apa celop perosak bangsa

tajuk adalah dirujuk.. sekian.. ( boleh ke hupdate gini je?) hehe

takdelah.. kenalah ulas sikit yer dak? adoi.. serius menyampah dengan bahasa pelik2 sekarang nih.. gini ke rupa bahasa melayu yang selalunya dikenali sebagai bahasa lembut, mudah diterima dan penuh dengan kesopanan..

apa celop? apa kemenda alahnya itu.. itulah, kadang2.. bahasa melayu bila dah diremix kan, tak faham sudaa.. mungkin cheq sendiri yang slow, tak ikut peredaran zaman ataupun diorang yang melampaui era zaman milennium sampaikan bahasa pelik2 ini keluar..

bukan nya penggiat filem tak tahu yang bahasa2 gini akan menjadi ikutan budak2 muda aka tak cukup umur.. sabaq jela.. hangpa boleh bayangkan adik2, anak2 buah hangpa berbahasa macam hampeh ni..

well, tak perlu kata apa2 la bak kata malique dan najwa.. perosak bahasa bangsa adalah bangsa kita sendiri.. setuju tak?

10 comments:

fasihahhanum said...

ora asing semangat nk belajar bhsa melayu, tpi kita orang melayu sndiri??hmmm..

iz said...

tahu takpe.. sabaq jela..
bahasa melayu rojak..
rosak.. =(

biela bell said...

bahasa2 macam nie senang menjadi ikutan remaja sekarang..huhu

Shazney Shamsuddin said...

amek yng baik buat pedoman..
yang buruk buat pengajaran..senang je kan..

iz said...

itulah..
mak pon tahu cheq x suka bahasa2 nih,
lagi nak sebut2.
saje je.. hehe

iz said...

Shazney>>

memang kita yang boleh fikir ni bolehla nak asing mana baik mana buruk..
sian kat adik2 tu haa...
fikiran baru nak berkembang, dah disaji bahasa2 alien gini..

Bunga Humairah said...

iz: masjid Muqarrabin tadi tu, dekat bandar tasik selatan, KL. dekat dgn sekolah SMKBTS. tahu tak? hehe. nak pm mcm mana ye?

Bunga Humairah said...

balas balik di facebook saya. takut takut lupa. blog cari facebook saya di blog :)

iz said...

ooo..dekat sangat dah..
hurm..ruginya tak pegi.. =(

Nyamuk Terbang said...

adk gua yg bru 2 thun pn dh terikut