jeram, bukan sekadar ikan bakar

Wajah penulis cintailmu89.. jelas x? hehe
Alhamdulillah.. makan besaq bersama keluarga tercinta di jeram semalam... pernah pegi tempat nih? Kalau tak pernah pegi memang rugila.. kita yang duduk belah2 kl ni kalau nak makan ikan bakar, mesti terus terfikirkan sekinchan ikan bakar kan?

Fakta yang perlu anda ketahui tentang sekinchan ikan bakar ialah, satu harga nya yang mahal, dua harganya yang mahal... ada ke patut kira ikut 100 gram? Memang x puas langsung kalau bawak family makan kat sana..

Untung depa2 yang jual mainan kat sini..haha
Errr, tetiba je melalut pasal sekinchan ikan bakar.. sorry.. hehe.. x sengaja.. btw, kalau angpa semua dah sampai kat jeram ikan bakar ni, insyaallah x menyesal.. walau agak jauh, namun pasti berbaloi dengan harga dan sedapnya, fuhhhhh.. sehingga menjilat alas meja yang ada. ( ok, terlebih- lebih pulak, haha)..

hehe.. alang2 sampai sini, menu yang menjadi sasaran ialah ketam, sotong , kerang bakar, udang galah etc... bayang kan makan 10 orang dengan menu yang boleh menyebabkan perut masing2 tiada ruang kelegaan, bil cuma 300++.. alhamdulillah.. memang puas la kalau makan kat sini..

satu jenis je sempat tangkap gamba..
yang lain, errr.. mintak maap..
dah selamat..kui3
Kalau angpa pencari tempat makan yang best2, singgah2 la sini.. mesti x menyesal punya.. seronok tengok orang kita meniaga maju macam ni.. pasti sebab peniaga dia jujur dan tak tamak.. allah dah janjikan rezeki untuk kita masing2.. buat apalah nak tamak2 yer dak?







* angin pantai, mengingat kan ku kepada kenangan lalu, aicehhh.. hehe 

27 comments:

Aaron Aziz said...

dok pos gamba sndri watpe?mana gamba ikan bako?!

iZ said...

Alamak.. sorry bos.. haha
Check kamera jap, ado x gambo makanan....

Nadeiya Aalie said...

Entah. Gambaq makanannya mana? KAsi terliur sikit.

iZ said...

ada satu je gamba bila belek balik kamera ni.. sadis nya.. nampak makanan, lupa nak amik gamba..hehe..
sorry fatin..

"Salam Ukhuwahfillah" said...

mcam best je ikan tu..

iZ said...

Best jugak.,
Amik sekor ni je.. hehe
Licin sampai ke pinggan.. =)

Che'Li said...

hadoiiiii...teliuqnya baca ni Din. Bagi la alamat tempat tu kt saya...x sabaq ghasa nk p nih...ehehe

iZ said...

alamat gps ke pn?
hehe..
GPS location:- Latitude: 3°13’26.67″N; Longitude: 101°18’18.26″E

kalau alamat dia,
Aroma Ikan Bakar
Jalan Jati, Pantai Jeram,
45800 Jeram, Selangor
017-3163117

kena book awal2, fullhouse...
=)

KuNanGKuNanG said...

3 minggu lepas sy nk gi araoma ikan bakar ni tp ramai sgt org so sy gi restoran yg 1 lagi..pun sdp dan harga sgt la berbaloi2..:)

iZ said...

itula..dekat2 situ banyak restoran ikan bakar..
pon penuh2..
memang jeram ni area ikan bakar sungguh..
awat x book dulu?

Iffah Afeefah said...

Gulp cmne ni
Org y mmbace n tgk da terliur

iZ said...

haaa.... apa lagi..
Ujung minggu ni la..
Bukan jauh pon..
Hehe

EJA said...

ohh ini lah tempat yg awak cakap aritu..bestnye makan tepi2 laut tu..hurmm boleh la pergi nanti alang2 dah duk KL ni..hehe =)

iZ said...

Sebenaqnya tak berapa tepi laut sebab book belah dalam2 sikit.. tapi masih terasa angin laut.. hehe
Kl kesana adala dlm sejam sengah camtu.. :-)

Fara Ada said...

hehehe biasa la tu kalau da nampak makanan mmg laju je terkam makanan..
dah terlupa dah nak ambik gambo...
lepas ni pegi lagi snap gambo sesiap sebelum makan...

iZ said...

err.. sebanaqnya tak sampai hati tangkap gamba makanan..
nanti sape yang tengok, terliur je..
kui3..

Che'Li said...

Kalu book tu maksud Din kena call dulu ka...ada nombor ka..teghingin plak nk p ujung minggu nih...ngehehe...

iZ said...

yup.. no bawah alamat tuh...
kena book, kalau tak, susah nak dapat tempatnya...
memang sangat2 penuh...
kalau macam belah2 pantai, ada cas sikit la.. x mahal rasanya.. murah je pn..tapi bestla, sambil makan, kena angin sepoi2 bahasa..

VanillaKrimSoda said...

yup..tempat ni mmg best n femes.. as a stdnt uitm kt puncak alam mmg slalu pegi sbb dekat.. the whole class pulak tu yg pegi...

another recommended place = pantai remis... best jugak..

iZ said...

uitm puncak alam? dekat ke ngan jeram ni, hehe

wholeh kelas memang bestla.. meriah.. ambik pulak port yang belah2 pantai, yer dak.. lagi best..

pantai remis pernah pegi juga, kuitp apa tu, kepah eh?best2.. next destination maybe =)

JIJI YU said...

konak donlot gamabr tu hambik la..tpi gmbar tu mmg akan jadi pecah2 la..sbb aku dah setkan resolution untuk website

iZ said...

camne yer nak ada tangan2 seni nih..
ada kamera, gamba biase je..
memang bakat kot kalau nak join fotografi..

i'm ezza haniza said...
This comment has been removed by the author.
iZ said...

memang sedap..
Rasa agak2 teringin, p sini je la..
Tempat lain x sama.. ikan x fresh.. hehe

VanillaKrimSoda said...

puncak alam dgn jeram dekat je if guna shortcut jln ladang kelapa sawit la tapi..15 min dah smpai.. found out after few times pegi aroma tu... hehe

iZ said...

ooo...patutla dekat... ada jalan rally rupanya..hehe..
untungla blaja sana.. =)

shukri rashid said...

send pic here. tqq