it's uncledaycare

mama dia p amik lesen, jadi sape lagi nak menjaga bebudak ni yer tak? seb baik dapat uncle yang baik hati.. kui3.. terasa aneh pulak bila puji diri sendiri ni... haha.. maafkan saya...lama pula tak puji diri sendiri.. nak bagi ingat balik apa rasanya.. hampeh, x syok langsung.. kui3..

bebudak ni senang la pulak nak jaga.. x susah langsung.. mungkin cuaca pun banyak membantu sebenaqnya ni.. hujan lebat yang mencurah curah ke ladang gandum mebuatkan suasana yang begitu sejuk sekali mengaktifkan mood mengantuk kepada budak sorang ni.. betul2 tepuk2 sikit, sekali tido dah.. senang benar.. hai, mudahnya jaga bebudak kecik ni.. settle keja uncle dia.. 


ni entah macam mana entah, tetiba je dia boleh tido berdiri gini.. x perasan.
angkat bagi baring kat kusyen tu, tepuk2 sikit2 dia sambung tido balik
tup2, dia terjaga balik.. senyap je time ni.. mamai kot..
dia boleh sambung tido balik daaaaa
time ni baru dia jaga betul2.. haaa.. apa lagi, snap ler gamba mata beliau.. sila jangan tergoda yer?hehe
* wa rasa naluri kebapaan wa dah aktif ni.. mencari mereka2 yang telah mengaktifkan naluri keemakan.. sila2.. masuk mengadap.. =)

6 comments:

Mizznadeiya said...

cantik mata!

Jom tukaq bulu mata jom!

cintailmu89 said...

boleh tukaq.. kena tanya beliau dulu =)

Fara Ada said...

hahahaha...mcm2 gaya tdoqnya pun..
mesti ikut uncle dia kan..ntah kan uncle dia pun tdoq ikut dan cenggini jgk..tu sbb anak buah terikut..genetik la ktakan wakaka

cik RQS said...

amboii!!.kemain tidoq berdiri!..macammana buat tu?..ajaq sat bole dak?.hahaha :)

cintailmu89 said...

fara ada> hehe.. dak aih.. jauh beza dengan uncle dia yg sopan kalau tido.. tak macam budak kecik ni.. free style..kui3

cintailmu89 said...

qaseh> entah dia.. tu dia tiba2 automatik tido.. tau2 tido dah.. seb baik tak terlentang ke tepi..kih3