre tu.. ada gamba potrait, gamba landscape, gamba malam2... kalau nak tgk hasil2 snap, boleh ler klik akaun flickr saya belah kanan tu, hehe..



3)video editing... entah kenapa dan bila boleh start edit2 video ni entah ler... tapi kalau buat satu2 video tu, rasa semangat lain macam... seronok aje.. yerla, dalam dunia editing ni, tak ikut sop sangat.. bergantung sepenuhnya dengan kreativiti memasing.. takde betul takde salah dalam editing video... kreativiti ni luas... imaginasi tinggi, cantik ler video tu..

4) berblog.. ni memang tak dapat dipertikaikan laaa... bila masa2 tak menulis jari2 ni dalam blog, rasa macam gatal je tangan nak garu keyboard laptop atau pc... hehe.. benda apa yang bermain dalam akal ni, ada je nak dikongsikan dengan pembaca... sayang tau kalau tak berblog... yerla, cer bayangkan... kita hidup dalam dunia masing2, dunia yang berbeza... jadi dengan blog ni lah kita boleh tau kehidupan orang lain.. bagilah peluang untuk orang lain mengenali diri kita, walau hanya pada permukaan sekali pun =)


DiSC test

baru2 ni la yang dalam team building tu, yang entry lepas tu... kan saya ada ceritakan tentang ujian karakteristik yang diorang panggil DiSC, so saya pun ambikla test ni dengan jayanya... dan hasil dari test tersebut, saya dikategorikan dalam 'i'...

tengokkan pada list karakter kat atas, tak taula nak cakap betul ke idak.. tapi bolehla.. adalah yang sipi2 kena.... takdela nak kata semua betul.. tapi iyela... menda kajian2 ni bukan amik masa yang kejap2 yer tak.. makan tahun jugak diorang menda2 kajian ni...

bagi saya, kita ni manusia, sikap pasti sentiasa berubah-ubah.. xder maknanya sikap yang statik je... mesti berubah tengokkan pada keadaan kita masa tu.. kan? btw, more concern to popularity? wah.... glamer u... kui3... mana ada mengejar populariti sangatlah.... cuma iyelaa..saya akui, saya suka menda2 teamwork ni... suka minta tolong, upkan semangat orang lain... bukan nya nak membuli... orang je selalu salah faham...

greatest fear tu memang saya akui sangat2lah... memang, kena reject tu bagi saya sangat sangatlah arghhhhhh.... jadi sekali dah kena reject, thats it... i'll move on... no hard feeling... melangkah kaki jauh pergi dari mereka yang me'reject'... kih3... terasa macam mood2 nak berdrama pulak... tapi kalau fikian kan... baiklah kita fokuskan pada kebahagian yang lain... dari duk melayan rasa kecewa tu kan...

* agak2, awak2 ni kategori mana ya?


team building KPJ HQ

buat kali pertama nya lah kami berjaya jugak buat team building setelah lama jugakla bersama kpjwellness... walaupun takla jauh sangat peginya, buat dekat hq ni je... tapi okayla... dapat la jugak menaikkan semangat ke tahap fuhhhh... semangatnya nak p keja... rasa macam nak duk opis je xmo balik dah.. kih3...


tahun ni operation meeting, nampak dah bertambah keluarga wellness ni haaa... dari dulu kecik je, adalah dalam 20++ lebih orang, tahun ni je nak dekat 40 orang dah... ni pun nak tambah bukak cawangan kat kpj2 lain nya... makin bertambah manpower, harapnya makin bertambah la profit kat kpj, makin bertambah la bonus nya untuk kami staff2 ni haa... simple matematik... kih3...

salah satu yang paling penting dalam teambuilding ni, ujian karakterisitik tu.. 4 pecahan karakteristik, yang selama ni mungkin kita tak pernah perasan... menda2 nilah yang membuatkan kita ni selalu je salah faham kan.. ingatkan konflik dari gen x,y yang bertahun-tahun merupakan punca yang selalu dipersalahkan.. rupa-rupanya, karakteristik dari DiSC ni pun salah satu punca.. we are not speaking the same language... macam itik dengan ayam... mana x salah faham..

tu belum masuk kes haka dance, bollywood dance... banyak rupa nya bakat2 terpendam dalam staf2 ni haaa.. ada yang menari sebiji macam salman khan, ada yang menari setempat.. yang macam robot pun melambak.. tak kisahla.. yang penting masing2 sporting kan, dan enjoy! hehe... itu yang paling penting yer idak?

ni kat bawah saya ada buat sikit video kenang-kenangan... sila lah tatap aksi memasing yang......hihi