kita ketinggalan

fuhhh..akhirnya..jumpe lagi malam ahad..hehe..satu2 nya malam yang toksah fikir nak tdo pukul brape..nak wat camne,komitmen ngan keja..x boleh la selalu2 nak jenguk update blog..riso jugak kalau tdo2 lewat ni..kang esok g keja lesu je..x semangat langsung..walaupun hanya bekerja,kita kena letak sepenuh komitmen itu sebab korang pun tau,kerja ini adalah ibadah kan..

apa nak diceritakan yer...hurm,setakat ni semuanya baik2 aje..walau kena banyakkk sangat belajar balik,bukak buku tentang chiller...hurm,kena expert tul2 bab chiller ni..minggu ni pun sibuk sangat sebab kerja2 pemasangan chiller baru..nak habaq mai., x ramai dari kita kalangan org melayu ni yang expert bab chiller..jadi peluang iz kat sini,kena gunakan habis2 tuk mahirkan bab ni..eh jap! pernah tgk chiller x?hehe..tgk la yer..

menda alah ni untuk sejukkan bangunan tu..syok betul belaja menda baru ni..x sangka la terpilih untuk menjadi PIC untuk proses pemasangan chiller..bukan senang..ada peluang camnie,blaja jela..ilmu ni bukan nya senang nak dapat..waktu nilah nak bertanya ngan expert sume..walau dia orang korea,belasah jela bahasa inggeris level hampeh...haha..janji dapat faham udahla..

eh,terbanyak pulak cerita pasal menda ni..hurm..saje jela melepas rindu kat korg kwn2 blogger..ada kesempatan gini walau x banyak masa,penat badan..hupdate kan gak..janji lepas gian..cewahhhh..hurm..korang suka makan durian?pernah  makan durian campur santan campur gula..rasa dier??marvellous..haha..rugila kalau x pernah rasa..nak iz blanje..sila tinggalkan link kat bawah...hahaha..


*teringat rakam video ni ngan chawie dulu..hihi..

32 comments:

coKlaT ICe CreaM said...

baru mngu lepas time balik kmpong mkn durian..!! sedap siot lau mkn gitu.. ida nk soh iz blnjaaa..!! hik9..!!
mau blaja korea... meh brguru kt cne.. haha..!!

iz said...

yeke?isy.ingat iz sorg je makan gini,..yela..ada setangah org x lalu.. xpernah jumpa katanya..

x mola blaja bahasa korea..tgk panel control dier pon dah pening pale..seb baik tukaq bahasa inggeris..

coKlaT ICe CreaM said...

hhahha..!! xkenal maka xcinta.. bila blajaq baru tau bukan men susah lagi nk follow.. hi9..!!
apa xprnah jumpa.. erm..!!! mcm2 betol !!

iz said...

yela..ada kwn iz tu,crite ngan dier..makan durian camnie..dier kata isyyy...x lalu..tu la,x pernah rasa..ida pernah makan camnie?

coKlaT ICe CreaM said...

sejak ida kecil ida mmg mkn lagu ne pon.. boh santan, tabor gula kit.. nyum2..!! tapi, lau xdak santan, boh ayaq garam pon sedap gak mkn..!!
besa la tu lain owg lain cara dia mkn, ada gak yg xprnah sentuh n mkn lgsg buah durian ..!! myb depa xdak asa tringn nk try dlu..!!

iz said...

cewah...nikmat dunia nih..haha..mat saleh memang x makan punya..busuk kata diorg..sian kat diorg...melepas satu nikmat dunia...haha..ayaq garam?haa..yg ni first time dengaq..x pernah wat lagi..

coKlaT ICe CreaM said...

try la uat..!! iz xyah boh santan, iz letak ayaq garam ja..!! tapi jgn la letak byk2.. t kan kena darah tnggi lak.. hihi..!! ida gak yg susah ati nnti.. hak9..!! owg dulu2 slalu mkn ngn ayaq garam, mkn nasi pon ngn ayaq gram..!!
tpi kn ida prnah jmpa mat salleh yg mkn durian..!! dia cakap mavellousss..!!

iz said...

yeke...ok2..nak try..tapi nanti..sebab dah habis sume duiran..haha..lenkali beli lagi..memang sedap cuma x leh la makan selalu..musim2 camnie xpela merasa,..pemakanan kena jaga woo...kan?

coKlaT ICe CreaM said...

hak9.. betol3..!! ida blik kmpong mnggu lepas bantal xsangga2,, smpy demam..!! huk4.. hangat 1 badan..!! yelah, nk tnggu musim ja durian pon.!! bukannya leh mkn slalu, dh la blik kmpong jarang2..!!

iz said...

kampung ida banyak durian ka?sanggup p..makan kat dusun..makan durian yg ada gas..haha..baru ada kick..

coKlaT ICe CreaM said...

hhaha lawak la iz ne.. besa la dh nama pon kmpong.. mcm2 pokok dia tanam lam dusun 2..!! hak9..!! time musim ja ada durian pon..!! dlu ada, skg dh xdak, dia ikot crtain2 tmpt la lau mcm kot area sik byk la..!!

iz said...

oh no!!rindunya nak balik kg..huhu..seronok tengok pemandangan.saujana mata memandang..hijau je..

coKlaT ICe CreaM said...

dusun ida kena bako..!! 2 yg dh xdak.. erm...!! lau x dh lama ajak iz dtg mkn durian kt dusun ida..!! lau blik kedah, jmput la dtg ke umah ida..!! lau buah lain byk la, motan, manggis, pelam, jambu, erm mcm2 lagi la penoh kt keliling umah ida tp durian ja yg xmau jadi..!!

iz said...

yeke..manggis..haha..lama dah ngidam ni..x sangka..ada tersenarai..antara faveret gak tu..makan bawah pokok..amik feeling..kan2?

coKlaT ICe CreaM said...

hahha. mcm owg pregnant lak dok ngidam2 iz ne ..!! mmg best lau kt kmpong slalu mkn bwh pokok ats buaian !! pas2 pkok mnggis tepi buaian 2 ja, petik ja lau nk bek.. hik9..!!

iz said...

pastu kena gigit kerengga..memang terbaikla..haha..syok nya duk kampung..dari duk bandaq ni..apa la nak dibangga duk bandaq..pelik2.

coKlaT ICe CreaM said...

erm kan..?? now, amai owg bhijrah dk bndar.. sume nk cri keja kt sna.. pdahal, lau dk kmpong pon xsmestinya xdk keja, pdhal ada yg kt kmpong dh bjya jadi petani moden, pneroka felda, ushawan muda.. sumenya bgntung pd ati msing2. lau ada smngat jitu mcm ne insyaAllah semuanya leh dicapai xkira la kt mna skali pon kita ada kmpong ka bndar ka..!!

iz said...

yup..setuju sangat2..memang itu la sebenarnya pun..zaman skrg,toksah harap org lain..kena usahakan sendiri..baru leh maju..

sweet stalker said...

erk? peliknye. tak pernah jumpa and makan. kalau pulut pernah lah jugak makan. huuuu

coKlaT ICe CreaM said...

i agree wif u cik iz..!! erm.. okeh, cik ida nk cntnue study.. isnin ne, cik ida dh final exam..!! doakan owg ya..!! na tau kot2 ada owg tu nk blnja mkn ka coz cik ida dpt rembat dekan lagi ka sem ne..!! kan3..>>?? ok, mntak maaf byk2 lau da slah n slap spnjg kta kenal ne, trlanjur kata trlebih kurang ka pa harap dimaafi..!! jga dri n keja bek2..!!

iz said...

stalker manis> adala..hehe..kita ni mesia,makan aneh2..ni iz makan ngan lemang..sedap woo..lemak dier campur lemak durian..double marveles..

iz said...

ida> oh,yeke?iz doakan ida boleh jawap ngan jayanya..pose jap la internet sume2 ni..yer?fokus tuk study..score cukup2..hurm..gud luck (^_^)

muhamad hanif said...

pic = mikro p ? pening gila nak blaja tuuhh..

iz said...

dak aih..salah faham ni..pic= person in charge..hehe..

tapi leh tahan la sistem LS ni..kena blaja sistem baru..

annenyss said...

taun ni tak makan durian lagi . sobs3 . ngaaaaa ~ lariksssss pergi dusun . haha ~

iz said...

lorh..ruginya x makan..isy2..hehe..cepat p carik..sempat lagi ni anne..haha

Nur Liyana said...

huhuhu..yana suka makan dutian kosong2 je...
heheheh
durian semata mata!!!!hehee

tapi kalau org buat pulut...yana makan je.hahaaha

iz said...

Makan kosong pon sdp dah..cumA kalau ada santan pulut ngan durian,berdouble la sdpnya..Hehe

iqin said...

durian!!~~

:)







www.storymoryiqin.blogspot.com

iz said...

durian...oh yeah...haha

Oopss..Cikgu Cinta said...

thanks!!!tggu entry ya!!!ump....saje eh??tgu follower ke 100?huhu

iz said...

dak aih..balik keja td,rehat jap..pastu tetibe tgk dah 99 org..apa lagi,follow ler..ingat dah follow smlm,lupe pula...hehe..