oh, motor pertama!!!

oh yeah..akhirnya..seronok nya bila dapat online..walau ada je line tenet kat umah ni,namun keterbatasan masa membuatkan iz jarang nak jenguk blog,nak tgk fb,bertwitter sama sekali x ler..sebab sampai ke sudah iz x reti nak gunakan twitter...biaq p la..mungkin ada hikmahnya..entah2 kalau tau guna twitter, ketagih pulak..xmo2..hehe..

eh..jarang iz ceritakan pasal motor iz kan..yerla...sian jugak kat beliau..asyik disisihkan je..cewah..haha..ingat moto ni dier ada perasaan ke?haha..*eh,mana tau kalau ada..kena jaga perasaan mesin ni..hehe.sape belajar mekanikal mesti tahu..yang mesin ni macam ada perasaan..kena selalu belai2..nak buat macam mana,pasangan pun belum ada lagi..bercinta ngan moto je la..haha..btw,nak kenalkan lah ni..jap eh..dier ni pemalu sikit..


tengok tu..jauh2 je..haha..pemalu sungguh..mcm tuan dier..

ha,yg ni gambaq dekat sikit..hehe
ni bukan guna dslr yer..hehe..masih belum mampu nak amik dslr..

apa syok nya naik motor ni>>

- lebih menjimatkan minyak (walau bawak selalu p jalan2.x mcm kereta)
-boleh selit2 sikit2 time jem..
-x perlu bayaq tol
-seronok berkonvoi (walau x pernah join p jalan jauh2..ngan edan je skali,tu pon p shah alam je..haha)
-rasa angin sepoi2 bahasa..sambil enjoy ngan pemandangan,cewah...haha

nasihat bila mula menjinakkan diri dengan hobi baru(NASIHAT GUA UTK GUA DULU..HAHA)>>

-jangan sekali-kali sampai melekakan. apa jua hobi,minat..rasa bertuhan jangan diabaikan..selalu ingat tang mana kewajipan perlu dilaksanakan.
-hurm,jangan berlagak dengan kenderaan yang kita miliki..sentiasa bersyukur dengan apa yang ada,dan jangan mengeluh jika masih x dapat sesuatu yang dikehendaki..
-selalu gunakan hobi kita sebagai satu cara mendekati ilmu..caranya?hehe..fikir2kan dan selamat beramal!!

16 comments:

Lieyda said...

wah canteknya motor. eh polo u :)

iz said...

cantek ka?mekasih2,sudi follow..hehe

muhamad hanif said...

mak owww...

kilat ya amat..mentangmentang baru yaaa..

iz said...

dak aih nip..berhabuk ler..kan musim ujan skrg..cuma edit bagi nampak kilat..padahal x pon..haha

anismelon said...

anis pon xgeti main twit twit toh..pai sudah..wahaha..

mmg benda benda nie ade perasaan tau..cube iz cakap nak beli moto baru..tngk esok mule la dye meragam..xpon kalo asyik rosak iz ckp na tkr baru..esok dye elok la..wakaka..;p

iz said...

anis>

cam x faham sangat twitter ni..lagipon,kena ada enfon canggih manggih..baru leh aktif twitter,kan2?
hehe

btw,perasaan tu..ada betul nya kot...keta ni nak jual,banyak pulak ragam nya..hehe..hurm,perasaan kamu saja..kot?hehe

Fara Ada said...

aicehh buat ayat xda awek bercinta dengan motor je??! erkk...haha...
cantik moto! ntah2 kan hari2 ngelap nye haa...pantang nampak berdebu habuk...terus basuh tonyoh2 belai2 kan kan kan? haha...

mmg ptut syg lebih pun sbb beli guna titik peluh sendiri kan...perghh bukan sng tu nk dpt...bukan sehengget dua..kekeke

iz said...

fara>

xde la hari2 lap nya pon fara..ujung minggu je cuci2,lap sikit..jaga kebersihan..xkanla hari2..hehe

memang selalu kita akan hargai sesuatu jika kita usaha untuk dapatkan sesuatu tu..rasa susah payah nak dapatkan..hehe

fara bila plak nak beli myvi baru nih?hihi

SyahmiFikri said...

wow.. ada moto..

semart! suka naik moto.. tapi takde lesen..

lastly.. nek keta jer drive.. tapi minyak parak!

*follow u!

iz said...

xder lesen?amik ler..moto ni penting..hehe..

kawe pon L lagi..rileks je..haha..

thats why malaih bwk keta,masa,duit..kan?

*follow ko balik!

Nur Liyana said...

wah wah wah..nk moto ni!!!!


cool~

Ai said...

Slamat menunggang la.. Haha,

Hati2 bawak moto, dia xda speedtrap

Aku pun slalu pulas habis kalo kat highway.. Hehehe

iKhRam said...

hobi yang best..

satu lg, hobi yg baik adlah hobi yg tidak menyusahkan orang lain.. hahaha

iz said...

yana>>

nak ke?amikla..tapi ada syarat..haha

iz said...

MizuL>>

mekasih..menunggang ngan berhati-hati punya..hehe

xder speedtrap ka?amboi..kemain lagi ko ya..

x berani mau pulas habis..sekali skala xder keta je baru brani..biasala mizul,...lesen baru dua tiga hari..haha

iz said...

ikhram>>

hobi yang best.mau follow??

itu dikira sejenis hobi jugak ke ikhram?melampau tuh..haha