Ke Sg gabai dan cerita tanpa tenet..

Tadaa.. Kembali menghupdate setelah sekian lama menyepikan diri dengan dunia internet.. Bukan hape.. Habis modem kat umah ni short kena petir kot.. Dengan pc2 skali pon rosak.. Takpela.. Saba jela.. Nak buat camne.. Dah ajal la tuh modem ngan pc.. Mintak baru mungkin?? HahA

Aritu adalah join konvoi dengan radzif dengan edan.. P mana?? Sungai gabai yang kat langat tuh.. Err.. Rasanya kan, manusia ni memang fitrah dia akan kembali pada natural la.. Kan?? Hehe.. Mana melawat berjalan ke hape, mesti nak jugak ke sungai.. Alam semulajadi.. Sejuk pulak tuh..berendam leh tahan lama gak... 2 jam je boleh tahan.. Pastu kecut abis sume.. Haha.. Menggigil naik atas pastu makan nasi paling sedap dalam dunia.. Nasik free, nasik kerabu special edan blanje.. Jasamu dikenang edan.. HahA..

Tapi kan, dalam seronok2 tu, ada sedihnya.. Huhu.. Sedih tengok nasib bangsa kita kat sana yang berperangai hampeh.. Tgk anak2 gadis melayu yang dengan buayafriend masing2.. pakaian?? Masyaallah.. Hai.. Apalah nak jadi ngan adik2 kita ni.. Tambah yang gadis2.. Mana la p sifat malu korang wei??

Iz betul2 berharap yang bakal isteri iz nanti terpelihara daripada dipegang dan dinodai oleh jantan lain.. Susah nak percaya gadis zaman nih.. Iz pasti masih ramai yang masih menjaga kehormatan diri masing2.. Insyaallah..

*gamba balik keja upload.. Boleh ya?? =)

30 comments:

Anonymous said...

radzif mkan smapai menagis2 sbb terharu!!
ptut ko edit tu aizuddin..haha

iz said...

Itula pasl.. Haha.. Radzif2.. Bersungguh-sungguh nangis.. Kemain lagi.. Ak rasa xde la pedas sangat.. Biase je.. Maam budak2, x leh makan pedas.. HahA

Kesian.. Terharu rupa nya org belanja.. Haha..

Radzif Omar said...

haha..ceh..memang pedas kot...hahaha

iz said...

Argh ko zif.. Manja sangat nih.. HahA

aqamz said...

gadis sekarang tak boleh percaya? jejaka sekarang boleh percaya.. nak cari gado nii.. hahahahah

iz said...

Bukan hape.. Bebas sangat.. Memang la bukan sume nisa oi.. Haha

Sensitip benar kalau cerita pasal kaum hawa nih.. Haha

muhamad hanif said...

buayafriend tu apa ?

hahahahaha.

iz said...

Buayafriend tu antara sPesis yang bahaya gak la..
Banyak boleh nampak skrg kat darat.. =)

solomolo said...

best mandi manda kt gabai...
nak2 kalo main gelongsor...

iz said...

Ish..berani nya nak main gelongsor kat situ..
Bukan tajam2 ke batunya.. Mula2 ingat nak gak try slide.. Pas tergelicir dua tiga kali.. X jadila.. Nyawa lagi penting.. Kui3..

Woofer Storm said...

mcm best je dapat mndi sungi ni..hehe dah lama tak mandi sungai..

*bro,beli baru ye pc tu..sabar je la^^

Nor said...

dah pernah pergi sekali, yg paling penatnya nek tangga .. yg paling ats..huhuuu

rara pinkmafia said...

rara doakan yg terbaik.kalau dpt isteri yg tak betul pon,iz mst boleh didik kan.

iz said...

Woofer storm>>

Memang best pon.. Pegi pagi2 la baru puas.. Org pon x berapa ramai sangat.. Ptg kurang dah best dier bro..

Pc tu biaqla.. Dah lama berbakti pon.. Yg mana part boleh ambik pakai, sayang nak buang.. Lagi pon., cheq boleh la sikit2 pasang komputer ni sendiri.. Beli mother biard ngan suply je dulu.. Hehe

iz said...

Yg paling atas nor?? Bior bona.. Asal macam seksa je nak naik sampai ats tu.. Terernya.. Hehe..

Mandi tingkat 2 je.. Pon dah seronok dah.. Hehe

iz said...

Kalau dpt isteri x betul?? Haha
Kena anta hospital dulu tuh..
Merbahaya.

Insyaallah.. Mekasih ya =)

aizamia3 said...

last ai pergi masa 2007.. sekarang merengek macam mana pun en. suami takmo bawak dah.. hikhikhik.. nak mandi sangat tu bilik air ada, tak pun mandi je dalam kolam kat depan rumah..
tapi elok jugak tak pergi, takut nanti kalau jumpa spesis buayafriend dan awek yang tak segan silu tu dan anak2 bertanyakan soalan.. jenuh nak menjawab..

iz said...

Err.. Biasanya kAk spesis gini banyak kalau naik atas2 tuh.. Sana lagi ramai berkumpul.. Tu malas nak naik atas2 tuh..

Btw.. sekali skala boleh la nak p beriadah kat sg.. X sama mandi kat kolAm ngan sungai nih..kan? Sejuk dia.. Lain.. Hehe

Nor said...

itulah iz.. xpercaya k ?
mmg bonar.. penat sgt.. xleh nak kata apa.. bertingkat2.. abih lenguh mcm nak kena ada org ankat tp dsbbkan dah sampai tahap tu.. jadi teruskan jugak misi mendaki ..
mmg effect la iz..lps tu kitaorg tyme nk turun plak effect kat lutut tahan n bersabar jelah.. masa tu g awal2 sem.. ngan membe2 ppuan..
mulanya mmg xnak naik.. tp kawan dah beriya2 nak nek atas.. so follow je la..
mmg iz,, kat situ masa tu mmg ada pasangan kapel tp xramai sgt ms tu.. mmg sgt2 mcm iz cakap tu.. tapi apa bole buat kan.. diorg ni suka2 jea dpn org awam lagi nk tunjuk..
wah2 mcm tu citernya pasal internet n pc.. xpa redha ajalah nanti dapat laptop or pc baru legi.. :)

iz said...

Nak panjat satu hal.. Bahaya lagi satu hal.. Hehe..
Kan Nor?? Licin tuh.. Tapi kalau macam cheq., memang layan la panjat2 nih..
Memang dr dulu suka join menda2 adventure nih..
Tapi nak wat camne.. Si edan tuh spot port best katanya.. Ikutkan jela.. Hehe

Bab Pc tuh.. Biaqla.tgkla.. Besok gaji.. P lowyat ler.. Tgk part mana nak beli dulu.. Susah xde pc.. Rasa macam x best guna enfon je nih online.. Hehe.. X puas mata memandang.. Kecik beno screen nyA.. TypO lagi.. Sabo jela.. =)

Nor said...

betul.. mmg licin.. takpalah tu org llaki mmg harus la biasa dgn kerja lasak2 .. mmg diciptakan sbg ketua pemimpin kan :-)
owho dah biasa la tu kawannya kan.. sbb tu tahu port mana yg best tu ya..

kaki low yat upanya hehe..
dah lama x g low yat malas bonar..
oewho guna enpon pon jadila dapat juga online... baguih la tu sabo yg paling perlu.. apa2 perkara pun kan..xgitu iz??..

iz said...

semestinya...bersabar dalam apa jua perkara yang kita lalui hari2..pasti tersimpan seribu satu hikmah yang ada secara tersurat @ tersirat. =)

senyumSOYA said...

owh gabai...bile la nak sampai.. ^^"

semoga generasi kita berubah..insyaAllah..

iz said...

Gabai?? X pernah sampai lagi?? Ish2..
Haha.. Berlagak sikit..
Best.. Rugi kalau x pernah pegi.. Leh lari jap dari keserabutan bandaq ni.. Kui3..

Tu baru nampak yg kat sg.. Kalau turun kl.. Lagi la x tau nak habaq gi mana lagi.. Lagila perangai teruk2.. Adusss

Scya Lollita said...

ala , dlu nk g sg gabai x jd pown :(

iz said...

La awatnya?? Ni mesti melencong ke lain nih.. Hehe

EJA said...

wawawa.kemain lagi ye..syok kan mandi sg.hehe mcmmana sakit gg dah baik blm? awak.. nak minta pandangan ckt, mcmmana nak selesaikan kes org yg tak puashati, selalu nak cari kesalahan kita, ada je benda yg tak kena dimata dia..

http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/10/pena-hamba-berbicara-merungkai.html

iz said...

Mandi sg memang best sgt2 eja..
Tapi sakit gigi?? Hehe..
Rasa buat apa pon x kena ni..
Mood pon ke laut dah peginya..sat na..
P baca sat..

Qaseh dalia adelia said...

insyaAllah iz akan dapat wanita yang terbaik .. dan iz jagalah wanita tu sebaik2 ..

iz said...

Mekasih qaseh..
Amanah tu..
Mesti kena jaga baik2.. Hehe