petanda masih ada iman =)

ntah betul ntah tidak.. tak rujuk buku atau kitab apa pun.. cuma pandangan santai cheq sebagai remaja biasa2 yang takde pon background agama dan sama waktu dengan nya..kalau salah tegur la yer..kui3

  1. rasa bersalah bila melakukan perkara salah aka dosa dan masih terjaga dan rasa terhalang bila ingin melakukan maksiat.
  2. ada keinginan untuk berubah walaupun kadang2 rasa macam malu sangat takut org lain kata apa pulak.. tapi dari dalam hati, memang teringin nak berubah... solat misalan nya.. nak je start.tapi.......
  3. takut untuk menghadapi mati, rasa macam x sedia je dan risau bila nyawa bakal dicabut, masih tak menunaikan ibadah2 wajib selayaknya bagi org yang beriman
  4. benci tengok orang lain melakukan dosa.. kira masih ada sinar2 dakwah dalam diri..hehe
  5. rasa macam lebih selesa dengar ceramah, walaupon mungkin hanya pada ustaz2 yang diminati je.. kira ok lagila.. masih ada minat pada majlis ilmu.. taklah terus panas je kalau bukak ceramah2 kat tv tuh..youtube pon kira okla..haha
err..cukupla kot..ke ada nak tambah kat bawah nih?silalah..hehe.. samada pengalaman sendiri atau org lain.. =)
xder ciri2 kata atas? ur in dangered my friend... =(

21 comments:

Iffah Afeefah said...

erm tula

iman tak dpt diwarisi...

tetibe nk menasyid hehe

iz said...

pulak.hehe
sedap sore..kui3..

~ariFFin~ said...

kadang2 kita nk berubah..tapi x ada orang nk support..n malu dgn orang sekeliling..diri kita sndiri boleh mengubah diri kita

iz said...

memang camtue pon bro..
biasala.. bila nak berubah banyak beno halangan nya..
tapi mula2 jela..
lama2 ok kot..
apa nak peduli cakap2 orang..

sayang amira said...

best (:

iz said...

trimas baca mira =)

L said...

hehe.. pumped up kicked.. haha xda kene mnegena..

jom renung2kan sebentar..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/kenapa-ilmu-itu-penting.html

iz said...

mr L

memang x de kena mengena pong.. cuma music diorg unik..
layan gak ler..kah3

Awie Omar said...

walaupun hanya 2 entri. tapi pening gak nak pilih mana satu. dua2 berisi.

iz said...

ikut la awie..
mana2 pon x kisah..
yg penting entry tu mendatangkan pekdah pada penulis dan pembaca..hehe

Amoy said...

nice entry ! :)

iz said...

tq amoi sudi baca =)

fasihahhanum said...

Rasa seronok tengok orang lain yg berjaya buat perubahan dalam diri dan sgt2 nk ikut jejak langkah mcm tu...cth: pakai tdg labuh bg muslimah

iz said...

fasihah>>

kalau macam tuh, terus je buat..
jangan tangguh2 fasihah..
mula2 je org pandang lain.. lama2 okay la..
ntah2 dengan perubahan kita sendiri, orang terdekat ngan kita pon ikut..hehe

fasihahhanum said...

ya betul..cabarannya utk istiqamah..

iz said...

fasihah>>

boleh punya.. chaiyok2..
hehe

fasihahhanum said...

insyaAllah...thanks for the support. barakallahufik

fakhri khairi said...

nice entry. tapi aku dixtracted dgn gambar foster the people tu, apakah kaitan mereka dgn entry ni? hahaha joking joking ;)

aku follow kau

fakhri khairi said...

eh dah follow dah dulu ok malu -.-

iz said...

gambar hanya hiasan semata-mata..haha
best plak muzik diorg...
tq follow, walau dah lama follow..kah3

fakhri khairi said...

haha good entry btw :)