modifikasi ninja 250r


err..kembali ngan entry bergambar..semestinya bukan sesi wordless wednesday ok..hehe..sila jangan salah faham yer..

saja jela wat entry ni..sebagai kenangan untuk cheq bila dah tuo2 nanti nak belek2 tengok baca entry2 lama..ke anak cheq ka,cicit cheq ka nak baca..(kalau dipanjangkan umoq..)

ni la antara modi awal yang cheq buat kat moto cheq..modi2 biasa je..2 menda yang difikirkan awal2 sejak beli..memang plan awal lagi nak tukar 2 part ni..

  1. yang part no 1 tuh, ekor mau tukar..ekor standard ninja agak kureng sikit di pandangan mata cheq nih..tu yang order dari seberang (indonesia,dr sis rika)..order,sampai je pasang sendiri.. tak susah mana pon nak pasang..dalam 6 jam je duk belek menda alah ni..haha..sabo jela..org takde pengalaman la katakan.. harga pon murah.. RM 150.. 
  2. menda alah ni dinamakan radiator cover..penting..antara part yang perlu diutamakan sebab apa? sebab dier sebagai pelindung radiator.. kang tak pasai2 kena batu ka,apa ka, nyesal tak sudah..haha..baik la pasang awal2..murah pon murah..beli dari bos Kirana..pon dier amik dari seberang.. RM 80..
  3. part no 3 ni special sikit.. tukar bukan pasal apa pon..sebab yang asal telah dikorbankan oleh seorang wanita yang cuba nak angkat  moto ni lalu jatuh gitu aje..huhu.. seb baik wanita tu tak cuba bawak lagi moto ni..baru naik je.. takpela..nak buat camne..kena ganti..amik yang nih..elok sikit..boleh laras. cari kat jalan sentul..rege,RM 300..
dalam duk jumpa geng2 moto ni..apa yang cheq perasan, dah bertambah golongan wanita yang berminat dengan dunia motor2 ni..zaman dah berubah ka? hangpa tak takut ke naik moto nih??hehe

6 comments:

hazeim said...

pakcik ada motor bike ka ? huu suka nengok budak laki bawak motor cam gnie :)

iz said...

Pakcik?? amboi hang.. Cheq muda lagi yer.. Hehe..
X tgk gadis bwk moto.. Lagila.. Cinonet je nampak.. Hehe

RATU QASEH SAIFUDIN said...

moto?..cheq xtahu pasai moto..haha..itu sama ek ngan serupabike?..haha..last naek moto masa umo 12..skunk ni daaa.........hahaha..bertahun xnaek moto..=P

iz said...

Waaa.. Lamanya qaseh x naik moto.. Ni kalau naik mesti takut2 ni.. Hehe.. Xpela.. Nanti dah keja ambil keta yer.. Jangan bwk moto.. Takut kang nak tekan brake, p tekan klac pulak.. Hehe.. Qaseh2.. :)

muhamad hanif said...

weewiittt,

untunglah ada ninja, aku cb400 je. =(

iz said...

Waa nip.. Ko lagila.. Cb 400 teruih..
Enjin vtec tu kan?? Wuwu
Mantap tuh..