KL-iPoh-KelAntan-KuAntaN-KL

baru2 ni iz berjalan sakan pusing satu malaysia macam tajuk kat atas nu haaa..haha..sabaq jela...dalam masa dua hari polak tu.. tapi, alhamdulillah..segala perjalanan semua lancar, tanpa apa2 masalah pon..

tolak dari kL ni kul 5 pagi... yela, saje jela keluar awal dari rumah takut lambat sampai ke ipoh.. lagi pon faham2 jela pagi2 jalan camne...clear ya amat.. kul 7 sampai dah... hehe...

sampai2, duk pusing2 pekan ipoh cari tempat nak sarapan, amboih..payah kemain nak mencarinya.. banyak kedai yang lambat bukak nya..kalau ada pon, restoran cina.. nak breakfast kat restoran cina? minta maap ler...kui3..


sarapan terbaik mee bandung ipoh ngan kopi panas =)

memang segaq balikla mata dapat breakfast camnie..haha.. pelik2, pagi2 dah makan berat gini..haha..jarang dibuat manusia normal kan?

pas makan teruih p KPJ ipoh specialist hospital pasang komputer bagai kat sana.. kat sini tepaksa buang masa dekat 3 jam , desktop nya hal..xpela..nak buat guane.. nak tgk hospital ni?sat eh...


lawa kan?
dari ipoh straight teruih p kelantan.. bayang jela, takde rehat2 sangat, kena kejar masa yang dah terbuang masa pasang desktop kat sini.. ikut jalan gerik.. ingatkan x lawa jalan dier..skali ko..lawa kot... macam highway pulak..

sampai kelantan betul2 pukul 6 la lebih kurang..check in hotel chantique.. memang 'cantik' hotel ni.. berapa star tak tau ler..janji boleh rilex2kan badan..hehe.. ni gamba pemandangan kat tasik apa ntah dalam perjalanan dari gerik.. lawa, memang lawa sangat3 =)


tenang sangat2 kat sini.

kat kelantan ni macam2 la peristiwa yang tak dapat nak lupakan..yang memalukan yang pelik2, yang..isy3. biarlah rahsia..haha.. tul tak en Helmie?kah3.. bila teringat memang rasa nak tergelak je....


gamba kecik sudaaa..kejam2..
dari kelantan teruih shoot ke kelantan.. ikut highway LPT tu, memang ada satu kejadian yang memang xkan dapat cheq lupakan.. selama ni duk dengar highway ni keras la, itula, inila.. sekali kena kat batang hidung sndiri,. haa..baru laaaa... bayangkan dalam duk bawa keta constant speed 160-170... boleh ada satu keta mercedes hitam muncul dari arah depan lorong paling kanan. subhanallah.. nasib baik dapat elak.. memang pengalaman yang sangat2 menakutkan..

sampai kuantan(*tibe2) dalam kul 4 sengah petang.. uisy.. sampai je kat KPJ kuantan, terasa letihnya badan... mungkin sebab sepanjang perjalanan cuaca terik kot.. mata pon ngantuk.. misi terakhr utk trip kali nih..pas pasang je desktop kat sini, boleh balik kL..yahoooo!!! haha

ikut kL-karak, alangkah indahnya perjalanan dengan selekoh2 menarik, menghilangkan rasa mengantuk dan merasakan angin malam..amboih, tersastera pulak..hehe

sampai umah dalam kul 11 malam ler..pastu esok masuk keja dah macam zombie... xpela, demi tugas tercinta, ku redahi dengan gagah..aicehhh.. hehe =)


jumpa aiskrim ni kat rantau panjang.. memang best..kalah la tutti fruiti..
sape la nak bawak mai jual kat sini?adoii =)



12 comments:

BlueiceButterfly said...

~jauh perjalanan..:)

ciE tingGie LampaiE... said...

best xmai klantan?/he3

aizuddin said...

bluicebutterfly>>

jauh perjalanan,memang jauh..tgk odo keta, memang puas la jalan kalu gini caranya..hehe

aizuddin said...

cik >>

best sangat..suasana kelantan lain..
tenang je rasa.. hehe

Ain Dzaya said...

jauhnyerr merantaw..huhu

"Hadiah dari Allah.".

aizuddin said...

itula..boleh tahan kan?
2 hari je pulak..
seb baik dpt cuti..

suzie rahman said...

salam iz, klu g prk mmg byk lh kdai cina. nk halal g kedai mamai lah..open 24 hour :). xslh suzie tu tasik banding..

aizuddin said...

itula suzie..memang banyak tul kedai cina...
hehe..akhirnya..
jumpa pun nama tasik tu..
duk pikiaq2, barula tau..
tasik banding... =) tenkiu

Awie Omar said...

Assalamualaikum iz. Apa khabar?
Nak jemput baca entri "Next Top Blogger 1 - Episod 16 (FINAL)".
http://awieomar.blogspot.com/2012/04/next-top-blogger-1-episod-16.html
Terima kasih kerana menjadi sebahagian daripada kami :)

aizuddin said...

eh, dah jumpe pemenang yer?
tahniah2..
boleh fikir next game dah ni awie.. haha

Iffah Afeefah said...

jauh awk jalan eh

sjk bile tukar name aizuddin ni

ingt spe la td

aizuddin said...

haaaa?
kenal lagi..
tenkiu2...
ingatkan tukaq nama leh tukaq identiti...hehe