tanda2 kedatangan hari raya.. (sedih version)

err..semua duk cerita tentang tanda2 lailatul qadr, cheq nak ubah pulak perspektif pembacaan korang dengan baca topik lain dari yang lain..hehe...topik tanda2 kedatangan hari raya..boleh kah?boleh la yer..

motif gamba??
apa yang cheq perasan bila membicarakan tentang hari raya, setiap tahun pasti akan berulang perkara yang sama.. bukan x elok,cuma yerla...bila lagi nak ubah cara tibanya hari raya.... contoh yang paling dekat dengan kita,nak tau? cuba tengok tv...mesti iklan ke, rancangan tv ke, semua akan keluar yang sedih2... tak caye? tengoklah nanti..pelik kan kadang2.. raya ni bukan sepatutnya menjadi satu kegembiraan kah?haha..sabo jela..

contoh iklan yang bakal keluar ala2 ginila...sedih tu bro...hati keras macam mana pon ,pasti tersentuh punya la...kalau x tersentuh tu,x taula nak cakap apa...hehe,...memang hati konkrit la tuh..sebab yang pastinya, bila hati dijentik dengan kisah2 ibu, sedaq x sedaq, menangis gak ler.. tapi cheq x menangisla.. tempat keja ni..haha..kang menangis kang, x respek pulak junior kat gua..haha..hangpa layan sat na..



amacam bro,sis?sedih tak..hehe..wat yang x balik kampung nun jauh kat mana ka,call2 ler mak hangpa..x pon chat fb ngan mak..zaman dah canggih...jangan la lupakan ibu kat kampung..*ke nak terus call nih..  hehe

21 comments:

muhamad hanif said...

Err,


selamat hari raya !



HAHAHAHAHHAH

iz said...

lu ni np..haha..
cam tau2 je gua x sabaq nak raya..haha...

belum lagi nip..ada lagi 4 hari..saba2..

RATU QASEH SAIFUDIN said...

erk..ni nk nanges ni..huhuhu

iz said...

tau xpe..sedih bila kenangkan jasa ibu kat kita nih..

Afikah Aziz said...

haipppp,ika xpuas hati ng iz,dah la duk jauh ng family tetibe je tengok video ni,sedih ni,saje je erk,xpuas hati ni grrrrrr >_<

iz said...

hehe..saje je mau tambah feeling raya tu kat Ika..
saba yer..biasala tu duk jauh2..
baru betul2 rindu nak balik kg..hehe

Blueice Butterfly said...

~waaa....sedih la..='(

iz said...

sedih maksimum kan?
haha..
itula..tu tulih awal2 sad version..

TENGKU WULAN said...

hahaha..kompem iz nanges klau x blik raye kat kmpung an?hehhe..pape pun,tengku mohon maaf jika ada salah dan silap.Selamat Menyambut Hari Rayoo...hahaha..ooOOOoo..balik kampunggggg!!~ =)

tengku wulan said...

hahha..sedih ye??klau iz agak nyer ye kowt.mesti iz nanges kan klau x dpt blik kmpung raye taon ni an??hahhaa..btw,salam lebaran dari tengku n keluarga.salah dan silap harap dimaafi na..(jgn lupe post duit raye kat tengku taw)haha..

iz said...

tengku...sebab happy dapat balik kampung la buat entry ni..haha.
yang sedih,terasa tu memang yang tak balik kampung ler..hehe

insyaallah..iz maafkan apa..samala yer..iz pon minta maaf kalau ada tersalah silap kat tengku..(^_^)

*duit raya abis..peruntukan utk anak buah..haha

sha my heart said...

ingatkan iz ada cerita sedih..

apa2 pun selamat hari raya

iz said...

hehe..tahun ni raya takde yang sedih..sume happy2 aje..
sha?ada sedih2 ka?x mola sedih2..happy..bersyukur dgn apa yg ader,yer dak?hehe

Nor said...

bgs la iz perkongsian entry mcm ni.. mmg tersentuh hati.. da lama sgt x tgk tv.. pasal sibuk jer.. credit la pada pihak2 yg menjayakan short film utk iklan tv ni..mmg terbaik.. !!

iz said...

org yang buat short film camnie kadang lagi kreatif kan? bukan senang nak jentik emosi org dengan berapa minit yg ada tuh..kena manfaat betul2..

Nor said...

betul tu.. buat short film ni mmg banyak cabarannya.. sy dah alaminya..buat short film utk subject study.. :)

iz said...

waa...dari dulu lagi nak tgk hasilnya, x kesampaian pon...

Nor said...

alahai kesian iz.. lg sedihnya xda dlm simpanan.. belum berkesempatan ambil ngan yg jd bhg editing film.. insyaAllah ada rezeki dapat tgk nanti :)

iz said...

mudah-mudahan..hehe
kenapa tak simpan?hurm..xpela..buat editing video barula =)

Nor said...

xsempat la isk.. pasal gig nya besaq sangat.. xmuat nak tarut dalam pendrive so mmg kena letak dalam external hardisk.. dsbbkan faktor kesibukkan jadi mmg xberkesempatanlah nak ambil salinan short film yg dbuat tu..
haa.. buat baru??.. tdk sanggup rasanya mmg menguji kesabaran huhu..

iz said...

oh..hehe..x sangka short film pon pakai saiz yang besa rupanya...ingat kan sikit je.xpela kalau gitu..

memang betul2 menguji kesabaran la yer?hehe..xpe..kepuasan dapat bila dah siap kan...hehe =)