facebook attention seeker

sangatlah sadis dan kelakar apabila seseorang itu cuba untuk menghebahkan kebahagiaan nya bersama dengan kerja nya kah, insan tersayang nya kah atau apa2 yang berkaitan dengan menyebarkan nya di facebook..

amacam? sedas tak kena kat wajah masing2.. hihi.. sebenarnya, dah menjadi trend kalau angpa sedaq budaya gini.. segala bentuk kebahagiaan yang ada (atau diada-adakan) untuk dipromote ke dalam facebook..nak tau apa fakta disebalik attention seeker facebook edition..


  1. hidup terlalu terikat dengan facebook hingga aktiviti lain terabaikan.. macam addicted jugakla.. tak tengok tak boleh (smash ke diri sendiri sejak berbb).. hihi.. tapi masih sedang cuba mengurangkan.
  2. kebanyakan mereka yang update status2 ala2 bahagia ni sebenarnya seorang yang bosan dengan aktiviti harian dia... boleh kata belum tentu 10 la katakan status dia, ada satu pun yang betul.
  3. online sosial lebih, tapi sebenarnya hanyalah terperap je dalam bilik ataupun kalau hang out dengan memember, menyendiri dan dan tak reti nak masuk dalam geng.. asyik sangat dengan membelek enpon.
  4. ada rasa dendam dengan orang lain dan ingin membalas dendam dengan menunjukkan segala keseronokan kita dengan harapan sidia menyesal dan dengki la kiranya dengan betapa bahagianya kita waktu itu.
  5. cukup ler kot.. tak tau nak tambah apa lagi... hehe
* fb ni sama banyak baiknya kalau nak banding dengan buruknya.. kita je yang perlu buat pilihan tu..

4 comments:

ilafazila said...

saya setujuk sgt..heheh..mintak jauh lah tgolong dlm golongan2 di atas..peace...:)

cintailmu89 said...

kan..
banyak apa spesis gini...
tak , ko bukan golongan gini..jangan riso =)

Adryunosuke said...

dah tak masuk dalam spesis ni dah...dulu masa awal-awal..yer aa..hehehe..

cintailmu89 said...

Uisy.. Perangkap2.. Sape dah termasuk jerat.. Susah nak keluar wooo...
Tak salah cuma jangan berlebih-lebih.. Yer dak?