kenangan cinta pertama gua.

kenangan cinta pertama..cewah...satu kenangan yang sangat sukar nak dilupakan, betul kan?hurm..namun bagi iz,biaq la sekadar menjadi kenangan semata-mata kerana malaih lagi dah nak terperangkap dengan cinta yang x membawa erti apa2 pun sebenarnya..

cinta pertama>>

mula mengenal rasa suka pada wanita..mula nak bereksperimentasi x silap iz waktu form 4..hehe..kelakar tul..budak lagi..waktu nih,biasalah..kalau minat kat budak tuh, gunakan posmen(sebut=org tengah), untuk kirim salam..macam ntah pape je kan?yela..dekat ,satu sekolah,kelas pon dekat je,tapi still nak ber kirim-kirim salam..haha..biasalah,malu2..tapi memang,suka hanya kerana paras rupa..opss,lupa nak cakap..bila kim salam tu,ada respon wooo..haha..bangga kemain lagi..surat menjadi medium jela..time ni enfon pon xder lagi..ingat lagi ada skali iz tau dia x makan,iz dengan perasaan tahan malu nya, p kelas dia bawak roti,teman dia makan.huhu..kenangan2..x sangka boleh buat macam tuh..yela..iz memang seorang yang pemalu ya amat..hurm,tapi semua tinggal kenangan..dia pon dah berpunya..takpelah..bukan nya serius pun waktu tuh bercinta..hehe

camne pengalaman korang pulak??hehe..)jika sudi berkongsi..

29 comments:

Aman Ibrahim said...

haha~ memang kenangan yg x dilupakan..

nak share? hurm kire sama la.. utus2 surat pastuh mula la kapel2.. last2 clash gak..

cinta monyet..

iz said...

xde aman..monyet pon x bercinta camtu..kah3..ni zaman bebudak,baru nak kenal dunia..tambah la duk asrama..kejutan budaya gakla..haha

@.!.N z.@.T.!.e said...

cinta monyet mmg tah pape...
mule2 jer rase sedih, rase suke sangat kat org tue..
then bile ingat balik.. da jadi kenangan manis.. hehehe ^___^

@.!.N z.@.T.!.e said...

^__^ cinta monyet yerr... sangat sweet.. hehe

iz said...

Memang pon.. Biasala ain, sekali- kali terimbau balik kenangan silam.. Cewah.. Haha..

MAISHARAH said...

nice one..setiap orng pasti ade ceritanya yg tersendiri...mlh setiap orng juga x kn penah terlepas dri menyukai seseorng...termasuklah sy...tp betul semuanya hnya kenangan sama ada phit atau manis terpulng pada keadaan...:)

awek retro said...

malu awek nak ngaku..dulu..pernah nak try bro nie..siap bagi surat and mintak jdk abg angkt..gile tak malu kan..kalo sekarang jumpe die..komfom..awek lari dulu 1000 batu..pecut punye..tahan malu..hehe..

AinolMursyida said...

Haha..sama la..Cik Ainol pon ade kngn cinta pertama gak.. Dulu tyme skolah prnh mnat sorang mamat ni gara2 suara dia yg slalu azan kt musolla asrama.. Tiap2 hari p kelas msti skodeng n tyme ptg2 waktu prep mesti kemas locker buku die.. tapi smpi skrg die xtau Cik Ainol ske die. Hahaha..Skrg pon die da berpunya. N Cik Ainol pon dah xde feeling pape kt die..Bila pk balik sengal nye Cik Ainol wat camtu...(blushing diush3x)

iz said...

maisharah>>

aik..sedih benar bunyi nya..ni mesti kenangan yang x brape manis nih?hehe

iz said...

awek retro>>

malu lagi walau dah lama??waa..kemain lagi..biasala tuh..budak lagi la katakan..haha

iz said...

ainol mursyida>>

haha..ingat lagi ada org bagi kad kat iz minta iz azan malam tu sempena birthday nya..iz hargai...rasa memang nak azan..namun terlari plak niatnya..teruih x jadi..hurm..kalau dier baca entry ni..just nak ckap,mekasih yer tuk coklat ngan kad tu..

menarik kisah ainol...suka baca..teringat zaman muda2..

**::CIKNUURUL::** said...

ni cnta monyet ni iz,.hehe,.CN xprnh ade cinta monyet,.just suke2 je tgk muke die ckup la,.haha,.

miaa spungen said...

tk pernah lg bcnta mse skola huhu.. n tk pernah lgi rse btul2 cinta haha

iz said...

Cik nuurul>> ai, tgk muka pon jadi?? Ni lagi kritikal ni.. Bukan cinta monyet lagi dah.. Hehe

iz said...

Mia>> ke malu nak ngaku ni gadis rock?? Haha.. Xpe2.. Simpan je kenangan tu baik2 ya.. Hehe..rahsia2..

miaa spungen said...

hahaa ape perli2 ni.. budak rock tk pndai cintan2 la khkih

anismelon said...

xde cinta petame.huuuuu..

cinta monyet xbawak bahagia pon..just permulaan pada mengenali cinta je nie..

iz said...

Sudah la mia.. Kalau x, org x panggil rock kapak.. Ada cintan cintun gak.. Haha

iz said...

Ada juga yang berkekalan,. Dah kata jodoh.. Tu org kata anis, kalau jodoh x kemana..

Hanim Mahali said...

dah TERlupa kenangan cinta pertama... lalala.... *buat muka tak bersalah*

iz said...

ye ke nih lupa hanim? org kata ,memori cinta pertama ni kekal sampai ahir hayat..hehe. pon xnak ngaku lagi??

Cik Aish said...

pengalaman pertama sy...eerrr..mula2 ada org kimsalam, guna org tgh, lepas tu sy dpt surat, lepas tu dia syum kat sy, sy sy syum balik..ha mcm tu la..eh lebih kurang sama je pengalaman kita..haha

iz said...

cik aish>>

ooo..gitu kisahnya..tapi camne endingnya??sampai skrg kah?hehe

AinolMursyida said...

hehe...

after kngn cinta pertama jom lawat blog Cik Ainol bc kenangan sewaktu kecil pulak..kekeke

http://ainolmursyida.blogspot.com/2011/06/memory-to-remeber_22.html

Nur Liyana said...

sweet sweet..kah3

yana lapar jugak..cepat teman makan...hahahha

budak permpuan tue tau mr.iz ada blog???hahahahhaha

gadis comot said...

eiii comelnya... :)

iz said...

Ainol>>

boleh2..nak melawat dengan kadar segera..hehe

iz said...

Yana>>

manis kah?hehe

boleh aje teman..tapi kena blanje..kah3..

kalau dier tau,malu nya toksah nak habaq la yana..sanggup delete cepat2 entry ni..haha

iz said...

Gadis comot>>

hehe..kenangan yang sangat2 comel..secomel gadis yang dimaksudkan kat atas ni..haha