mengapa UMNO semakin tidak relevan?

hehe.. entry berbaur politik memang che' pasti ramai yang akan panas je bila mendengarnya.. jadi, keterbukaan che' dalam blog ini walaupon dari segi politik, che' nak kita proses dier dengan keterbukaan minda jugala, okay? ada salah silalah ditegur..

  1. masih berkempen dengan media mainstream.. rakyat lebih advance.. gunakan internet, yer dak? apa guna unifi, p1 wimax, yes etc..
  2. gunakan isu2 lapuk dan kebiasaanya dibalasnya hujah pembangkang dengan alasan..contoh? tanya isu gula, jawap dengan peribadi pemimpin2 pembangkang... apa ke hey? hehe
  3. banyak sangat pendedahan yang dibuat, kebocoran2 yang masih tidak dibuktikan samada perkara itu benar atau tak..
  4. menggunakan isu seks untuk menjatuhkan peribadi seseorang..mana nilai ketimuran..mana nilai islam? haaa..jawab2.. sila jawab bukan dengan alasan.. bolehkah?
  5. suka mengelat.. belah2 semenanjung ada BERSIH, marilah kita beramai-ramai berkempen di Sarawak.. kui3
  6. tolonglah buat event2 yang tidak eksklusif.. macam ceramah, jemput penceramah2 yang mantop di serata malaysia ni.. politik bukan nya satu entiti lain.. politik adalah cabang ilmu dalam islam..
  7. Memperjuangkan bangsa.. keterlaluan... sifat bangsa ni sifat arab zaman jahiliyah dulu.. macam che' sendiri, che' lebih percayakan china muslim yang baik dari melayu islam hanya pada nama.. nampak contoh mudah ni?
  8. Pelajar universiti disekat..semua adalah tidak matang dan belum mampu memilih kerajaan mana yang diorang nakkan (pandangan pak2 menteri belah2 BN)
  9. silalah tambah di ruangan bawah.. hehe
* terus terang, pengundi BN adalah minoriti sekarang.. terimalah hakikat. =)

8 comments:

Ai said...

Walau macam mana diorang cuba, Kebenaran tetap akan menang sebab dah SAHIH ada dalam Quran.
Perkara yang BATIL, PASTI akan lenyap

al-isra:81
"katakanlah yang HAK telah datang dan yang batil telah LENYAP, sungguh yang batil itu PASTI AKAN LENYAP"

iZ said...

betul tu mizul...
masanya akan tiba, bilamana kebatilan tu tak dapat nak dibendung lagi...

hehe.. good point =)

Novelgurl said...

Loading...

huhu.

iZ said...

loading?hehe
tak tau nak terima ke x?
xpe2..take time =)

Ai said...

din, kata nak re-design blog ko?
nak buat tak?
aku bg free kat ko :)

iZ said...

ak memang admire dengan blog ko..susunan nampak lebih pro dan matured..
hehe...tapi tolongla jangan free pulak...
cuma ak nak tanya ko ni mizul..kalau domain kita macam ada skip ke bayar, blog boleh backup x?

sha my heart said...

wah, berani.. bagus2. berani kerana benar, takut kerana salah =)

ramai yang tak boleh percaya, ye la hari2 kena sogok dek berita sebelah pihak.

kemudian duk laungkan apa yang media arus perdana katakan. percaya 100%. kemudian nak berdebat, susah nak betulkan mindset mereka.

Semoga mereka dapat hidayah dan diangkat hijap (pandangan), amin.. =)

iZ said...

yup... xnak jadi mereka yang mainstream.. kui3..
che' jenis berani melawan arus...
buat apa ikut arus, kalau arus tersebut mengarah ke kesesatan yg nyata.. =)