dengar lagu Moldovan-Romanian lagi baguih.

dalam dunia ni, memang kita dah cukup serabut dengan masalah sehari-hari.. sampai satu tahap, bilamana kita rasa yang tak perlulah nak tambah apa2 lagi masalah yang ada, walaupun dalam sekecil-kecil hal..ini termasuklah dalam mendengar lagu.. kadang2 rasa baik dengar lagu yang langsung kita tak faham maksud dia dari dengar lagu yang perlu untuk kita hayati maksud2 dia.. ke che' sorang je yang rasa gini..kih3..

lirik2 lagu harini, amboih!! bahasa sastera tahap dewa.. memerlukan muhasabah diri ataupun bertapa untuk memahami setiap bait2 lirik lagu tersebut.. alahai, betapa serabutnya.. baiklah dengar lagu yang tak faham.. asal bunyi best sudaaa.. sebab tu macam dah jadi hobi pulak sekarang mencari lagu2 daripada sepanyol ke, sweden mana ke, bahasa ibunda uganda ke, yang penting tak faham lirik dia.. irama ni tak perlu untuk kita fahami maksudnya pun kadang2.. irama yang sedap ini universal.. entah2 lagu dari ceruk dunia yang tak pernah kita sampai itu lagi best dari lagu2 kat radio nun..

sekarang ni duk dengar lagu2 cleopatra stratan.. ha, bukan orang mesir ya... tak kenal pun sapa budak ni...sebenarnya baru nak kenal.. yang penting lagu ni best walau lirik lagu dia sepatah haram tak paham... rileks~~ santai~~ boleh gak jadi peneman2 tika key in dunning dalam nexoft.. tengokla power lagu ni boleh pegi takat mana... dah download lagu budak ni banyak dalam enfon.. boleh tahan la... duk ulang2 je nih.. sekali2 rasa macam dah nak terkeluar bahasa mexico(*betul ke mexico?!) dalam perbualan seharian.. kui3..



* apa lagi lagu aneh yang ada dlm playlist angpa?nak try dengaq.. =)

Entry pilihanraya lupa nak publish haritu

harini wa nak ulas pasal pilihanraya.. tau, dengar perkataan pilihanraya, lu orang sume mesti rasa nak termuntah kan.. wa, pun rasa perkara yang sama.. tapi apakan daya,.. sebagai seorang yang mempunyai blog dan blog ni wa punya, wa nak lepaskan rasa yang terpendam..

wa betul2 rasa kecewa dengan result pilihanraya kali ni.. namun, apa yang wa nak sampaikan ialah, wa dah tunaikan tanggungjawab wa sebagai warganegara malaysia dengan pergi mengundi di area umah wa kat sek men cheras jaya dan alhamdulillah, wa tengok ramai yang bersemangat turun p mengundi seawal pukul 7 sengah.. Wa kira antara mereka2 yang terawal laaa..

Apa pun, wa pasti, apa sahaja yang wa undi, undi itu adalah berdasarkan ilmu, pendedahan dan persekitaran wa sekarang. As long as wa respek pandangan lu orang dengan pegangan dan pilihan yang lu orang dah pilih, macam tu jugala wa mengharapkan perkara yang sama dari lu orang...

Kini, tanggungjawab wa dah selesai, dan sekiranya ini adalah keputusan yang terbaik, wa terima dengan hati yang terbuka.. Walaupun ada rasa ingin mempersoalkan keputusan pilihanraya tersebut sebab terlalu banyak perkara yang meragukan wa.. Cuma perkara yang banyak meragukan ni sah2 takkan masuk dalam tivi 3 dan yang sewakt dengan nya...

oklah.. wa cuma hupdate entry kali ni bukan dengan emosi cuma dengan rasa ingin menjadikan ia sebagai kenangan wa di masa2 akan dtg..
adiosssssss

duk majlis ilmu main pesbuk.

simple entry for today... che' dalam satu majlis ilmu bersama dengan UAi baru2 ni terperasan something yang sangat awkward dalam majlis2 ilmu.. alhamdulillah, memang ramai anak2 muda yang join majlis ilmu gini..penuh.. sampai tak muat rasanya dalam masjid saujana impian kajang aritu..nak parking pun sampai ke tesco.. hebat2.. gelombang pencari2 ilmu kalangan muda remaja dekat kajang ni hebat betul..

ada perkara2 yang perlu kita jaga dalam menuntut ilmu di masjid malah mana sekalipun laaa.. ini dipanggil adab.. ada perkara perlu kita buat, ada perkara perlu kita hindarkan dari buat..

1) Bermain handphone.. social tak sudah2.. fb &etc..



2) Sembang2 kosong, ganggu fokus orang lain kat sebelah..


3) duduk jarak2.. sebenaqnya, macam mana rapat nya kita dalam saf solat, camtu jugaklaaa dalam majlis ilmu.. baru syok ! =)



kan best bila kita ikut adab2 yang tak berapa banyak ni bila menghadiri majlis ilmu.. lagi la cantik perjalanan satu2 majlis ilmu tu.. apapun, buat yang pergi majlis2 ilmu gini, alhamdulillah, sebab dia nak jugak pegi walaupun banyak lagi menda boleh buat.. dalam majlis ilmu inilah kita nak perbaiki diri yer dak.. 

*suasana majlis ilmu yang mendapat sambutan anak muda remaja sangat2 diperlukan untuk mendidik kami2 ini mencintai ilmu dalam dunia harini yang alahai.. banyak nya dugaaannn.. nak 'pilih' mana satu pun boleh keliru, kan3? =)