Penginapan di Madinah

sepanjang beberapa hari di Madinah, kami duk di hotel yang memang berdekatan dengan masjid nabawi.. turun je hotel, terus pintu pagar masjid nabawi.. alhamdulillah, sonang... tapi memang sekeliling masjid nabawi ni, hotel aje.... memang dibuat dekat2..

nama hotelnya, hotel oberoi... bilik boleh kata besaq jugakla.. cantik , selesa aje.. lagi satu servis dengan layanan diorang ni boleh kata terbaiklah... nak2 kalau time makan, breakfast lunch dengan makan malamnya memang superb... menu macam2, pastu nasi arab, macam2 ado.. kambing memang haruslah... ayam, daging,.. daging ni tak pasti daging apa.. entah2 daging unta... kih3.. ada sekali itu siap nasi arab bersama burung... burung kecik2 tu.. memang sodapp..

macam kat madinah ke mekah ke, salah satu special dia, kalau jus buah dia.. pekat maksimum... memang puas ler kalau minum... pekena jus campur2, sedap je tekak melayan... yela... sejuk kan... yang paling best just dia, jus pisang campur guava kot.. teringat-ingat rasanya... mana la nak cari kat sini yer jus pekat2 gitu? kedai arab ada kot yang kat ampang tu... nanti nak kena singgah tengok kot2 ada jual..



kesimpulan nya, dekat oberoi hotel ni, memang puas hati lah.. servis yang baik, bilik yang cantik+selesa, benar2 membuatkan rasa nak p menginap kat sana balik.. tapi, itula.. mutawwif ada cakap, untuk pembinaan dan pembesaran masjid nabawi, hampir kesemua hotel sekitar masjid nabawi akan diruntuhkan... jadi mungkin kalau mai lagi sekali, entah ada lagi ke idak hotel tu...

biaq p lah kat hotel tu... kalau niatnya untuk pembesaran masjid nabawi, untuk keselesaan kita semua jugak yer untuk beribadah kat sana nanti.. sebab kalau tengokkkan pada musim umrah jer, penuh masjid sampai keluar-luar.. macam mana lah agaknya keadaan masjid nabawi kalau mai musim haji... lagi ramai berapa kali gandalah agak nya?

2 comments:

Amoy Latif said...

wah.. macam best aje hotel nih. guna pakej umrah dari mane yer? bole share tak.

cintailmu89 said...

guna mawar holiday kalau x silap... lupa dah... kih3