mengapa ada blog ini, PERLU? =)

entry ini dituju khas buat mereka2 yang dalam dilema (*aicehhh,hehe) untuk memiliki@memulakan blog ataupon tidak.. nak tak nak, sentiasa ada halangan bila kita nak mula berblog ni... che' paham.. hehe..
so untuk menguatkan lagi keazaman mereka2 yang nak mula berblog ni, che' senaraikan sikit mengapa kita perlu ada blog..

  1. dapat mengimbas kembali kenangan lalu.. percayalah, dalam setiap kenangan pahit mahupun manis, pasti ianya boleh membuatkan kita tersenyum kembali bila baca balik entry2 lama...
  2. peluang perniagaan yang lebih besaq, mana tau dengan blog, produk kita boleh dikenali dengan lebih meluas..kan3?
  3. boleh berkongsi minat? apa jer minat kita, hobi kita. bila dikongsi bersama pembaca, best hape.. ntah2 dapat member baru leh join sekali..
  4. free aje kan? bukan kena bayar pun. update pun? kalau ada masa terluang, ada line internet.. updatela..ikut kemampuan sendiri.. tapi bila dah syok berblog kang, asyik nak update je....hehe
  5. medan dakwah yang boleh kita sampaikan dengan gaya tersendiri.. ada yang suka gaya santai dalam berkongsi ilmu, ada yang tegas2 sikit,ada yang lebih ke arah lawak, semua tu tak kisah sebab ia membawa identiti dan keunikan tersendiri untuk blog masing2..
  6. ada orang tak tau nak luah kat siapa masalah dier.. luah kat blog juga adalah satu terapi untuk diri sendiri melepaskan apa yang terpendam..kan2?
  7. cukuplah..kui3..banyak lagi reason perlunya kita berblog.. cuma pesan che' dalam berblog, ingatlah..segalanya perlulah mempunyai batasan dan hendaklah beradab.. segala apa yang kita tuliskan dan sampaikan pada pembaca, biarlah ia membawa manfaat pada diri sendiri, bukan memudaratkan pulak yer...

selamat berblog!!

10 comments:

Novelgurl said...

betul3..hapyy blogging!

iZ said...

hehe.. happy x berapa happy sngat..
sebab dunia blog x macam dulu...
kan3?

pheetz said...

hehe..entry ni dibaca saat aku da privatekn blog..hehe..tibe2 trpkir balik..perlu ke diprivate?..hehe adoi~

iZ said...

pesal nya ang privatekan blog tuh?
ni mesti ada masalah ngan sape2 ni..

Ieyza Afieyna said...

betul2.. skong sgt2,, dah 2 tahun ieyza blogging... seronok sgt :)

iZ said...

2 tahun? samalah usia blog kita ni yer dak? hehe
awat sekejap je rasa..hehe

Nurmaisarah Azmi said...

Assalamualikum.. nak bgtau nie.. blog nie terpilih dalam bloglist untuk blog sy,.. Thniah.. =) update blog byak2 k.. hehe http://sararose-93.blogspot.com/

iZ said...

tq mai.. hehe
insyaallah.. ber hupdate blog nih.. =)
tq3...

ain dzaya said...

betul sgt tu..bile baca entry lama2..nak gelak sorang2 pun ade,,,huhu


"Binatang pun pandai berkasih sayang. Manusia?".

iZ said...

gelak sorg2?
bahaya tuh..hehe