konvoi p makan durian

alhamdulillah..baru je balik ikut konvoi p makan durian sepuas-puasnya kat mana ntah..jenderam kot..tak pasti...tapi yang pastinya, memang syokla ikut diorg ni..best woo..pengalaman baru la katakan..tapi itula pasalnya...kekok betul..x kenal sape pon..sorang pon x kenal..main ikut je konvoi nih.. seb baik jumpa petronas LLM tu cepat..kalau x ,kena tinggal la jawapnya..hehe..


ada la dalam 15 min kumpul kat situ (x tau yang lain tunggu brape lama) sebab iz datang lambat..haha..pastu terus gerak..tak ingat la brape biji semua yang pegi..tapi agak ramai juga la..tapi ok apa...sorang rm10 je, pastu makan la durian tu sampai lebam..haha..sabo jela..


tengok moto diorang ni..macam2 design ada,kan?hehe..tergoda juga tengok moto orang lawa2 ni..tapi moto Iz?standard gaban tuh..tuh baru design..belum cerita bab bunyi pom3..macam2 jenis ekjos ada.. macam terachun pon ada nih,nak tukar ekjos..tapi xpe..sabo2..tunggu warranty abis dulu.lagi pon,alang2 nak tuko, baik amik yoshi je kan?hehe..baru best bunyinya...


tengok2..banyak tu durian..ni panas badan toksah cakapla...malam ni, ntah camne la nak tido agaknya?hehe..air cap badak pon x lut dah ni rasanya..hehe.. balik makan durian tadi, singgah tengok bola pulak kat restoran Perantau Hill..ada sape2 duk bangi?mesti tau tempat ni..lawa tuh tempatnya..elok lah bawak anak bini makan kat sini skali skala..tempat dier special bangat..

tapi boleh dikatakan yang otai2 rider ni kebanyakan nya tersangat la peramah, dan x kedekut kongsi ilmu terutamanya dalam bidang permotoran..tapi kalau ikutkan,dapat ikut diorg waktu balik tadi pun dah kira ilmu gak tuh..cara cornering,memang ala2 professional betul lah..insyaallah..jika berkelapangan,leh join lagi konvoi2 camnie..hehe..

ada sapa2 minat nak join pakai Kawasaki?

24 comments:

Fara Ada said...

wah! dah start join club moto ke iz? wut the drastic action u've taken in just a several month after u bought a new bike? keep it up bro! ehehehe...good for you!...

muhamad hanif said...

AAHAHAH,

eh asal tak g segamat ?


Ada pesta durian lah.

iz said...

fara>>

dah lama join..hehe..kalau naik moto ni sorang2,x best langsung...kena naik ramai2 baru best..several month?sebulan je kan..yerla..x perasan masa berlalu pantas je..

iz said...

nip>>

ada ke? loh..awat x cakap?tapi tadi pon best..

layankan aje kerenah nenek tu dengan kebun dier..haha..mulut,memang best la melayan..

Iffah Afeefah said...

xpenah konvoi lain selain kenduri kawen

hahaha


bestnye durian

meh bwk sini skt

iz said...

iffah>>

yeke..skali skala kena try nih..hehe

best konvoi,tambah2 dengan motot..

durian,fuhh ngan gas2 skali..

boleh2..biji je yang ada nih..nak?haha

Fara Ada said...

ehh baru sebulan ek? npe rasa mcm dah lama iz beli moto tu ek..wakakakaka...adehh~ itula masalah fara skg ni...kdg2 date pun dah xingt...pale letak kat mana pun xtau...

iz said...

fara>>

eh,beli 2 bulan..bawak baru sebulan..kan waktu beli tuh,iz lesen moto apa pon x der..moto ada tenung je la kat umah time tuh..nak bwk takleh..haha..

RATU QASEH SAIFUDIN said...

saya x makan durian!..hihi..=P

iz said...

Yeke?? Rugila.. Nikmat dunia satu dah terlepas.. Hihi

Qaseh dalia adelia said...

hati2 bawak moto tu ye ...

iz said...

Insyaallah.. Hati2.. Mekasih ya qaseh!

Radzif Omar said...

welldone rr bro..wlcome to the club..haha..cuma habit ko tu yg ske dtg lambat plzz la ubah..bikers never late ;)

iz said...

xder zif..ak kalau ikutkan takleh g..keja..tapi pasal gian ngan durian,balik awal sikit..awal2 tu x brape awal..tapi,tq ya advice camnie..ak terima dan cuba ubah..ni kalu dating,failed...haha

Tukang Godam said...

pergh durian punya pasai dah macam nak gi sambutan hari kemerdekaan.. haha caya lah!!


Godam : Tutor Kidnap File Flash Page Orang Lain

iz said...

itula pasai nya tukang godam..haha..kawe layankan aje...
yang penting,durian memang mantop..hehe

laskar pelangi said...

tak minat derian=D

meh usha blog pelangi:)

iz said...

hehe..nak usya gakla walau minat makan drian..hehe..buleh?

syErAh said...

klu parent bwak balik durian..syerah sorang je yang tersisih..hehe

xmakan durian~

knvoi gi makan durian? hehe xD

iz said...

awat tersisih pulak?sedih bena bunyi nya?hehe

hurm..yup..ramai join konvoi nih..

eddy syrol said...

xtau r masih pandai ke aku mkn durian ni tak...huhuhu

bacalah http://eddysyrol.blogspot.com/2011/07/kecil-lagi-nak-solat.html

iz said...

uisy..awat bro?lama x sentuh durian kah?
haha..rugi3...
isy2..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wahhh beshnyerrr..

iz said...

memang best sangat2 wooo..hehe