lelaki dan kecantikan?

lelaki juga perlukan ruang untuk mencantikkan diri.. opsss, bukan mencantikkan tapi mengemaskan diri aka  tampil lebih yakin dan bergaya.. sila jangan salah anggap bahawa ini adalah satu bentuk entry iklan untuk produk penjagaan lelaki.. no3.. hehe

lelaki ni nak jaga apa sebenarnya? nak putihkan kulitkah.. nak kaler2 kuku kah(harom!), nak fesyen2 bajukah.. tak semestinya nak bergaya itu hanya dengan pakaian dan luaran je.. itu yang kita boleh nampak.. yang tak berapa nak nampak tu.. dari segi kekemasan fizikal, macam rupa fizikal ni.. cer kita sekarang pegi mana2 cermin dan buka baju, pastu tengok perut masing2.. amacam? senyum sorang2 la gamaknya..

fitrah kot, lelaki2 melayu ni tak berapa berat sangat dalam aspek penjagaan badan nih.. tak terasa nak menjaga berat badan , bmi yang ideal? main belasah je makan, tup2, tak sedaq yang perut sudah mula ke depan.. berat badan ni senang je naik, tapi nak turun nya masyaallah.. bukan main payah lagi * berdasarkan pengalaman..

ayuhla(*kemain, haha) wahai lelaki2 kat luar sana.. ambik sedikit dari hari2 kita ini, untuk menjaga atau memikirkan untuk menjaga berat badan agar lebih ok dan cantik mata memandang.. mind set tak kisah ni kita twistkan agar dapat bentuk badan yang diingini.. biaq ketul2 pun takpe, supaya boleh memotivasikan diri, mengejar bentuk badan idaman.. semuanya perlukan permulaan.. contoh nya, mulakan dengan tabiat pemakanan yang betul macam nasihat dari ustaz hasrizal kita, biaq makan sikit tapi ulang2., dari makan banyak sekaligus..

* takde produk yang boleh singkatkan jalan untuk mendapatkan berat badan ideal.. semuanya perlu dengan semangat membara dan motivasi diri yang tinggi, aicehhh..

8 comments:

dz zain said...

setuju tue....

cintailmu89 said...

setuju xpe...
tapi itulaa,
ni baru lepas melanntak pecal lele.. kui3

Fara Ada said...

hehehe xpela bukan sll..
lg pun xkan la sampai xboleh makan langsung kan..
kalau sll eksesais semua InsyaAllah menten je tuu...

cintailmu89 said...

Comel je eja eksesais tu.. Hihi...
Kan, betul.. Nak makan tak kisah, cuma kena disiplin sikit...

Iffah Afeefah said...

stuju jugak sbb laki pon kene jugak jage penampilan

tp jngn terlebih jaga berbanding pempuan da la

cintailmu89 said...

Kenapa tak boleh lebih pulak? Hehe

Sedih tengok kalu duk selekeh je.. Nak menyemart jugak, pakai kemeja nampak kemas je kalu badan tu cantik..

EJA said...

salam..setuju makan la apa produk langsing sekali pn kalau tak jaga makan dan bersenam x mungkin dpt berat badan yg ideal lagi sihat.salam ziarah dari www.menulisdenganhati.blogspot.com

cintailmu89 said...

Lama tak ziarah eja.. Menghilangkan diri terus nih.. Hehe..