2013? come to papa~


arini adalah hari isnin.. apa yang lain nya dengan isnin 31st december 2012 ni? xde beza apapun sebenaqnya cuma besok cutiiii!!! yahoooo... jadi busy monday jadi lazy monday.. mood bekerja ke laut.. hehe.. bukan apa, memikirkan detik2 5 sengah adalah suatu perasaan yang tak terungkapkan, chewaahhhhh... mood hupdate blog yang melimpah ruah.. kui3...

tahun baru kembali lagi, namun apa pengisian tahun baru budak2 remaja arini? jalan ke syurga ke jalan ke neraka? amacam, straight forward tak... tapi che' cuba bersikap positif, dengan beranggapan bebudak remaja harini lebih cintakan majlis2 ilmu daripada berkumpul memenuhkan ruang2 kemaksiatan kat dataran merdeka tu..

kat shah alam, kan ke majlis ilmu bersama UAI... alhamdulillah satu perubahan yang baik berada dalam majlis ilmu, penuh dengan rahmat dan barakah... adik2, sedaqlah.. bukan masa untuk enjoy tanpa batasan, penuhkan diri dengan perkara yang memanfaatkan diri bukan dengan merosakkan diri.. masa remaja datang sekali je.. pakai olay ke, fair and lovely ke, remaja itu tetaplah sekali.. masa sekali kali takkan berulang walau apa jua yang kita boleh buat..

moga tahun baru, dengan penambahan umur baru membuatkan diri kita semakin matang dan tahu arah tuju, tujuan hidup dimuka bumi nih... jangan lah leka lagi dan hanyut dengan keseronokan memuaskan nafsu.. nafsu itu infinity, makin diturutkan, makin dia nak lagi dan lagi.. insyaallah, jika usaha untuk memperbaiki diri itu ada, allah akan bantu kita tunjukkan jalan, kalau tak sekarang, akan ada jalan nya satu hari nanti.. yang penting istiqamah dan jangan putus asa yer.. =)

* camne nak sorok atau selesaikan rasa yang tersimpan dalam hati ya? che' out lah bab2 ni..

4 comments:

Iffah Afeefah said...

selamat tahun bru weh

btw aku agak perasaan tu same.. cume terganggu ngn anasir2 utk buat kite jdi xsetia

ade jugak org y xttp perasaan nye sbb die tak siyes

eszyamin said...

ada yg dok syok main-main kt i-city juga..lagi best bg depa...

cintailmu89 said...

harapnya kita boleh la perbaiki mana yang kurang, kan iffah?

cintailmu89 said...

i city tu kalu ada pengisian yang baik2, xpela..
kalau enjoy 24:7 ? hurmmmm...