Ramadhan 2012

Bulan ramadhan nak sampai dah.. Yaallah, rindunya nak bertemu dengan bulan yang penuh barakah ni.. Hehe.. Macam rindukan kekasih plak yer dak... Sabo jela..

 Rindu dengan suasana tarawih nya, rindu dengan waktu bangun sahurnya, rindu dengan rakan2 jemaah di suraunya, rindu dengan bazar ramadhan nya! Rindu nak berbuka puasa dengan keluarga :) Masyaallah, besar sungguh ertinya ramadhan buat kita umat islam ni, hehe

 Sungguh, kesibukan bekerja dalam diam tak diam membuatkan kita rasa masa ini kurang dimanfaatkan sepenuhnya untuk mendekati majlis ilmu, rumah allah.. Tu yang membuatkan ramadhan ini sebagai motivasi terbaik untuk mengubah diri menjadi yang lebih baik dari sebelum nya.. Rite?

 Sahabat sekalian, manfaatkan ramadhan yang bakal kita temui ini dengan sepenuhnya.. Anggap seolah-olah inilah ramadhan yang terakhir buat diri kita.. Mana tau jika umur tak panjang..

 * apa pengalaman korang dalam bulan puasa yang susah nak dilupakan? Hehe

13 comments:

Cik Rongoks said...

kenangan bulan puasa yg tak boleh lupa bila first time sambut ramadhan tanpa arwah papa :(

iZ said...

innalillah.. pasti tak dapat dilupakan..
hurm.. doakan yang terbaik utk arwah yer =)

Iffah Afeefah said...

Erm ingt sal curi2 mnum air paip

iZ said...

itu biasa..hehe
zaman kanak2.
mandi sambil minum air paip..
keluar je segaq je masing2..haha

JIJI YU said...

bak sini fesbuk engko..tak pon pm fesbuk aku..aku nak tanywsa sal ipad

iZ said...

olrite bos..
https://www.facebook.com/cintailmu89

tanya puas2.. mana che' tau, che' jawab..kui3

eszyamin said...

memang seronok kn bulan ramadan ni...rasanya aku hepi2 nk smbut syawal sampai dajah 4 je kot..lepas tu syawal dah x best sgt, sbb mula rasa ramadan lg sgt sgt sgt best

iZ said...

Samala ak pong...
Syawal biase2 je..
Ramadhan yg paing best.. Kalau agak nak abis bulan je, rasa macam , adusss....

Che'Li said...

Ya Allah, esok dh nk sambut Ramadhan, mlm ni dh start terawih...ish bestnyaaa..masayaAllah! tak sabaq nya kali ni nk sambut Ramadhan..terasa lain bona. Semoga kita semua mendapat keberkatan di bulan yg lbh baik dr seribu bulan ini..Amin!

Suriya Modern Modesty said...

Assalamualaikum,

Saya ingin meminta kebenaran dari tuan punya blog untuk meletak gambar 'Ramadhan, time to recharge.' di website saya. Ini linknya: http://www.suriyamodernmodesty.com.my/News

Gambar tersebut bertujuan sebagai penghias komen saya sahaja, bukan untuk sebarang tujuan komersial.

Terima kasih. ^_^

Suriya

iZ said...

malam ni pn... terawih kat masjid al ridhuan... jom3..
ada ustaz kazim elias.. jomla..
dekat je..hehe

iZ said...

suriya, ang nak amik apa pun dalam blog ni, ambila hatta nak kopipes skali pon entry..
che' tak kisah.. =)

cahaya keharumanku said...

salam..ana pun nk amik gak gmbar tu ltak lam post blog ana,,syukran..