sapa mau kad raya??hihi

actually(sebenarnya), iz memang suka pos2 kad raya..sebab apa??iz rasa macam seolah-olah mengimbau balik zaman skola2 dulu time pos2 kad raya..tapi time tu takdela hebat sangat nak p pejabat pos kirim2 surat pakai setem nih...yela..bebudak skola..apa tau...lesen pon tarak..bawak moto dalam taman pon takut2 time tuh..kan?normal2..

eh,melalut apakah??hurm..sambung cerita...zaman skola dulu,normal lah kalau kirim kad raya pakai tangan aje..ada ke patut sesama kelas pon mengada nak bagi kad raya?hahaha..sabo jela..kalau nak bagi kad kat kelas lain, guna orang tengah..apa daa..yela,zaman kita dulu2 nih,mana lah ada email,akaun facebook,enfon pon,dah last2 form 4 baru pakai..

Motif gamba?? rinduu nyerrrrrrr kat kampung halaman.

tapi kan, lagi best kan kalau dapat kad yang sebetul-betul nya kad...standard..kalau nak dekat raya,biasalah kalau tertunggu-tunggu kat peti surat dpn rumah,tunggu kad raya...isy...x sabaq pulak nak menghantar kad raya..kalau nak tau,tahun lepas,raya..dekat 30 kad iz hantaq..puas rasanya bila hanta,tau sampai..itupon dah cukup...ala,standard kad raya,setem baru 50 sen je..satu malaysia leh anta..berapa la sangat nak dibandingkan dengan keseronokan orang yang menerima kad raya tuh..hehe..

hehe..so tahun ni nak ulang la menda yang sama..iz peruntukkan 50 keping kad raya..20 sudah reserved utk bebudak kelas iz..ada lagi 30 keping je..sapa nak,silalah pos alamat kat cheq ya??insyaallah,iz akan pos bila dah memenuhi quota yang ada nih...hehe.. Assalamualaikum (^_^)..


cepat2 tau..hehe

44 comments:

salwaismail said...

hihik. nak boleh? :D

Mohd Khairi Khadzir said...

ok nk ! heee...

ni alamat aku:
D 19, Kampung Parit Laman, MK4, 83500, Parit Sulong, Batu Pahat, Johor (^____^)

iz said...

salwa..eh..muleh2..semestinya..hehe

silalah pm alamat ya!!

iz said...

ok bos..bereh..

hehe..amboi..pantas naa..haha

Mira Marcello said...

nak jugak boleh tak? huhu^^

نور افيره said...

salam raya!!...
eh2 salam ramadhan...^^
cik firah nk jugak..hihi

iz said...

boleh cik Mira...camnie la senang..add cheq kat fb..pastu pm kat situ ya..sampai masa dah habis quota yang ada,cheq habaq kat sini..okay yer?

Ezzaty Eztyza said...

nak , nak ! hee :D

iz said...

eh..salam raya?awalnya..haha

>>نور افيره

iz said...

Ezzaty>>

boleh..selagi masih dalam quota yang ada..besok nak beli dah kad nya..hehe..

= d = said...

pos kad raya kat singapore boleh??
hehe..
:)

نور افيره said...

hehe..teruja sikit...hihi...^^

iz said...

= d =>>

hurm..x pernah lagi pos ke sna..camne ya?hehe..maaf..

sarawak pernah la pos..skjp je sampai..hehe

iz said...

teruja..amboi..kemain ya..pose baru seminggu..haha

ザイダツアズニ said...

na jugak kad raya..

hehehehe

iz said...

alamak..ni nak kena pos ke jepun pulak?hehe

*gurau je..

Puan Kutu said...

rajinnya hantar kad raya..dah berapa tahun sekeping pun tak dapat kad raya..:)

iz said...

takde puan..saya memang macam nih..suka sangat pos kad raya..ntah la..x suka la kad raya pesen tag2 kat fb je nih..hehe

Sunah Sakura said...

saya pun nak jugakkkkkkkkkkkkkk!!!

iz said...

jap nak kira..hehe..okay2..masih dalam quota..muleh2..hehe

aLyA_syGS said...

wow wow...nak jugakkk....
still dalam quota tak?hihi

iz said...

ada..quota ada 4..haha..opsss...
silap quota tuh...

muhamad hanif said...

nak !


tapi nak yang siap ada lagu punya..


HAAHAHAHA

Iffah Afeefah said...

eee ade byknye beli

haha

bg adek2 la kad tu

ima said...

nak kad raya jugak.hikhik. :D

iz said...

Nip>

ko jangan wat hal nip..haha..ada lagu?
haha..kemain..
nak lagu apa?buh cd skali lah macam tuh..haha

iz said...

Iffah>>

biasala..seronok hape..bagi kad raya..

*jangan tersalah pos kad kawen udahla..haha

iz said...

Ima>>

boleh2...
masih terbuka lagi...hehe

~ch@wi~ said...

aku nk duit raya boleh? huhuhu..dpt duit tu aku beli la kad raya..

iz said...

Chawie>>

eh,tahun lepas ak anta sampai x?haha
ko dapat duit raya?ko kan dah keja besaq..hehe..
mai la kl..

Bitter said...

salamm..weee..macam best je dapat kad raya dari org tak dikenali nih?? nak boleh?? hihi :)

iz said...

Bitter>>

hehe..itula pasal..
x kenal tula nak bagi kenal..yer dak?haha

RATU QASEH SAIFUDIN said...

nk!..nk!..nk!..saya pon baru je bercadang nk anta kat raya jgak!..haha..nk jgak laa!!..haha..bole x?..bole x?..bole laa kn?..kn?..kn?..nnti kita pm alamat ek..hihi..~pos laa ngan duet raya skali..hihi..=P~

iz said...

err...nak bagi tak ni kat Qaseh?hehee..
sat pikiaq sejenak dua jenak..haha..

ciE tingGie LampaiE... said...

da lame xdpt kad raye..
nk jgk bley...?*_*..

iz said...

hurm..bila la agaknya last dapat kad raya tuh..hehe..

Qaseh dalia adelia said...

dah lama qaseh tak dapat kad raya ..
nak T_T

iz said...

insyaallah,tahun ni qaseh daat satu dr iz..hehe..

*erk..tinggal 5 org je lagi..x sangka,cepat sungguh quota berlalu..hehe..

cepat2..

NOOR FATIN said...

nak yang ada muzik bleh? ekekek

iz said...

muzik?alamak...muzik2 ni x mo la bagi..kang x sampai..posmen p layan dengar muzik kat kad tu kang..haha

Cik Bell said...

taw xpe..eksaited giler la klu tbe2 smpai posto raya kat umah..terharu giler..pdhal kad raya je.hehe

iz said...

ohh..ada juga ya yang pesen tertunggu-tunggu kad raya macam cheq?haha..
leh geng..haha

padahal kad raya tu bermakna woo..

Kampung Balimbang said...

Assalamualaikum...salam ramadan...tq

iz said...

w'salam..
salam ramadhan juga.... :)
ur welcome..