pengalaman baru harini

aiceyh tajuk.. macam budak2 sekolah baru belaja nak mengarang.. kih3... btw, tu tak penting.. yang penting harini dapatla merasa pengalaman baru, join evet kpj, media hi-tea gitulah kat hilton hotel kl... dapat merasa jadi photographer tak terlatih... kih3.. layankan jela...

Free aje sape nak check mata
memula tu pergh, rasa kekok ya amat... yela... nama pun jemput media.... tau2 jela diorg pakai kamera apa.. yang besar gabak tu.. lens pun taknak kalah.. besar nya gamak boleh zoom 5 km kot... gerun betul rasa.... kita ni pakai kamera basic aje... kit lens pulak tu... buat donno je la... tu pun nasib baik ada kamera sendiri.. boleh jugak ler guna untuk snap pic...

Nampak macam megi, tapi sedapnya, alahai... superb
tapi kira okay la... kekok tak kekok, dekat 7gb gak gamba snap tadi.. bolehla... kita guna jela apa yang ada yer dak... asal gamba tu ada kualiti cukup ler... ni esok merasa lah nak mengedit semua gamba2 tu balik.. shoot dalam format raw la katakan... tak edit, tak jadilah gamba tu.. tapi shoot raw ni kira langkah selamat jugakla... kalau gelap, leh gak terangkan... zoom2 sikit... dapat ler pic yang boleh guna untuk presentation atau nak dijadikan video ke... biasanya gitula... gamba2 ni kena jadikan video.. baru syok sikit nak tgk nya nanti...

Mamat MC sape entah nama

tapi memang bestla snap2 pic ni.. takla serabut sangat dari jadi mc kat depan ke, leh jalan2 ikut suka hati... sementara duk merayap keliling tu, tangan biasalah.. sempat jugaklah capai makanan2, ngap!! settle... kenyang jugak perut.. tak terikat sangat dengan majlis.. ikut suka mula nak p mana.. yg penting balik kang, ada hasil nak ditunjuk... kan? kih3


Board Of Director KPJ Healthcare Berhad and etc

* Okay tak hasil snap ni haa.. ke nak komen pape ke...

4 comments:

Fara Ada said...

ada bakat tu iz...boleh diasah hehe
aku dlu pun minat jg DLSR bagai tu
tp sejak2 kawen ada anak ni
duit prioriti anak je
iz kalau nk beli beli la skg hehe

cintailmu89 said...

dah beli dah... kamera sendiri ler ni...
kecik je nak beza dengan media punya kamera...

Fara Ada said...

owhh dah beli dah hehehe...
xpala kecik pun power jugak tu boleh zooming kan...
kami ni lagi lah xda camera lsg..haha
harapkan camera phone ja..

cintailmu89 said...

camera phone pun bukan macam dulu dah.. guna camera 360 tu, fuhhh...
hdr ke, full effect pun boleh... kan2?