hobi aneh

memasing mesti ada hobi nya kan? biasala tuh.. time boring2 ke , time ada kelapangan ke... apa lagi yang nak dibuat yer dak? rugi betul kalau pada sape2 yang hidup tanpa hobi nih... hehe

che' tetibe je terkenangkan hobi che' time bebudak sekolah rendah dulu.. waktu darjah 4... wktu ni dapat duit belanja sehari 1.50 tu kira besaq dah.. tak tau la angpa nya duit belanja time tu banyak mana... yang penting, bagi che, jarang la gunakan duit tu untuk beli menda yang faedah... semua menda yang dibeli takde pekdah belaka....

kui3,.. sabo jela.. dulu kalau time dalam bas sekolah, bas cik kiah tu, biasanya drebar bas akan buat jualan sampingan cam keropok ke, aiskrim ke.. part time diorang la tuh sambil bawak bas, sambil meniaga secara terancang... bebudak dalam bas suka lah yer dak.. kengkadang tu, tak sampai sekolah lagi duit belanja dah habis.. pastu time rehat, termenung main bola kat padang ke... makan pun tak..

time ni lah hobi che' tu terbit... che' ni memang ditakdirkan untuk minat dengan dunia permotoran sejak kecik kot.. kalau dulu, ada satu jenis keropok nih dalam dier ada isi mainan tu.. ala, yang jenis pasang2 tu.. boleh jadi kereta la, moto la, robot la macam2 la.. biasa  beli bukan sebab nak makan keropok tu pun... nak kumpul menda alah mainan tu je... pasang2, jadilah.. sekali-kali dapat motor, lagilah bertambah happynya tuh..

menda alah mainan yang che' kumpul dari darjah 4 tuh, bayangkan.. sampai harini masih duk elok terjaga.. berapa la usianya mainan ni ya.. darjah 4 sampai arini umur dah nak masuk 23 dah.. fuh. tu yang terbukak balik kotak tu... renung balik dunia kanak2 yang memang tak boleh nak rewind dah.. memang syokkk...

*sahabat pembaca blog che' ni, apa agak2 hobi korang kecik2 dulu yang masih duk ingat sebagai kenangan? =)

4 comments:

Iffah Afeefah said...

hobi bermotor?

takut lak nk naik moto


#minat bace novel je kot

cintailmu89 said...

Hobi baca novel iffah?

Isy.. Takut..

*minat naik moto je kot.. Hehe

ilafazila said...

hobi?bercakap x renti2 kot...hehe..

#dh boleh masuk muzium ni din...

cintailmu89 said...

Tu memang hobi azali kau tu ila... Haha

Muzium pun tak nak terima... Terlalu sentimental untuk disimpan dalam muzium.. Hehe