hari pertama di tempat baru dan hantu di bangunan marinara

hari ke 5 lepas pindah opis baru... suasana? masih kekok tapi dengan team kpj wellness, sume nya ok sangat.. takde masalah, happy2 aje...  selesa? memang sangat selesa... sejuk, meja pun besar... ada view2 kl ni sikit... pastu parking sume senang... cuma nak menghadap jem nak ke tempat keja jela yang berat nanang sikit.. (*sebenarnya berat nanang ni apo sebenarnya?, kui3)

duduk dengan marketing ni memang agak kekok sebenarnya.. tak berapa nak ngam.. mungkin awal2 je kot... tapi xpe... kita tengokla lama2 nanti camne.. boleh punyalah.. masing2 duk segan2, duk senyum2 je... kenal nama pun tak lagi... Pn Rafeah? pun setakat ni xde masalah.. siap blanje makan durian dengan manggis lagi hari pertama... nak segan2 makan durian kat opis? takde der.. hilangkan keseganan, tingkatkan prestasi makan durian... kui3

susunan meja che'? ya rabbi.. kena ada penasihat sikitla.. awat rasa kosong sangat nih? kalau ada lampu2 sikit ke, lampu belajar sepam dua ke... molekla sikit.. ingat hujung minggu ni nak jugakla mencari hiasan kat meja ni... akuarium ke, ambi pur ke... nak bagi sedap mata memandang pun okay sudah..  nak keja pun selesa sikit..

semalam kat sini ada jemput ustaz tu mai baca yassin kat opis ni haa... siap dengan air limau, dengan tazkirah sikit2... mungkin nak elak gangguan2 jin dan syaiton kat tempat baru ni.. yela, menara marinara ni berapa tahun dah kosong... ntah apa yang duduk sini sebelum ni, kita pun tak tau... jadi, nak elakkan gangguan2 ni, elok juga tempat baru ni kita biasakan dengan majlis2 bacaan yassin ni, ye tak? xpela.. xde apa punyalah (*sedapkan hati, hihi)


>> ada yang ada pengalaman kena gangguan2 dari makhluk halus ni tak? cer kongsi sikit pengalaman korang =)

10 comments:

Mizznadeiya said...

Bela ikan belaga buh dalam balang kaca kecik tu omey angat!

cintailmu89 said...

fatin.. ikan belaga tu, ikan laga kah? hehe.. x tahu... kui3..

ingat nak beli jugakla akuarium tuh.. serius, rasa kosong je meja tu... ada lampu2 sikit baru best..

Mizznadeiya said...

ha ah la kot. saya panggil ikan belaga ja. yang kecik warna warni tu kan.

Amboi siap lampu bagai. Ni meja kerja ke funfair? haha

cintailmu89 said...

funfair pun okay jugak..
ceria sikit nak ngadap meja keja tu hari2.. hehe =)

Mizznadeiya said...

Awak tak payah beli akuarium, buat semak ja. Awak beli yang pasu lutsinar tu ala yang macam mangkuk dekat kedai rm5 ada jual, pastu buh ikan laga sekoq, wuii tantik angat! Menyerikan mata hari-hari tengok baru naikkan sikit semangat nak buat kerja ye dak?

Kalau tak cukup satu , beli la 2-3 balang tu. wallah!

Fara Ada said...

bestnya tempat keja diaaa...
hukhuk tempat keja ku hanya sekadar seperti bekerja di kilang shj..tp xmengapalah..asalkan rezekiku yg halal InshaAllah :)
selamat bertambah semangat nk keja ye kalau da tempat baru tu...jgn tido2 lak sbb nampak cm sedap kalau dibuat port tido pepetang tu iz..hehe

cintailmu89 said...

tapi pasu tu takleh buh lampu2 macam akuarium.. tapi tulah fatin, nak survey pun tak sempat..keja je.. hehe.. tgkla ada masa sikit sat ujung mggu..

cintailmu89 said...

fara>

yang penting fara, tempat keja kita tu suasana dia best selesa keja..

kan? alhamdulillah, che' dapat keja kena dgn jiwa... hehe

kalau tak boleh sakit jiwa wooo... =)

Iffah Afeefah said...

errr xde pnglaman lg cte gni

cintailmu89 said...

xde pengalaman xpe.. lagi elok..hehe