Sengal Zone : Idola Blogger !

iz pun ada idola dalam berblogging ni,malah kerana beliau la iz menceburkan diri dalam dunia blog..iz sebelum menjadi peminat kepada beliau ni,iz sukakan buku2 karya beliau..semua buku hasil karya beliau iz ada..hehe..macam kena ngan jiwa la ngan gaya penulisan dier..sebab cara dier x sama ngan ustaz2 lain nya..kerana karya dier betul2 mudah untuk difahami.x macam org lain kadang2,gaya penulisan dalam berdakwah yang sangat sukar difahami dengan maksud yang tersirat bagai..hehe..



sape dier gerangan idola iz?nama nya Ustaz Hasrizal,pemilik blog saifulislam..nak jenguk blog beliau leh la singgah sini..tapi hati2 tau..kang kalau dah singgah susah nak keluar dah..duk tekan older post je kang..terpana ngan hasil tulisan beliau..meh klik sini!!

*nak join?klik sini

15 comments:

Wuucin Kimora said...

Ohh die... interesting...

iz said...

kan?tau xpe..peminat juga eh?

EJA said...

iye setuju2 buku2 ustaz semuanya best2 dan bermanfaat belaka.

iz said...

itula..memang best..tapi eja kata x jadi beli buku ustaz aritu..buka apa ntah dibelinya..hehe..

EJA said...

ha'ah aritu x jadi beli buku ustaz hati berpaling tadah p beli buku la tahzan kerana jodoh..tapi aritu ada pinjam buku kawan..baca..hehe best2 tp sekejap je x hbs pun baca :( maklumla org punya kan

iz said...

isy2,,camne leh berpaling tadah?seb baik buku lain yg eja beli,bermanfaat gak..tak beli majalah gosip2 ke,apa ke?hehe..

EJA said...

buku yg eja beli tu pun best jgk byk ilmu blh kutip dari buku tu.. x pela ada rezeki nanti dptla eja baca lagi buku ustaz hasrizal.. awakkan ada banyak buku ustaz dari A-Z blh la eja pinjam..huhuhu

iz said...

boleh aje..atau nak lebih cepat,ikuti je perkembangan ustaz kat blog dier..ada entry baru..cepat2..(^_^)

EJA said...

iye itu la yg sebaiknya cepat mudah cekap dan berkesan.wa dah mcm slogan polis pulak..hehe skgkan dah maju semua blh dpt dlm internet :)

Zue Cancer said...

sy follow awak....rajin2 berblogging ok :)wah!!pakai songkok :P

iz said...

mekasih Zue,sudi follow..jasamu dikenang,eceh,hehe(^_^)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

iz..kak pinky folo sini..
follower yg ke 234 (cantik x no tu ahahaha)

thanx sudi jengah ye dik..
eppy blogging!

iz said...

eh,yela..cantik2..secantik akak..hehe,gurau2..

Bella Bell said...

saya kenal dia sejak member beli buku dia..pas 2 saya baca..sangat2 best semua cerita2 dia..menarik sekali..

blog dia saya pernah terjah sekali..tapi xsempat nak baca semua sebab busy masa 2...ok la..sekarang nk terjah jap..hehehe....

iz said...

nak baca semua?uisy,jangan..mesti lama..sejak 1999 tu ustaz berblog..hehe..banyak entry beliau..

buku apa?ak terima nikahnya?rindu bau pohon tin?pasal buku rindu bau pohon tin,sy pergi cari buah tu sampai dpt..hehe..