Parut

well, menda parut2 ni? nak jual ubat parut kah.. haruslah bukan.. che' bukanlah penjual ubat ataupun pengasas multilevel marketing menjual ubat ajaib yang xde asas2 perubatan, tapi boleh menyembuhkan 1001 penyakit.. tapi dari dia punya promosi, dari tak percaya boleh tergoda nak beli woo..

macam ni, kita semua ada parut kan? kadang2 parut2 ni boleh mengembalikan memori yang entah makan masa bertahun-tahun lamanya.. setiap kali kita tengok parut tu, tupp, terus teringat kat memori tersebut.. sebagai contoh ler, ada satu parut kat lutut che' yang mana setiap kali che' tgk je kat parut tu, mesti teringat satu peristiwa 6 tahun yang lepas masa tingkatan 5 dulu.

parut tu terjadi pasal satu jaringan yang che' score dalam satu perlawanan bolasepak antara kelas dalam liga bola sepak kat teknik kajang dulu.. amacam? style tak.. kui3.. sembang macam la jaring gol peringkat kebangsaan.. haha.. tapi ok hape.. bukan senang woo nak jaringkan gol yang sebenarnya melayakkan kelas 5pkmu untuk berada di tempat keempat dalam sekolah.. takdela nak eksen sangat tapi ok what... kih3.. tula sebab nya parut ni ada ceritanya sendiri.. salah satu darinya laaa..

tapi itulaaa..
sedangkan parut yang nampak ni ada cerita dia, apa lagi kalau parut dalam hati ni yer dak? bukan senang2 je nak buang atau lupakan.. kekal sampai bila2.. aisy, macam mana la nak sembuhkan balik parut yang kalau boleh taknak ingat langsung pasal memori yang satu ni.. =(

4 comments:

Mizznadeiya said...

Gunalah bio oil!

cintailmu89 said...

Boleh ke? Nak tryla.. ;)

Fara Ada said...

dah lama xjenguk blog ni..huhu...
ap cer iz? ada sihat ka?

cintailmu89 said...

sihat alhamdulillah..
tulaa.. lama x jenguk.. sampai hati..
tapi salah che' jarang update.. kejaaaaa jeee