kenderaan yang dipakai

sepanjang berada disini, kami menggunakan kenderaan GMC sebagai pengangkutan harian... massyaallah, selesanya kereta ni... mana taknya, tengokkan pada fizikal kereta yang besaq ni, nampak gagah je... eh sat, GMC ni maksudnya general motor company ke car, gitulaa... dalam dia agak selesa, sesuai mungkin untuk perjalanan jauh..

ada sekali tu,dalam perjalanan nak ke Mekah, highway dia 4 lane dan memang besaq dan luas la highwaynya... straight je jalan nya.. kiri kanan betul2 bukit2 berbatu dan padang tandus.. jadi sambil duk tengok tepi tingkap, tengok jugakla kat cermin depan driver tu, terdetik la dalam hati, awatla pelan sangat si driver ni bawak keta, pelan sangat rasa dalam perjalanan yang mengambil masa lebih kurang 4 jam ni..


jeling2 jugakla mata ke meter keta... sekali gulp!! tertelan air liur ko.. meter dah sampai 190 km/h... fuhh.. terus sambung tengok tingkap pandang bukit berbatu dan pandang tandus sambil berzikir dan meneruskan talbiyah... fuhhh,seram pulak rasanya... memang terasa pelan nya... bagus jugak keta ni, tapi tak pernah nampak kat malaysia pun kan?

2 comments:

Amoy Latif said...

terasa perlahan untuk menghayati ciptaan Allah kot.. =)

cintailmu89 said...

mungkin kot... suasana beza.. tu cewi sikit..