korean drama

x kisahla apa tanggapan kamu2 semua terhadap drama korea..tapi bagi cheq, ada sesuatu yang ada pada drama2 korea yang menyebabkan cheq terlalu meminatinya.. malah cheq mengakui ianya adalah sebahagian daripada sesuatu yang membentuk peribadi cheq selama ini...

oh..begitu telus betul intro kat atas...haha..bukan hape...dah biasa dengan tanggapan bahawa lelaki tidak perlu untuk menonton drama sebegini..err...memang selalu kena senyum2 sinis dengan kawan serumah dulu and kakak sendiri..hehe..namun pernah tak korang terfikir..apa nilainya yang ada dalam drama2 korea? fuhh..

dalam hidup cheq sendiri, hanya pernah menonton 2 drama korea je.. full house dan sassy girl(baru habis tengok semalam).. kesan nya..hurm..yang pernah tengok je boleh ceritakan.. kan2?ok,sep sikit...haha

riso pulak nak tengok drama yang lain.. ingat lepas ni nak tengok winter sonata..ataupon ada yang lagi best?ntah ler... baru je mendaftar kan diri dalam geng2 cerita korea..

ada sesuatu pada watak ni,wat cheq terasa..
tapi, iyela..dalam apa jua sekali pon..hendaklah beserdehana okay?  jangan berlebih-lebih.. mana nilai yang baik, ambil lah.. yang buruk2 tu, tinggal lah.. satu yang miss nya dengan drama2 ni, walau ia kuat dengan nilai2 sesebuah hubungan, tetapi tetap diorang dengan gaya hidup diorang yang x sama dengan nilai hidup kita sebagai orang melayu dan islam.. hehe..

btw,tengok drama korea xkan menjadikan korang sebagai seorang yang lembut dan lembik.. tetapi mungkin korang akan belajar untuk merendahkan ego dan keras hati terhadap pasangan masing2..

27 comments:

Nazira said...

salam...bg pndpt sy pulak cite korea ni bukan sama jek semua...yela, mesti ada cinta tiga segi...bosan tu beb...ape pon sy x minat korea...hahahahahahaha

iz said...

dak aih..selalunya bukan 3 segi..tapi 4 segi..hahaha

miss Fyqa said...

baru abis tgk drama pasta tadi kt tv 2.. esok citer baru plak.. hehe..

iz said...

la.. habis daa.. x tgk pon.. hurm.
dier pukul brape selalunya??
kira besok cerita baru la ya..
cerita apa ya fiqa??

EJA said...

eja salah seorg peminat drama dan cerita2 korea..specially full house,princess and sassy girl.try la tgk atau search cerita wonderful life kt google..best cerita tu romantik + sedih...SELAMAT MENONTON (~_^)


rindu zaman belajar dulu selalu layan cite2 korea dgn bdk2 umah..

iz said...

samala eja.. hehe.. best kan,??
dulu zaman blaja.. sama la seumah tuh.. muka diorg je ganas..
tapi tgk cerita korea senyap2..
ramai2 la duk join tengok dalam bilik yang sempit tuh.. haha
kenangan2..
menarik gak.. jap, tgk kat youtube jap..

nurulqema said...

Tgok berulang kali pun xjemu..=)

iz said...

kan nurul..memang pong...
tambah kalau dah habis tgk, dengar lagu2 dier balik...
memang,susah nak cakap..

nurulqema said...

mmg xjemu laa...
klu yg drama korea xde translation pon tgok jgk.. smpi hbs..
mcm phm bhse korea.. wt2 phm..hehehe

sha my heart said...

apa rahsia diorang pakai ek? ada je membuatkan kita melekat nak tengok sampai habis.

P/s: so far ajar bahasa Thai je, bahasa Korea tahu juga sikit2 tapi tak pandai sangat =)

iz said...

nurul>>

erk?takde subtitle pon tengok gak?haha

selalu tgk kat youtube yang part2 ng tuh..xde subtitle pon leh gelak gak nurul...

iz said...

sha>>

tau xpe..parah jugak kalau sekali tengok 3 episod teruih..
macam melekat je dkt meja..
tu kena agak2 kalau tgk drama dr korea nih..pandai2 la bahagi masa..

tau maksud saranghae?

nurulqema said...

mstila tgok jgk.. mcm phm.. phm2 la jgk..
owwhh..cter drama2 korea ni kwn2 sme2 mmg siap downdload lg, jd share2 la mne yg ade.. tu yg xjemu tgok berulag..
din tgok kt youtube ekk... =)

iz said...

x la nurul.. bukan tengok kat youtube..tapi tengok kat maduu.com..
free je..hehe
apa lagi yg best yer selain sassy girl nih..

nurulqema said...

oowwwhh kt maduu.com..taw2..!!
yg best sume kot..hahah My Fair Lady, Secret Garden, My Princess, Mary me mary.. byk la...heheh Selamat Menonton...=)

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

drama korea lebih kurang same je dgn drama mesia, cume depa budaya lain je tu yg org melais duk melekat...bukan stakat melais, cine pun same..

tapi, ce try tgk citer reality tv korea..perghh...gerenti lain habis dgn reality mesia...

ape2 pun, as u said, wasatiah!..
:)

mai la Join my bloglist-acapsuur-(>,<)

iz said...

uisy..banyak nya nurul..satu cerita,makan seminggu..haha..habisla..tq ya..

iz said...

asyraf>>

betul jugak cakap ko..
macam ak sekarang...lagu yang tak paham maksud tu jugak diulang-ulang dengaq..haha

wasatiah tu beserdehana yer?
tq bro..

laskar pelangi said...

mmg xsalah kalau boy nak layan korea. memang ramai yg pandang lain macam kalau si boy layan drama korea.katanya cam jambu kan? sebenarnya depa jeles kot. tak layan, maka tak tau ..:) bila dah start tengok.mesti nak tengok dan tengok. nak cepat2 abiskan setiap episod:) sy pun peminat drama korea yg tegar.tegar la sangat.hek3

iz said...

memang salah kalau 'boy' nak tengok cerita korea sebab 'man' je yang boleh tengok cerita korea.. wahaha

cheq pon bukanlah peminat tegar pon.. ala kadar je tengok.. hehe

ni baru start tengok cerita korea lain.. east of eden.. alamak.. best sgt2.. =)

Iffah Afeefah said...

meh secret garden

idea dorg fresh
lakonan bersahaja comel3

iz said...

dalam maaduu diorg x masukkan pon secret garden..
ramai ckp cerita ni best.. =(

Anonymous said...

belajar banyak

si ngokngek said...

haha,bukan senang nk jumpa lelaki support korea,not addict tp cari lesson kt sebuah drama tue kan..hakhak~~


tak lama,makin jiwang lah hang..hihihi

iz said...

hehe.. betul tu.. xder la sampai ketagih..
btw..mak pon minat tgk..
crite east of eden..
sabo jela..
jiwang? xkan la.. gua seorg yg ganas.
makan budak..

susulemakmanis said...

saya peminat korea yg tegar..hehe..

iz said...

amboi..ngaku teruih..haha..
btw.. pakej skali ngan k pop kah?hehe