pagi2 naik moto peluk2.

alhamdulillah,start bercuti..ho yeah..sukanya!!malam ni boleh la tdo lewat sikit..yehaa..hurm,lama x bukak blog, x sangka banyak juga bertambah follower nya..syukur..ada gak member2 blogger yang sudi untuk ketik button follower kat atas tu..jangan riso,dah awak follow,teman pon kunjung dan follow balik, dgr ceritera belah korang pulak..no hal nya ler geng..

setakat ini kerja iz, alhamdulillah..baik2 aja..cuma biasala,kena kuar awal sebab taknak sangkut dalam jem..seksa woo, bila perjalanan yang patut makan masa 20 min jadi 45 min...apa nak dibuat lama2 dalam keta tu..adoyai..kalau ada org umah nak bersembang takpe gak..haha..ok ngarut dan melalut..mana ada org bwk org umah g keja kan..lainla kalau sama tempat keja..hihi..

ops,okay..cukup pendahuluan tak berhikmah kat atas..takde,pagi td on da way g keja,ternampak la pasangan naik moto sama2..bayang la,dalam kul 7.30 pagi, naik moto bersama pasangan peluk2.syok nya..teringin nak jadi camtu..romantik woo...rasa macam nak tangkap gamba je..tapi cam bahaya lak,sambil drive kuar kamera tangkap gambo..sebab sweet sgt..iz pon teringin nak naik moto bersama pasangan iz camtu pagi2..

tapi wait seminit..korang jangan salah faham pulak..keadaan bukan yang macam korang bayangkan..haha..amboi,fikir bukan2 ya..dier cerita sebenar camnie..diorang naik motor honda lama yang macam ni>>>


korang bayang yer keadaan camnie..sebab gambo xder,huhu..pasangan dalam umur 60 an rasanya,naik moto cam kat atas ni,bini dier peluk suami dier sambil pakai beg ngaji kot,sambil suami dier yang beserban bwk moto..mungkin ada majlis ilmu kot dkt2 situ..tengok!indahnya cinta bila cinta itu disandarkan keatas cinta padaNya..cinta tak pernah kenal usia..jika cinta kerana Allah,insyaallah..sampai ke tua masih sayang dan romantik gitu..


jadi kesimpulan iz kat sini,apa ada pada kekacakan?kecantikan?kekayaan?bagi iz cukupla jika hanya agama dijadikan sandaran untuk memilih kekasih dan isteri..kekal hingga ke tua,insyaallah..korang xnak zaman tua korang nanti camnie?iz x taula jawapan nya, tapi bg iz,ni lah zaman tua yg diidamkan.bersama pasangan hingga ke akhir hayat di dalam landasan islam..hehe...okay?dari perspektif iz je..(^_^)

58 comments:

Syazwana said...

suwiittt
:D

coKlaT ICe CreaM said...

nice entry bro...!!!
i like..!!
mesti come kn??? im agree wif u...!!

iz said...

Wana> tau xpe..kat meja ofis td,duk termenung jap 5 min..sweet nya couple veteran tuh..

iz said...

Ida> comel sgt2..sayang sampai ke tua..baru la berkekalan..skrg,divorce3..ntah ler..

Wuucin Kimora said...

Iz keje ape skang? ;)

iz said...

iz sekarang keja sbg technician biase je kat bangi..petronas research depan masjid tu..tau ke?

coKlaT ICe CreaM said...

erm kan..?? lau ikotkn fakta hmpir 5 saat berlakunya divorce kt dunia ne.. amai yg kawen amai yg cerai kan.. ermmmmm..!! takot bila dngar..!!

iz said...

memang pon..x terkejut..tambah teknologi bagai..facebook la,apa la..menambah risiko utk berlaku curang..(jangan sangka wanita x curang ya)..

coKlaT ICe CreaM said...

tahu.!! byk gak dok kaji sal kes ne..

aien_nad said...

wah syoknye....ain pn nk cmtue jgk....xsbr nk suh mk crikn...rse mcm nk call mak mlm neh jgk suh mk crikn tuk ain hikhikhik...(seyes neh bkn main2..)huhuhu

iz said...

banyak kaji..wa,kongsi la hasil kajian..punca2 utama penceraian..tajuk menarik tu..

Amirah Adnan said...

ololo..tomei2 nyek entri neh..hehe :p

baru first time dtg sini :)

iz said...

ain> wa,kemain lagi..hehe..sabaq yer..ala,kat tempat ngaji kat rawang pon banyak calon nya..sowh ustazah kenalkan..kan2?

iz said...

Mira> tomei lagi kapel kat atas tu..kalau la mira tgk..sweet sgt2..peluk kuat2 tu..bwk slow je moto..

Eyra said...

entry yg best..sronok bce..hehe..mle2 dah pikir lain..lpas dah bce smpai abih..bru faham..swett je..hehe

~ch@wi~ said...

aku biasa naik moto smbil peluk2 jgk...tp peluk kucing la, bwk die g jln2...haha

iz said...

eyra> hehe..ha,ni fikir bukan2 la ni..blog ni kategori U,jangan riso..hehe..eyra ni..isy3..

Citarasa Rinduan said...

harap sangat dah tua nanti kak ayu dan en zalie macam tu..loveling couple

iz said...

chawie> eh,yeke?bukan ko slalu bwk ak dulu,ak peluk ko ke,time nak g kelas..haha..kucing apa class bro..bek cari pasangan lamar terus..baru lah macho..haha

aien_nad said...

xnk la kalu org lain knlkn...ain nk yg fmly cri je snang xrunsing nk pkir...dieorg stuju ain on je tp bkn skang la...tggu la lg 5 thun wawawa..(mcm tau jek lg 5 thun huhuhu)

iz said...

Kak> kan..hehe..ala,dr muda pon apa salahnya..nek moto sama2 p masjid,semayang jemaah sama2..ngaji sama2..sweet!!hehe

iz said...

ain> 5 tahun..lamanya..eleh,ckp je...tgk besok lusa,dapat kad...ntah ngan iqlas..hehe

aien_nad said...

oittt...pndai2 je die ye.....xde mknenye...kmi just kwn je tau xde lbh2...blsah jgk die nie...huhuhuhu...

iz said...

segalanya bermula dr kwn mungkin..ak kenal iqlas camne..bukan nak memain..tapi sepanjang seumh ngan dier,tgk dier..boleh la nak dijadikan calon suami..(^_^)

aien_nad said...

xpe la...tp ain xbole trime...ain just bole anggap kwn je...stkat tue je ain bole bg...mngkin die bole cri org lain... :-)

iz said...

ain> wa,kalau dier baca ni..sedih woo..frust menonggeng..isy2..hehe

Miss Ran said...

ngatkan ape td hehe

Farah Azurah said...

nak kutuk ker nak komen ...??
hurm...nak kutuk ah ...
IZ PUNYE POST TERBAIK !!!ni ngah kutuk taw !!hehehhehehhe..sweet couple yang paling cun!!

aien_nad said...

(^_^)

iz said...

miss ni..xkn la iz nak wat entry bukan2..tajuk je bikin kontroversi..hehe...fikir apa ni?

iz said...

farah> kutuk apa cenggini..hehe.amboi,suke dier ya..hurm,memang..seronok tau kadang2 tgk org tua,kapel,jalan pegang2 tangan lagi..ni x,zaman skrg pegang2 semua sebelum nikah..tu x terasa manisnya keindahan bernikah..kan?

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

tgk agama yer..emm..yg pasti tugas semakin getir..hehe
apa2 pun, harapan dan kepercayaan yg apa2 yg berlaku adalah yg terbaik yg Allah telah susunkan utk stp hambanya.

aCapke blogku

iz said...

Asyraf> bukanlah mengharap yg sempurna,..tapi tu jela guideline yg terbaik kan utk memilih..

Fuuyooh said...

keh keh.. bukan kah rupe penting dari agama ? keh keh.. bukan aku kata.. orang kata..

putERi-kAtEk said...

waaaa......bestnye kan kalau mcm tu...romantik sampai ke tua.....huhuhuhuhu

SiS NaD said...

RoMaNTiKNyeR... SiS PuN RoMaNTiK MaCaM Tu NGaN SuaMi BiLeR DaH TueR NaNTi... (^_____^)V

iz said...

Fuyooh> penting juga..tapi dalam 4 kriteria tu,buh la list mana lebih penting..haha..cantik ranking ke berapa..

iz said...

Katek> tau pun..tu yg duk termenung jap kat opis td..bayang cheq pulak yg bwk moto tu..hurm..

iz said...

sis> yeke?bagusla gitu..moga kekal berbahagia hingga ke pernafasan terakhir.cewahhhhh..haha,..

cik dibadeebut said...

tu namanya jodoh... takm kira mcm mane pon... klu dh jodoh kiter... akan kekal samapi bile2...

iz said...

Diba> itula..betul ke kalau jodoh,muka akan iras2?~~misteri~~

azwin nalisa said...

sweet...nice entry:)

iz said...

tq Azwin (^_^)

zakura said...

memang cun la entry ni bro..gua kagum sama lu..follow sni

iz said...

apa nak dikagumkan nya..huhu...zakura pon best...follow zakura...zassss...hehe

Idah said...

impian akak pun mcm yag iz katakan, pegi masjid bersama suami, solat subuh, sejuk2 boleh peluk dan round2 satu kampung sebelum balik rumah slps pulang dr masjid...aminnn.

iz said...

keja kena p kak..mana sempat nak ronda2..hehe..gurau2 je..harapnya gitula kak..bolehnya..ajak je..

sweet stalker said...

wahh, romantiknye pak cik dan mak cik tu. harap dapat jadi mcm dyeorg bila dah tua nt..:)

iz said...

oh..hai sweet stalker..hehe...memang,smua nak bersama pasangan mereka sampai bila2..hehe

maiza love said...

lama dah x naik motor.apalagi nak peluk2 kat atas tu hehe..

iz said...

hehe..pulak..xpela..nnti naik moto sekali skala yer..

Dalila said...

hehe..sWeet ;)

Hamizah Binti Zulkifli said...

wah....sweet sgt2..huhu..hope dh tua nnti dpt jd cmtu..sentiasa syg..romantik..=)

iz said...

kan2..harapnya gitula...kalau panjang umoq..hehe

Fara Ada said...

i loike! suwwiiitt! :)

iz said...

apa maksud loike tu yer?style pulak bunyinya..

Fara Ada said...

pronouce LIKE dalam nada sangat menggedix! ce try! sambil tgk muka dpn cermin! konpem menyampah gile! wakakaka

iz said...

ooo,i c..hehe..ok,paham..level atas sikit dari like yer??hehe