muzik dan perasaan =) fuhh!


sesuatu itu ada ketikanya perlu diabadikan agar tersimpan kekal dalam ingatan..
agar sentiasa berada dekat dengan hati..
agar sentiasa menjadi penawar dikala hati berada dalam keadaan yang resah gelisah..
lemas dalam permasalahan dan dugaan yang dihadapi.. 
muzik..muzik adalah satu cara untuk menunjukkan emosi yang terpendam..
dalam lagu ini, rasa terbuai dengan indahnya melodi..
seolah mempunyai cerita nya sendiri.. 
inilah manusia.. 
tidak dapat lari dari hiburan.. 

cerita pasal pendam..baru cheq perasan..salah satu dari beribu lagi kekurangan cheq adalah cheq selalu memendam segalanya..apa jua yang berlaku, suka ke x suke ke.,sedih ke gembira ke..semuanya dipendam.. cheq x lah seselesa orang lain dalam mengadu masalah.. berkongsi segalanya..

hurm..masalah kan? sedaq ini adalah satu kekurangan.. cuma macam mana cara nak atasi perkara gini..yup..memang iz akui, kalau menjadi pendengar untuk orang lain, memang boleh aja..malah sangat suka sebenaqnya dengar masalah ni..berkongsi pendapat..tapi bila melibatkan diri cheq sendiri..hampeh..hehe

err, ada cadangan x macam mana nak atasi masalah cheq ni.. pada yang sudi berkongsi, cheq hargai sangat2.. =)

24 comments:

Ku Azhar said...

erm...sabar je :)

iz said...

sabar memang boleh sabar..
cuma perlu lah luahkan juga kadang2..
tapi pada sape?kaedah nya..
slow sangat bab nih =)

J.Syazwana said...

same lah kite. just sekarang dah boleh sikit2 cerita pada orang. kene luahkan pada kawan baik yang boleh dipercayai. gud luck ! :)

iz said...

err..kawan baik?
bukan x nak luahkan masalahnya wana.
cuma, x tau macam mana nak mulakan..
xkan terus nak ke main topik je..

BlueiceButterfly said...

~mula2 just cakap macam nak tanya pendapat ke..then slow2 la masuk bab luah perasaan tue..:)

iz said...

ooo gitu...
tapi mcm segan pon ada kan..
tapi, nak kena cuba jugakla nanti..
mungkin sebab ego..
malu nak luahkan..haha

semutsengal said...

kongsi fat choi ??


Style !!

iz said...

erk..awat hang ni semut?haha
banyak makan daging la nih..kah3

Ain Zulaikha said...

saya juga seorang yang pemendam, tapi alhamdulillah belum lagi ada sifat pendendam hehehe

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow...follow pakjoe blk tau hahaha

iz said...

ain>>

erkk..tiba2 je masuk topik pendendam?hehe..

pemendam ni sebenaq nya bukan sesuatu yg baik =(

iz said...

pak joe>>

ok pakjoe..
on da way.. tq..

Dalila said...

hehe.. ade masalah ke ?
well, xsemestinya luah kat org yg kte knal jek.. kdg2 org yg baru knal lg senang nk cte ;)

klu xnk share masalah dgn org make sure u ok.. jgn stress2..

nnti klu pendam sgt meLetOp nnti ble dh dh terlalu memendam ;)

it's can lead to distress!

hepi berbLogging iZ.

iz said...

tq dalila..
yup..betul apa awk ckp tuh..
sesiapa pon sebenaqnya tak boleh pendamkan masalah..
sampai masanya, memang kena luahkan..
duk pendam ni macam simpan satu bebanan je sebanaqnya...

محمد رازيق said...

jangan pendam banyak sgt der.. nanti seksa diri. kali ni biar jaga diri sendiri lebih, dari jaga org lain. salm kenal der

iz said...

jaga diri sendiri lebih, dari jaga org lain, x macam pentingkan diri ke bro?
tapi..dalam sesetengah keadaan..betul gak cakap ko..
tq der..

محمد رازيق said...

hehe.. ak rase depend pada keadaan der. ade mase diri sendiri perlu dibelai.. hehe. anyway thnx lawat blog aku td der. Apa keciknya hang. ak ni lgi la kecik. blog aku pun umur sebulan. bnayk aku kena blajaq ngan hang ni. keep in touch der.

iz said...

blog ni bagi aku, x kira berapa lama pon..
dari penulisan pun gua tau lu ni berbakat..
takpela.. nasihat ak, biaq kita menulis sesuatu yang bermanfaat..elakkan dari mengejar trafik dan follower..
dengan penulisan ko skrg ni,
insyaallah.. semua tu(follower dan trafik) akan dtg jugak kat ko der.. fuhh..amin..

محمد رازيق said...

tq der.. gua touching ni..gua ni besa2 jer.. nigua ngah try buang sakit gila trafik n gila follower.. hahaha. biasa2 je der.. skang ni ada ntry bru der.. xde lah baru 2 ari lepas.. haha.. kalu lu free, dtg lah blog gua. clean & clear..

iz said...

wokay..
on da way..
=)

Aisya J said...

Hmm kalau susah nak cerita masalah dekat orang, cuba luahkan dari segi lain, menulis ke, main alat music ke :)

iz said...

hurm..betul tuh..
nanti kena cuba gak..
=) tq

**::CIKNUURUL::** said...

lorr,masalah tu kire beso gak al,.sebab xsuke meluah kan,.jangan pendam lame2,.nanti sakit ,..siyes sakit kt dada,.huhu

iz said...

tau xpe...tapi xpe dah..
dah ok sikit dah..
luah jugak nak xnak aritu.. =)
tq!