BEN ASHAARI : AKU SAYANG BLOG INI

ya..ini kali kedua iz join segmen dari otai burger blogger kita ,Bro Ben Ashaari..satu segmen yang katanya adalah segmen terbaik dier pernah buat..actually,yup..sependapat la ngan iz..ni memang satu segmen yang lama iz idam2kan..kenapa?dapat la iz kenalkan idola iz kepada follower iz kerana x ramai yang baca blog beliau..ok,teruskan ngan soalan yang diusulkan oleh bro Ben kita ini..



Sila jelaskan KENAPA anda kagum dengan blog tersebut .. TIDAK KURANG  dari 100 patah perkataan .. OK ? Tidak kurang ok !

-kenapa iz kagum ngan blog ini?hehe..bukan kata 100,1000 pun boleh kalau nak diceritakan..kenapa?terlalu banyak sebabnya sampai tak tau nak mula dengan yang mana..iz mula meminati blogger ini kerana kisah pengembaraan beliau ketika menuntut di luar negara lagi...membawa diri ke negara asing ketika baru sahaja menerima berita kematian ayahnya..namun berkat ketabahan diri blogger beserta doa ibu beliau,beliau tetap meneruskan perjuangan menuntut ilmu di luar negara...tersenyum ketika membaca kisah beliau bila mula2 mengenali bakal isteri beliau,cara beliau menyatakan keinginan untuk berumahtangga ngan  ibu beliau,ketika pertama kali menyambut kelahiran anak beliau..semua itu menjadi kisah yang tercatit didalam blog beliau yang secara tidak langsung menjadi inspirasi kepada iz untuk mencontohi beliau.argh,rasa macam terlalu banyak nak diceritakan mengenai blog kegemaran iz ni..hehe..lenkali la..kita sambung lagi..

Sila buktikan yang anda benar benar kagum dengan blog tersebut ! Jeng jeng jeng !!

-pernah sekali iz sanggup pergi ke ceramah tu walau dengan tak tau tempatnya,main redah je untuk bertemu ngan penulis sendiri,cuba untuk berbicara dengan penulis sendiri sampai bila dapat jumpe tu,rasa macam2..gentar pun ada,seronok,nerves..isy,seronok tak terkata..alhamdulillah,pertemuan itu membuatkan iz rsa x sia2 menyukai blog beliau selama ni..

Sudah berapa lamakah anda mengikuti blog tersebut ??

-sejujurnya,iz keliru sebab iz start follow dari membaca buku karya2 beliau..blog ni rasanya awal tahun lepas la..hurm,x ingat sangat..tapi sejak follow tu,rajin la tengok hasil tulisan dier yg lepas2..sampai sekarang x habis baca lagi sebab banyak yang belum dibaca tambah untuk tahun yang sudah2..hehe..

Sila ceritakan tentang blogger tersebut 

-seorang yang rendah diri,kelakar(pernah sekali tu dalam ceramah beliau,time tu world cup,sempat lagi beliau check kat henfon bgtau update perlawanan bola belanda lawan apa ntah.pakat gelak la kami semua,hehe)..
-digelar ustaz cinta?kadang2 org gelar dier mcm tu,tapi x la bg iz..beliau lebih terbuka dalam apa jua yang dibincangkan..

Apakah blogger tersebut mengetahui anda kagum dengan blognya ?

-tak tahu rasanya..yela,ustaz bukan jenis blogger yang macam iz..beliau mempunyai banyak lagi urusan yang lebih penting..tapi tu semua tak penting sebab iz memang suka ngan hasil tulisan beliau..setuju ngan entry terbaru beliau..hehe

Jika diberi peluang bertemu dengan blogger tersebut , sila beri 5 soalan yang akan anda tanya kepadanya !! Jeng jeng jeng

-1) cara untuk menjadi seorang penulis yang baik?sebab cara ustaz menarik pemuda untuk dengar dan baca karya ustaz itu lebih baik dri org lain.
-2) bagaimana untuk mengetahui calon saya ini sesuai untuk dijadikan isteri ataupun tidak..hehe(bila dah ada calon nantila)
-3) bila buku baru nak keluar,dan apa tajuknya
-4) apa kekuatan ustaz untuk menulis di blog dengan jadual ustaz yang ketat tu.
-5) ustaz setuju x yang tugas dakwah bukanlah dieksklusifkan untuk para ustaz je..hehe..
-6) anak ustaz yang lain x cemburu ke dengan hanya nama saifulislam(anak pertama ustaz) dijadikan tajuk blog ustaz?


hurm,terjawab sudahla kelima-lima solan tersebut.maka,x lain x bukan blogger kegemaran iz adalah ustaz hasrizal,saifulislam.com..suka sangat baca...memang idola iz dalam blogging ni sejak dari awal lagi..dan mungkin hingga keakhirnya,insyaalah..akan terus membaca blog ustaz..


*gambar tiada kena mengena.

28 comments:

EJA said...

eja x sempat lg baca blog ustaz cerita tentang pertemuan dgn isteri beliau dan kelahiran anaknye

iz said...

ha,baca la nanti..best tau..ada skill camne nak gtau mak ustaz,yg ustaz tu dah ready nak kawen..hehe..

shahjiehan said...

wahh..blog hg lagi style kott!! camne nk buat design camni? lagi stylee!! ajaq sket...

jom baca dan komen Tutorial Scroll Box

iz said...

cheq download je kat tenet pastu ubah script apa sume kat edit template sesedap rasa..disebabkan tak reti,try and error..hehe..org tak pandai camtula..mekasih Shah!ajarkan scroll box tu.

cik pulau said...

waahh.. bagusnya.. nanti nak godek2 jugak la blog ustaz tu.. hehehe..

singgah dari segmen abg ben.. ^^,

iz said...

cik pulau,bacala blog tu..memang best..hehe..mekasih singgah.

manueng said...

owh...ustaz hasrizal rupenye...patut la ade tulis buku siap...ingatkan sape la td...hehe;)

salam perkenalan=)

iz said...

iyo2 la..kenai ka?best tu blog dier..

mas saari said...

singgah n follow sini
salam perkenalan

nak risik2 blogger mana yang menjadi pujaan anda!

iz said...

hehe..mekasih ya Mas Saari..

Woofer Storm said...

terjah sni gak....jrg benar terjah sna,insyallah nak terjah sellu pas ni.

dtg follow ^^

iz said...

terjah2 la selalu..wat terkejut tergempaq sikit..hehe..mekasih follow.

cik najihah said...

singgah bace sini :)

iz said...

trimas yer cik Najihah.

hana rahim said...

wah ni lain dr yg lain.
salam perkenalan juge:)

iz said...

salam kenalan..jemput kenal ngan idola cheq..singgah blog dier yer (^_^)

Uptown Lady said...

nice.. :)

iz said...

(^_^)..salam perkenalan uptown lady..

sha said...

salam ziarah..

oo, suka blog seorang ustaz.. bagus2. :-)

iz said...

hehe,slalu imej ustaz ni susah kita nak dkt..takut..yela,tau diri camne kan..tapi ustaz hasrizal lain,lagi mesra pengguna..hehe

Ekha Miranda said...

salam perkenalan kembali..(",)

iz said...

trimas Ekha Miranda ..

c-tea said...

hai..salam perkenalan

syeRAWRR bieber said...

wahh menarik! syera tak penah join segmen dia lagy. hehe

iz said...

siti> salam perkenalan juga.

Syerawrr> try la join,memang best..layankan aje..hehe

~iera nazirah~ said...

salam kenal juga :)

Eyqasara said...

hhhmmmm.... menarik! thnx yep.. nak terjah blog ustz tu plak..hihihi... gud entry.. :)

iz said...

terjah jgn x terjah...selamat menerjah yer(^_^)