macam gadis la cite2 perasaan dlm blog !

bila lelaki berbicara mengenai perasaan dia dalam blog, adakah dia seorang yang lemah? ada dapat soalan dalam private mesej dalam fb... errr...... nak jwab gimana sihhh.. che' pun terdiri dari golongan yang sama...

dalam blog ni, kita kena tau yang pada setiap blog, pasti ada pembacanya... nak taknak, sifat keterbukaan dalam menulis di blog itu pasti ada batasan nya.. norma asas bagi setiap yang adalah kan? pasti ada batasan nya..jadi bila nak menulis dalam blog itu, beringatlah.. jangan sampai sedap ngat menulis, terlupa batas2, cerita ikut sedap tangan je, abisla terbuka aib diri sendiri malah mungkin aib orang lain juga dalam tak sedaq tu..

bagi che' , memang che' ada juga malah banyak jugak bercerita tentang perasaan sendiri, namun masih che berfikir dua tiga kali gak bila nak publishnya tu... baca dulu, agak2 dah ditapis mana yang patut, barulah publish.. menceritakan perihal perasaan sendiri bukanlah lemah, nak2 pada lelaki, namun ego yang kuat membuatkan diri terasa kuat je dalam duk jiwa kacau tu, xmo kongsi dengan sape2.. last2, pendam2, bom!!! meletop.. tu xmo tu..

* ada orang yang banyak menulis dalam blog dia, zahirnya realiti nya dia kat luaq seorang yang pendiam? blog jelah jadi teman berbicara , kan?

16 comments:

eszyamin said...

setuju ngat..blog adalah teman yang best..hehe

cintailmu89 said...

Kan.. Sebab dier tak pernah complain kalau kita duk ngadu kat dia.. Kah3

Mizznadeiya said...

Ada orang pandai menulis, tapi tak pandai bercakap sebab tu di luar dia pendiam.

Ada orang pandai bercakap, tapi tak pandai nak tuturkan kata-katanya dalam penulisan.

cintailmu89 said...

Agak2 fatin kategori mana?
Che' tak reti nak cerita kat luaq, x selesa luahkan perasaan tu yang luah segala dlm blog je...

RATU QASEH SAIFUDIN said...

bila xdapat nak share ngan orang..menulis kat blog laa jadi pilihan..nasib baik laa blog ni xde complain bila dok menulis panjangpanjang tu..=)

Fara Ada said...

iz...kadang2 ada jugak blog ni mcm diari..dia luahkan segala yg xterluah dgn kata2...kan kan? hehe
betoi2 kena tapis dlu betul2 sebelum publish sbb blog kita ni kdg ada stalker..oppss...haha

cintailmu89 said...

qaseh>> seb baik memahami.. lagipun bukan nya boleh kenal pun penulisnya kan? lainla kalu ada add kat fb ke.... hehe..

cintailmu89 said...

fara ada>>

masalah stalker? uiyooo.. kemain.. hehe..
boleh block ke ya stalker2 ni? kot2 xmo bagi dia baca ke..

Fara Ada said...

iz : kalau pesbuk sng boleh BLOCK je terus tp sygnya blogger xda function mcmtu..cuma dia ada option invite email org then yg diinvite je leh bc blog iz...kalau mcm iz ada followers sampai 800+..jenuh la iz nk mintak email setiap org invite semua kan..
xtau la kot ada cara lain...cuba tnya kwn2 hehe

cintailmu89 said...

Fara.. Itula.. Nak xnak, blog ni open jela.. Kalau private kan pun sama je..
Dah tanya dah.. Memang tak boleh block pong..

Iffah Afeefah said...

nti ckpla ngn die

ramai je blogger

ikut la nk tulis pe pon

jgn pk sngt ego tu

takkan ke mane

ye awak panggil sy iffah, saya panggil awak cintailmu? ehh

cintailmu89 said...

Xmol cinta ilmu.. Panggil haris ke, adam ke.. Ok jugak iffah.. Kah3..
*sambil angan2 jadi aaron aziz.. Kui3

Mizznadeiya said...

hehe saya peramah tapi pendiam!

Ahaks. Camna tu?

cintailmu89 said...

Peramah tapi pendiam? Susah rasanya nak faham nih.. Hehe

Dah lama kenal baru peramah kot.. Yang baru2 mintak maapla.. Camtu ke fatin?

Suhaili Sulaiman said...

ola

cintailmu89 said...

holaaa..