berapa jahat anda boleh pegi?

bila difikirkan balik, kita sentiasa meletakkan hukum pada diri sendiri... betapa jahatnya aku.. betapa besarnya maksiat yang telah aku lakukan.. adakah mungkin untuk ak merubah segalanya yang telah aku lakukan?

ya... ini adalah satu perasaan yang normal nak2 kepada remaja2 macam kita.. apatah lagi kesilapan2 ini bakal menggelapkan hati, merubah hati menjadi keras untuk mengingatiNya.. sesungguhnya nikmat yang paling besar yang boleh ditarik oleh Allah s.w.t adalah cahaya dalam hati.. sinar keimanan walaupun malap jika disinari dengan kasihnya kepada Allah dan rasul, insyaallah, iman itu boleh di'upgrade'..

tapi jika iman tu terus, terus dihilangkan daam diri dan hati, masyaallah, itulah kecelakaan yang paling maha besar untuk dihadapi oleh insan yang bernama islam..

jika kita masih sayang diri ini, janganlah sahabat.. tolong jangan berputus asa untuk berharap kepada keampunanNya.. sungguh, jika kita bersungguh-sungguh mengharapkan keampunan, dengan keazaman dan paksaan pada diri sendiri, Allah akan membantu kita dalam menghadapi hari2 yang penuh cabaran zaman sekarang...

ak malu ya allah, berapa banyak umurku berlalu, berapa banyak maksiat yang telah ak lakukan kepadamu, ak masih berharap kepada keampunan mu, namun ak masih berharap, aku masih berada dalam lindunganMu...insyallah.
*cabar diri korang tngok video ni sampai abis.. ada bran? hehe

9 comments:

eszyamin said...

terima kasih Iz :)

iZ said...

moga bermanfaat =)

Qaseh dalia adelia said...

takkan pernah brputus asa =(

iZ said...

gud =)
hehe

-gedek! said...

TQ share!

iZ said...

welkam uncle =)

EJA said...

alhamdulillah syuqran jazilan atas perkongsian..motivasi dan semangat buat diri :)

iZ said...

sama2..
hurm, eja bila nk update blog? =(

EJA said...

insyallah nanti eja update blog ye..hehe (~_^)