gua jahat maksima, yeehaa!!!

begitu hebatnya rasa taubat dan hidayah itu.. ianya bagai datang tanpa memilih latar belakang seseorang.. percaya tak sekiranya che' mengatakan yang bahwasanya seburuk-buruk manusia sekiranya ditiup dengan hembusan hidayah oleh allah s.w.t maka hidupnya akan berubah sekiranya dia menghargai hidayah tersebut, memahaminya dan istiqamah dalam perubahan nya..

jangan sekali-kali kita berprasangka buruk pada seseorang itu walau macam mana sekali pun huduh buruknya akhlak dia.. dari seorang penzina, ataupun kaki tonggang botol arak, sejahat-jahat manusia la kiranya.. jika dialah insan yang dipilih allah untuk ditwistkan hatinya untuk kembali ke jalan yang diredhai allah s.w.t, insyaallah dia takkan kekal dengan buruknya cara hidup yang dia pilih sebelum itu..

indahnya hidup bersyariat.. indahnya hidup dipandu sesuatu yakni agama yang mulia.. maka bagaimana lagi kita nak menyangkal nya yer dak? kita pernah hidup dalam hidup yang dirasakan tiada makna.. hidup ikutkan hawa nafsu.. ni nak tanya sikit.. la ni, angpa rasa tenang dalam diri atau angpa rasa yang kehidupan gini seolah-olah menyiksa batin dalam diri? rasa sesak, rasa menyiksa diri.. fitrah manusia itu adalah untuk mengikut tuntutan agama.. tak kira betapa jahat kita boleh pegi, tetap masih ada rasa bersalah dalam diri bila melakukan keja2 jahat tu , yer dak? kui3

geng, carilah sahabat yang benar2 boleh bermanfaat pada kita satu hari nanti.. insyaallah, dia jugalah yang akan membawa sesuatu pada kita bila ditakdirkan ajal kita sampai nanti.. sekurang nya bila kita nazak menunggu roh untuk ditarik, dialah sahabat yang akan menenangkan diri kita, membacakan yassin, dimana bila 'sahabat2' yang lain seronok bertwitter berfacebook di handphone masing2.. =)

3 comments:

Iffah Afeefah said...

ade org kate buat jahat biar jahat betul

sampai tak kantoii

ade ke nasihat gtu kan?

cintailmu89 said...

pulak.. tu takleh panggil nasihat tu..
tu nak memudaratkan lagi adalah.. adoi...

Anonymous said...

Sy sokong statement awk Din, n lg satu org yg dpt hidayah ni, keberanian yg diperolehinya adalah luarbiasa..btoi dak..