perigi cari timba,senonohkah

amboi tajuk..kemain lagi bikin kontroversi..saje je la pilih tajuk yang pelik2..selalu nya tajuk mudah je korang nak teka isinya,..kan2?kali ni iz nak cuba cara lain..haha..biaq pikiaq dulu,menda la iz nak sampaikan sebenarnya..

ok,cukup merapu bagai..straight to da point..hihi..boleh?korang tgk tak semanis kurma tadi?x tengok ka..isy2..apa nak jadi ni..rancangan manfaat camtu x tgk?rugi2..tapi sebenarnya iz pon x tgk..haha..lupe la..nak wat camne..tau2 terlepas camtu je..nak wat camne..itupon teringat pas bukak fb tadi..adussss...melepas satu tajuk yg menarik..

tapi xpe..sape yang tak tgk tu,pakat2 kita balas pendapat kat sini,tang tajuk atas tu..'perigi cari timba'..senonohkah?nak tau pendapat iz?boleh2..actually kan,x salah pun kalau wanita yang nak mulakan dulu..tambahkan keadaan sekarang ni..banyak kah lelaki yang berkualiti?korang lebih tau,kan?jadi kalau nak yang bagusla perwatakan nya, bagus amalnya,kena lah mencari..tapiiii..jap,ada tapinya yer geng..

bab senonohkah?sebenarnya islam dah ajaq baik punya!kan..ada adabnya dalam memberitahu tu yang hang suka kat dak ni..bukan nya main belasah je p habaq terus yang hang suka..haha..gunakanlah org tengah ke, ataupun guna kan parents kita,itu yang sebaiknya..istikharah dalam buat apa jua keputusan..jangan terburu ya..jodoh Allah dah tetapkan..jangan duk menung2 riso2..tau korang riso sebab tgk kawan2 sume dah kapel2 sume..single x semestinya x laku yer..malah bagi iz sendiri,biaqla calon iz nanti yang masih tak terusik oleh lelaki lain..hehe..serius ni..(^_^)

*iz ada ramai teman yang baik2..nak kenalkan kat sape2 yang single..sape mau,hehe?

38 comments:

pu3mas said...

amboi tajuk.. HOT tau... tadi mas tengok gak semanis kurma.. hope kita sama xterjebak dgn cinta Syaitan nie... AMIN...

Rozuan Ismail said...

rasa,zaman moden dah biase kot benda mcm ni,kalau zaman dulu mungkin nmpak pelik.

p/s tq komen.follow blog awk

iz said...

ala..tgk td..besnya..awat x roger2 mas..dah melepas..best td?

iz said...

biola man> memang biase punya..cuma moden2 ni bahaya sikit..x macam mak2 kita dulu..penuh adab sopan..

adwafarahin said...

ok iz pulak nk promote membe2 ye
hahhaa

senonohkah? tett! hehe :P

iz said...

adwa> hehe..ni namanya nak tolong mendirikan masjid...depa sume ada blog..leh nilai apa dari penulisan diorg..kan2?

Ummu Khaulah Hasan said...

awat cek? oghang utara ka?

dok loghat bukan main. hehe~

ceghita nak hot saja..

btw, keep it up, iz !
caiiyook!

wish u luck ;)

singgah sini dan follow iz..

kalau rasa tak keberatan, maila singgah dan follow2 blog kami plak..

heheh ~
thanks a lot ;)

pu3mas said...

izz tersangat2 la bes.. hahaha.. rugi al kalau xtgk.. gane nak gtau... kusyuk sgt dgr tadi ha... hahhaah

jaya jr said...

sokong2..samapi masenye ade laa jodohnye.tenang2 aje..huhu

Fara Ada said...

cinta tarbiyah :)

berita sengsasi said...

x jdi masalah jika itu yg terbaik..

Yeyn Mae Ri said...

dah macam agensi cari jodoh :D

iz said...

Ummu Khaulah> orang utara ler..hehe..tapi duk sini lama dah..mana leh lupakan bahasa ibunda..hehe..

insyaallah..follow kamu semula yer..tq sudi baca dan kumin2..

iz said...

Putri mas> hurm..tula..kalau la poke kat fb td,pun cukupla..hehe..xpe.ade ulangan punyer..

iz said...

Jaya> setuju xpe..haha..seb baik hang x jadi pembangkang disini..

tenang..tunggu turn..wokay bro?kah3..

iz said...

Fara> maksdnya?eksplain la sikit..sian kat kawan2 kita ni..hehe..

iz said...

Berita hot> yup..kalau itu yang terbaik..melepas rugi wooo...kan2?

iz said...

dak aih..menolong mana yg mampu..ustaz2 kawan sy ni pemalu2 sume..hehe

una badarudin said...

perigi cari timba relevan kot skrg
kalau tak ada pilihan lain lagi kan?
:)

iz said...

memang..mungkin la..cuma biaqla perigi cari timba ka,timba cari perigi ka,restu mak ayah tu penting..hehe

nub said...

x salah rasamya.. auww senangnya dalam hati, kalau perigi mencari timba...


hahaha

Fara Ada said...

@iz --> cinta tarbiyah tu sama dengan cinta yg disulam dgn niat lillahi ta'ala :) moga dikurniakan cinta begini utk iz dgn pasangan..dan jgk aku..ameen :)

Encik Suami said...

Nice entry. Patutnye..kita bykkan tgk rancangan bual bicara macam semanis kurma nie lah dari tgk hiburan ntah ape2 ntah kan?

Tapi..jarang dpt tgk rancangan nie sbb asyik terlepas jerk.

jemput terjah new entry

1) (>.<) Selamat Ulangtahun Sayang (>.<)

Makbed said...

skang ni orang tak kisah dah perigi cari timba ke timba cari perigi ke. lelaki pun malas nak cari jodoh. tunggu org datang meminang dia kat umah. maklumlah, perempuan skang dah ramai sangat.

iz said...

nub> x leh camtu..usaha kena ada..kan2..xleh berharap je...kah3..
sama2 usaha..

iz said...

fara> oooo,gitu rupanya..barula faham..tenkiu2...jasamu dikenang..

iz said...

en suami> memang,banyak sangat rancangan hiburan..skrg tgk berita pon cerita x senonoh je sume..ok,bakal diterjah..hihi

iz said...

makbed> tunggu org mai umah meminang??haha..ye la tu..x kan nak berharap je...mana boleh...

perempuan ramai ke?bukan 2 nisbah 1 je ke??

Oopss..Cikgu Cinta said...

kenaikan tok sy jelah hehhehe

iz said...

amboi..single lagi kaa?haha

Fara Ada said...

mee too! hikhikhik :D kenalkan la utk cek sama..kekeke

iz said...

muleh aje..hehe..

r-5 said...

perigi cari timba? huhu, tak apa asalkan kena caranya. sedangkan siti khadijah dahulu yang melamar rasulullah. tak jadi masalah janji mahkota dan maruah diri sentiasa dipelihara~ :)

iz said...

err...contoh yg sangat baik ni..tengok,penuh dengan adab nya kan..x mcm skrg..wanita pulak ngorat laki2..haha

hamzah ian said...

perghhhhh

iz said...

heiyarghhhhhhh..

Meera said...

Pendapat sama, like...:)

iz said...

Sama? Hehe.. Ok, leh geng..