jfc airfilter ninja 250r

dah lama cheq x hupdate pasal moto kesayangan kan?hehe..x perasan pulak... seb baik ada gakla cerita yang boleh diceritakan dengan si ninja hitam tu..

semalam cheq beli air filter jfc untuk ninja ni.. bukan airfilter ori tak ok , cuma....cumaaa.... hurm, kureng sikit la airflow dier.. rasa macam ada something yang ganggu performance motor.. dah beli air filter tu, belek2 kat youtube, jumpala cara pasang menda alah ni.. ala, x susah pon sebenarnya.. apa lagi.. cuba jaya jela kaedah terbaik..

rupa menda alah jfc airfilter tu
keluarkan airfilter tu dari kotak, bukak fairing belah kanan.. guna screw driver je... satu je pon screw nak kena bukak...

setelah fairing belah kanan ditanggalkan
pastu>> nampak ada   screw lagi tu kan kat tengah2? pon bukak kan aje..

air filter ori yang dikeluaqkan
pastu cuba bandingkan dengan yang jfc.. memang sah2 yang ori ni betul2 halang angin masuk..kalau tengok kat cahaya tu, memang x tembus.. seb baik jfc ni ok sikit...( asal sama je design jfc ngan k&n, misteri2 )

beza kan? 
masukkan balik je dlm tempat tadi...tadaaaaa...siap! senang x?hehe

ngam2 soi je masuk... kena buh minyak sikit nak bagi senang masuk.
siap2 pasang balik, pakej tukar airfilter... apa lagi..mandikan lah ninja ni..dah baru beli waterjet... kena manfaatkan betul2... hehe..

beli sebab salah harga.. tesco letak harga tak update.. hehe
kena tembak jauh sikit.. kuat betul pressure air dier..



p/s: apa lagi yang nak ditukar ya? =)

6 comments:

Yasmin Aris II said...

dah smart la tuw . xya tuka2 da :P hehe

aizuddin said...

hehe... nak bagi best sikit bawaknya, Yasmin =)

L said...

cantik moto bro. adik nk tumpang boleh?? hahaha


jom tambah ilmu..=)

http://lolz-l.blogspot.com/2012/04/kalau-lah-kita-faham.html

aizuddin said...

boleh... sebab apa?
sebab ak kan abang...haha

Iffah Afeefah said...

huiyyy0000

aizuddin said...

huiyooo la pulak iffah ni..
ajak race kang...
hehe