JELAJAH BLOG 2011 : AKU INI BLOGGER LELAKI !


first time join segmen abg Ben..ada masa terluang sikit ni..terus je join..hehe..

ok,first,nape berblog?

  1. first sekali sebab pembaca utama blog ini, dari awal hingga akhir dier masih setia membaca blog ini, pengkritik utama,serta pemuji utama iaitu siapa?yer,iz sendiri..hehe..betul..iz menulis untuk mengingatkan iz apa yang pernah iz lalui selama ini..juga mengetahui kelemahan dan kekurangan dari masa ke semasa..
  2. juga untuk kenalan iz, agar diorang tau perkembangan iz bila semua dah membawa haluan masing2..mungkin mesej boleh menjadi medium, namun penulisan adalah satu cara iz meluahkan perasaan juga sebenarnya..baru masalah atau kesalah fahaman boleh diselesaikan ngan cara ni,mungkin..siapa tau kan..
  3. sebagai diari, untuk mungkin bila iz tiada nanti, ini akan kekal sebagai memori untuk semua kenalan iz..
  4. menambah kenalan,kawan serta sahabat..bertukar pendapat,berkongsi ilmu juga menambah ilmu didada..korang pon tau,rakan blogger kita ni terdiri dari pelbagai bidang..ambil yang jernih,buang yang keruh..tapis2 la ilmu yang boleh diambil..free pulak tuh..





nape lelaki lebih kreatif?
  • err,susahnya..kreatif ni bagi iz begitu subjektif..tapi bagi jela satu sebab..mungkin kerana kepelbagaian idea yang boleh dikongsi tak terbatas oleh jantina..lebih bersifat terbuka dan mudah untuk menerima topik2 dan ilmu2 baru..
  • maaf abg ben,mungkin satu je sebab leh bg..hehe..
blog wanita yang saya suka baca  >> http://cahayaubat.blogspot.com/

sekian saja..mekasih pada yg sudi membaca..(^_^)

29 comments:

cik yuz said...

wahh..ownernye lelaki...singgah dari segmen abg ben..

keep on blogging ya~

iz @ aako89 said...

mekasih ya cik yuz...insyaallah,akan teruskan berblog.hehe..

Mamaleesya said...

segmen en ben. salam kenal

http://diarialeesya.blogspot.com

iz @ aako89 said...

mekasih ya sudi kunjung2 sini,Mamaleesya..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

weewitt! =)

iz @ aako89 said...

weewit balik..hehe..(^_^)

Aqilah Kamarudin said...

whoaaaaaaaaaaaaaa :)

iz @ aako89 said...

weehoooooooooo ;)

budak kampung said...

datang dari blog abang ben. semoge blogger2 lelaki semakin kreatif dan superb!!!!keh3

iz @ aako89 said...

insyaallah..kreatif itu tidak berdasarkan jantina semata-mata..hehe..peace,no war!

mas.saari said...

singgah dari segmen BA
salam perkenalan!

iz @ aako89 said...

mekasih ya,mas..nak terjah blog kamu pula..fly~~

nazrul ashraff said...

haha...part diari tu setuju..hee..datang dari Inche beng jugak..:D

iz @ aako89 said...

diari,oh..memang niat asal jadikan diari..mekasih ya singgah2 che Nazrul..

nadiemsharmz said...

salam..jengok2 dr BA punye segmen...=)

iz @ aako89 said...

tq ya Nadiem..

solo molo said...

singgah dari bl0g En Ben Ashaari...

http://solomolo.blogspot.com/2011/03/gempa-bumi-di-jepun.html

iz @ aako89 said...

gempa bumi?uisy,mcm2 bencana alam sekarang ni..bumi ni tua sgt dah..beringatlah selalu kan solo molo,hehe..

apisv2 said...

salam,
menjelajah kawan2 blog;)

blog apisv2

Fuuyooh said...

salam kenal.. dtg dr blog abg ben.. nice entri.. hehe

iz @ aako89 said...

fuyoohh,mekasih..sampai juga kesini ya..

Warna Warni Kehidupan said...

walla...sisi pandangan seorang blogger...

iz @ aako89 said...

hehe..sisi pandangan yg spontan..(^_^)

iqin said...

nice reason..

:)



www.storymoryiqin.blogspot.com

iz said...

nice eh?tq..kunjung ke blog kamu..

Mr. Kamikaze said...

Fuuh.. Banyak lagi blog lelaki aku nak jenguk ini. Macam-macam sebab korang berblog kan.. Haha..

Sape nak join bloglist aku??

syaz rini said...

singgah dari blog abg ben..:)

Bahulu said...

terbang dr BA....

iz said...

mr kamikaze> macam2 sebab..masing2 ngan sebab masing2..haha..pening woo baca sume..

Rini> mekasih ya

Bahulu> terbang?uisy,bahulu leh terbang rupanya..