konvoi raya 2011 (awas,gamba banyak yo!!!)

fuhhh..letihnya tak abis lagi..cuma yela,  nak berupdate blog ni pon perlukan tenaga yang mantap!!! hehe..jadi haruslah berehat secukupnya hari ni,manfaatkan betul2 lepas balik beraya konvoi semalam ke utara.. meriah, best nya? toksah habaqla..memang terbaikla.. biasa lah.. dengan perangai dan otak bebudak dkm nih...haha..tak boleh dipertikaikn kesengalan nya bila berjumpa lepas lama terpisah..cewahhhh..haha

yer, pukul 5 pagi!
tu dia..sesi bergambar bermula dari pukul 5 pagi..haha..saba jela..yela..kitorang gerak dari kl pon dah 5 pagi..takmo lewat sampai kat rnr rawang pukul 6 pagi.. alhamdulillah..semua pon jenis manusia punctual.. takde la lewat nak mulakan perjalanan..pakat solat jemaah, pastu teruih sarapan.. kemain lagi sarapan..makan telur separuh masak..pastu tak lalu..haha..

belajar cara guna kamera cara yang salah..haha

then dalam kul 10 lebih kurang gitula,sampai kat bagan serai..rumah pertama yang diserbu..Azmy Firdaus.. kat sini makan,toksah cakapla..dahla mantap,sedap betul.. perut memasing kemain lagi dah lapo..apa lagi?bedal!! haha..mesti tuan rumah takut menengokkan gaya makan kitorang..terutamanya cara makan mr Comel and Zaki..haha..Jangan tegur!!!kui3..dari sana teruih p ke umah comel..tapi tersinggah taman dekat zoo taipin la pulak..takpe2..layankan aje..


antara gambar2 yang sempat di snap kat taman apa ke nama tu..sebenarnya ada ribuan lagi gamba..tapi xpela..banyak sangat gamba nanti, takleh panggil blog dah..kena panggil album gambar pulak,kan?haha..jadi makanya, simpan gamba2 yang lain dalam komputer..tuk tatapan sendiri jela..hehe..kat sini je berapa lama..macam2 menda jadi..siap sesat bagai dalam pekan taiping..sebabnya?hehe..salah iz sendiri..sebab dengan yakin dan pastinya, p follow keta ntah sape ntah..seb baik tak jauh lagi ikutnya..sempat lagi la isi minyak ngan isi angin tayar sementara duk sesat tuh..

berjalan sampai tercabut selipar tuh..hehe
ha..ni nak kenalkan juru gamba rasmi kami,En Fareez.. beliau merupakan jurugambar professional yang dimana hasil kerja dier diiktiraf sebagai 5 bintang..hehe..sama2 belaja tangkap gamba selalunya guna kamera dier jela..yerla..cheq ni belum mampu nak ada kamera sendiri..yang ada cuma la minat semata-mata..hehe..takpe..akan diusahakan jugak..nak sangat pakai DSLR..hehe..

dari rumah azmy>comel>ery>chawie>kiwi>lehud..smua ni ambil masa dari kul 5 pagi sampai la 1 pagi..kemain lagi kan?nampak benar jalannya tuh..mengikut data dari GPS mr Edan, jarak lebih kurang 700++ km gakla konvoi tahun ni..hehe..patutla letih badan..dalam perjalanan segar je..

yer..gamba sendiri perlulah dibesaqkan..tuan blog katakan..sorry!hehe

disini waktu sampai kampung dah..bukan kampung cheq ya..ni lah kampung mr chawie..oh,lupe pulak nak gtau..chawie ni pon member iz..rakan blog jugak..tapi dier nya blog bukan macam iz nih..ramai dah follower..siap tunjuk cek nuffnang dier lagi kat cheq..wow..mantop earning dier..hehe..leh la wat duit raya..nak serius macam dier, tak boleh lagi..iz lebih ke arah nak dekatkan diri dengan rakan follower..bukan duit yang dicari,komen yang satu pon cheq hargai sangat2..hehe..

sebahagian yang join..hehe
maka yang depan yang interframe itulah pengarah program kali nih..nama sahabat ni lehud..memang kedekut mamat ni..kedekut timing...haha..setiap rumah kalau dier tak bangun,pakat melepak tak hengat dunia la jawapnya..hehe..btw..must admit..memang seorang pengarah program yang baguih..takdak cacat cela langsung prongram konvoi tahun ni..semuanya perfect..hehe..thumbs up mr lehud..tahun depan hang jadi pengarah program lagi ya.. setelah dilantik secara rasminya oleh mr penghulu, en ery.. kata nya tahun depan nikah..apa lagi..pakat serbu la kenduri ery..amacam lehud.set??


eh..novel ke update entry nih..kemain panjang nya?nak buat part2 selalunya memang takdela sambugan nya haha..sorry yer geng,kalau entry ni terlalu panjang untuk manusia normal membacanya..biasala..excited kemain dapat join konvoi gini..kenangan seumur hidup yang perlu diabadikan dalam blog..kalau x hupdate,lupa gitu jela..nak buh gamba lagi tak?jap..buh lagila sekeping dua..hehe..kejam nya..banyak toi gamba nya..

keletihan memandu.
ya..disini disertakan gamba pemandu keletihan yang sempat disnap pada pukul lebih kurang 12 malam..time ni letih dier...fuhh..tak terucap dengan kata2..rasa macam nak terlelap je..seb baik ada co-pilot..en fareez sebagai penyelamat..nak harapkan falah?haha..toksah mimpila..tak reti bawak auto kunun..kui3..layan kan jela..tapi letih falah, mengalahkan driver..haha.


errr..cukupla setakat ni..hurm..apa yng boleh dikatakan dengan konvoi ni?tersangatla best melampau sehingga menjilat jari..hehe.terbaik la dengan segalanya..trimas kepada geng2 utara yang sudi menjemput kami datang umah..hangpa punya turn ya tahun depan..jangan lupa pula..hehe..ada masa dan kelapangan,insyaallah,jumpa lagi..moga persahabatan kita kekal hingga akhir hayat..insyaallah..amin.. assalamualaikum..

31 comments:

Rushydone (edan) said...

perghhh..untung nye jadi warga DKM..sape nak join group DKM bleh tp dgn syarat kne jdik org rumah/isteri ahli DKM..maklumla..private n closed group kan..
Fakta beraya ♥ KAMI 10 September 2011
1) 701.0km perjalanan
2) 20 jam (0500-0100)
3) 6 buah kereta Proton
4) 7 buah rumah
5) Rawang-Ipoh-Bagan Serai-Taiping-Ipoh-Pasir Salak-Sabak Bernam-Sekinchan

iz said...

haha..syarat aa tuh edan?kemain lagi syarat nya..haha..saba jelaa.btw, sapa nak nikah dgn saya?haha..

siap fakta lagi..tapi itula edan..ak nak gamba dari fareez ngan azmy..lambat pulak diorg upload nya..

x sabo..banyak lagi gamba yang perlu dicuci..hehe

Radzif Omar said...

haha..demmitnye falah..xnk bwk keta sbnarnye tu..kan lg baik direct je ckp xnk bwk..hahaha :D

btw, xplu ak ckp npe ak x p pd trikh yg ditetapkan..din, ko sdri da taw jwpnnye..so diam2 je..anyway..slmt hr raya ;)

iz said...

takpela radzif..perjuangan harus diteruihkan kat lumut tuh..belaja rajin2 yo..mana tau..kitorang konvoi naik kapal nanti..haha..

ada lalu lumut..nak singgah je rasa..haha..falah memang gitu..sabo jela..haha

KuNanGKuNanG said...

amboi beraya sakan nampak..banyak x dapat collect duit raya?he3

iz said...

Apa pulak duit raya??
Hehe.. Masing2 dah tua..
Setakat ziarah jela.. Hehe

RATU QASEH SAIFUDIN said...

waahhh!!!!,..jaoh nye berjalan!!..seronok nye!!!....kitorg xdpt buat konvoi raya taon ni sbb semua tergesagesa nk kena balek kampus!..~xsuka cuti kejap sangat!..=(~

iz said...

biasela..jauh pon tak terasa qaseh, bila ngan memember nih..

xpela...ada je cuti, leh konvoi lagi..raya kan ada lai..

minggu ni cadngnya nak daki gunung broga pulak...insyaallah,jika takde aral..hehe

hafrawiey ozakawa said...

nice entry.....like this....had follow u just now

iz said...

oh..tq2..

NURUL NATASYA AMIR said...

Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin :)

Qaseh dalia adelia said...

besnye konvoi raya , tak ajak pun huh

iz said...

err..selamat hari raya natasya..
hehe..err..macam xde wat salah pape je? :)

iz said...

Qaseh>> err...kalau ajak macam la nak ikut..haha..

memang best sgt2..

Afikah Aziz said...

amboi kn men erk,siap konvoi bagai hehe..erkk kul 5 pagi tu awal nye ngeee :p

iz said...

afiqah>>

hehe..biasela..konvoi,lawat teman2,sahabat..
acara tahunan la katakan..hehe..
harus 5 pagi..sebab takmo miss satu umah pon..hehe

Nor said...

salam iz.. apa khabar? selamat hari raya aidilfitri.. maaf zahir dan batin.. wah meriah nampaknya raya tu..baguslah buat amalan ziarah menziarahi tu .. :)

iz said...

baik2 aje..wah..lama menyepi dari dunia blog ya?selamat hari raya juga..maaf yer kalau sya ada tersalah kata,tersalah perbuatan..hurm,biasela.walau dah tak bersama dalam kelas belaja sama2..hubungan takkan putus..insyaallah..hehe =)

Nor said...

aah mcm tu la lama sgt menyepi dr dunia blog mmg sgt bz.. alhamdulillah dgn izin Allah hari ni dapat brblog lg.. ok iz kogong2 ya?..
lama menyepi dari dunia blog dan juga fb..lau iz perasan.. cuma ada ym jer n blog :)

iz said...

kogong2?apa tu..hehe

memang menyepi pon..samala iz pon..menyepi, puasa dr internet jap..tgk tahan ke x..

hurmm..nape x boleh komen kat blog? dah cuba tadi.. :(

Nor said...

silap2 hehe.. kosong2 ya? hehe

tu la, fb dah pon xguna lagi alhamdulillah boleh iz.. risau juga bimbang xboleh biasakan tanpa fb.. dgn izin Allah dapat juga ikhlaskan hati utk berhenti fb.. ramai yg xtahu dan pelik dan yg xbg tutup fb pon ada.. tapi dah buat keputusan dan itu yg terbaik..

yeke iz.. jap ya nak try check mb ada tersilap setting.. :)

Lam A'Aini (Oh Semut) said...

wah . . beraya sakan ea . .

iz said...

Nor>>

ooo.kosong..hehe..ingatkan apa la tadi..

err...memang perlukan semangat yg kuat tuh aklau nak buang teruih fb...

susah jugak..tambah bila dah semua pon pakat berkumpul dlm tuh..member...tgkla camne..akan menyusul jugak kot.. =)

iz said...

hehe..biase2...raya kan bukan selalu..ziarah sahabat.. bila lagi..time2 cuti gini jela berpeluang pon..

~ch@wi~ said...

bro...anda di tag oleh aku..huhuhu

iz said...

apa tag2?
ingat fb ke??haha
jap ak terjah..

Nor said...

erm2 mmg perlukan semangat yg kuat.. coz byk kenalan2 lama disek dulu, pas tu ade handle group, event yg kita create mmg susah.. mmg byk yg penting, tp kalau dfikirkan dalam2 balik apa yg lebih penting ??? jd disitu dpt conclusion nk off fb insyaAllah kalau da niat pasti boleh punya.. :)yg penting tekadkan hati dan berazam nk off fb huhu.. boleh punyer..
smg iz pun brjaya jg nak off fb nanti huhu.. kalau dah tutup juga blog nor nanti mmg betul2 menyepikan diri nanti hehe..

Nor said...

aah satu lagi lupa nk bgtahu dah boleh komen dah..dah adjust settingnya..

Panggil Aku Han said...

wah best nye la siap konvo2 lg :)

iz said...

hehe..ala..blog biaqla.. janganla delete..huhu..kalau nak private pon,invite iz yer..nak baca juga.. =)

iz said...

yup Han..semestinya best..kui3...