raya 2013

alhamdulillah, pulang kembali ke tanah air selepas 2 minggu berada di luar negeri.. fuhhh.. perjalanan yang memakan masa lebih kurang 7 hari memang dipenuhi dengan berbagai kenangan pahit dan manis.. seronok woo bila berada bersama keluarga tercinta dan sanak sedara.. memang cuti yang benar2 dimanfaatkan lah..

baca perenggan atas ni nampak macam balik london je kan?haha..padahal.... luar negeri selangor aje.. luar negara lainlah.. sabo jelaaa... mintak maap la yer buat mereka yang tersalah paham.. saje je ngusik pagi2 ni.. bukan apa, sy ni memang suka bergurau kadang2... =)

7 hari cuti, puaslaaa berjalan.. cer bayangkan, dari kl~selangor~perak~kedah~perlis~sempadan thai~perak~pahang~kl.. pusing abisla... mau tak cramp kaki ni haa...kui3.. seb baik auto.. kalau clutch, mau tekan clutch kaki kanan sebab letih sangat kaki kiri.. kah3..

entry kali nak belanja gamba jerla.. nak menaip tak larat dah.. keja pun menimbun ni kat opis.. wat kenangan jela gegamba ni semua.. boleh ya?  =)


pjam keta sepupu bwk pusing kg memang heaven =)


atuk, nenek bersama cucu2 nya 


pemandangan di ladang anggur tasik beris

tasik beris, cantiknya view

menyambut kedatangan menantu dengan senyuman =)

hotel brasmana perlis... buluh betul tu.. 


along, abg arip bersama askar2

mak & abah yg comel

nama budak ni aqil darwisy


cameron sepam dua sebelum balik kl~~hehe


*errrr, ni blog ke album gamba.. keliru sudaaa =)

hobi abang2

ok adik2, ni abang nak cerita hobi baru abg.. mai singgah, mai singgah.. well, dulu waktu abang kecik2 dulu time skola rendah pakai baju uniform kaler putih seluar biru panjang, hobi paling otai sekali pun abg main bola getah.. bola getah tu biasa rege singgit kot, kena tikam dapatlah.. pastu baling kat lantai pastu dia pantul ke awan tinggi.. ikut pengalaman, life cycle bola getah ni adalah dalam 5~6 kali pantul je.. lepas tu kompem hilang masuk semak.. dah membazir.. esok p skola, beli lagi bola getah tersebut dan ulang2 la.. nampak sangat hobi ni sangat sia2 dan hai.. nak wat guaner, pemikiran budak2.. layankan jela..

15 tahun kemudian, abang dah umur 24 tahun.. takkanlah abang nak main bola getah tu lagi yer dak? malulah abang sebagai pemuda harapan agama bangsa dan negara.. maka anjakan paradigma haruslah dilakukan.. abang hupgrade hobi abang minggu lepas p jalan pasar beli sesuatu untuk dijadikan hobi... sat naa abang belek gallery enfon ni sat upload gamba.......













niat asal abang waktu beli menda alah ni betul memang nak bagi hadiah buat anak buah tersayang.. namun segala nya meleset setelah abang bwk balik opis nak test la kunun2 nya.. tapi apakan daya, hampeh gamaknya.. anak buah abang nampaknya dapat kapal terbang kertas jela.. acik mu dah terpesona dengan menatang ni.. best, boleh buat release stress di tempat keja..kui3.. sat gamba controller dia sat naa..



nak mahir kawal menatang ni sekejap je.. jatuh mula2 tu biasalaa.. tapi tak kisah,, bahan buatan dia nampak berkualiti je.. langgar meja, komputer, lampu hiasan, langgar orang, setakat ni pass lagi.. x menunjukkan kerosakan yang ketara laa.. okaylaa... nak tau rege dia berapa? haha.. kalau gtau pong bukan percaya nih.. hanya rm 50 sahaja.. murahnya aii.. pelik2.. kot2 ada yang nak start hobi ni, nak tanya apa2, sila2 kan lah =)