sy terguris dgn entry anda!

setiap dari mereka yang berblog pasti mempunyai cerita yang pelbagai..namun bukan semuanya untuk diceritakan,tambah pada umum..jagalah adab kita dalam apa juga yang kita lakukan harini..mungkin kesan nya dari penulisan kita x nampak terus,tapi pada masa akan datang??pembaca terdiri dari pelbagai latar belakang, dari pelbagai bidang..

apa yang cuba disampaikan..hurm..biasalah tadi tengok2 entry yang rakan2 blogger kita hasilkan..tapi seorang blogger ni betul2 mengguris hati iz dengan entry beliau..hurm..pada yang terasa, iz harap hang padamlah entry tersebut ya..mungkin bukan hak iz untuk suka2 berani nak tegur kamu..iz lakukan kerana iz follow blog kamu selama ni..x pernah ada entry kamu yang x best..sume nya best2 belaka..

tapi entry yang melawakkan isu tsunami itu benar2 melampaui batas..seronok dapat trafik yang banyak dari isu2 camnie..jangan seronok sangat yer..bersedih, bersimpatilah ngan sedara kita yang sedang menghadapi musibah di jepun sana...belas kasihan dengan nasib mereka kat sana..mungkin kita x kenal mereka ni,tapi ingat..mereka juga manusia ,hamba Allah..apa hak kita mempersendakan nasib mereka?

maaf la pada si pemilik blog yang terasa..iz buat entry ni, x letak link ke blog kamu kerana iz tau setiap dari kita pasti akan melakukan kesilapan..jadi hak iz sebagai teman adalah untuk menegur..kalau hang baca,harap amik pengajaran yer..jangan diulangi lagi kesilapan gini..salam!

15 comments:

hud aikara said...

tak sangka pulak ada yg buat joke dengan musibah org lain...padahal perkara seperti itu tak mustahil berlaku kepada kita..harap mereka yang terlibat dengan bencana di Jepun tabah...

iz said...

kan,ade je..terbaca td,,..tgk balik,dah x available link tu..dah remove mungkin..alhamdulillah..

awEEN said...

rmai je yg wat lawak dgn musibah yg jadi ni..tah la camne pikiran dorg tu...

iz said...

yg sy tau sorg jela..yg lain x pastila..jangan la wat lawak menda2 camnie..x baik.

Ai said...

manusia sentiasa akan sesat dengan ilmu mereka sendiri bila mereka tidak sedar tentang apa yang mereka lakukan :)

EJA said...

manusia adalah makhluk allah yg x terlepas dari berbuat salah dan dosa..semoga individu tu sedar khilaf mereka.. awak jgn terguris- guris ye..hehe

iz said...

Amalan Insan> noted..mekasih yer kerana mengingati!

Eja> dah sedaq dah..takde lagi entry tu..sebab tu kena ada yg menegur..hehe..
x guris2 dah..

EJA said...

iye ke dah sedaq.. alhamdulillah telah diketuk la tu pintu hatinya oleh allah s.w.t :)guris2 hati ni payah nk ubat tapi klu guris2 dan menang tu x pelah best jgk..hehehe

iz said...

ni camne leh masuk kes gores dan menang ni?lari topik,..hehe..eja2..

sakinah said...

ish..takkanlah benda serius camni pun nak berlawak.

memang tak patut

iz said...

ada je..tapi xpela.niat asal nak bergurau.x kena gaya ngan waktu..yg penting dier dah tggjwb..pada entry tu..tu dah cukup bagus kan Sakinah?

efa said...

erk ada gak ka buat joke kes cmgini?pelik lak aku ni huh org ptut bersedih dan bersimpati ni tak adess pelik2 lak wuwu T___T sedih la pasal tsunami kat jepun tu moga2 semua rakyat di malaysia yg ada disana semoga selamat hendaknya moga dilindungi olehNYA insyaallah bersama-samalah mendoakan utk mereka yea

iz said...

amin..
ala.,udah2 la tu..dier wat silap..bukan hak kita untuk judge dia macam2..dah tegur tu pun cukup,lepas tggjawab kita..cume harap lebih prihatin la ngan musibah org lain,lain kali..peringatan utk kita sama..hehe..peace(^_^)

Sekamar Rindu said...

salam....

sebagai hamba Allah pasti ada kelemahan...memang sesuai dengan status "hamba" tu..

iz said...

yup..semestinya..sekarang ni je musim org suka main hentam je bila menegur..memang x elok langsung budaya camnie..