chawie kwn sy

ok,pelik sikit entry kali ni..bukan mahu menulis saje2 je ni..tapi nak bincangkan mengenai satu tajuk yang ada kena mengena ngan dier ni..baca sampai habis baru tau apa isi yang nak disampaikan..hehe..iz kan suka berkongsi pendapat melalui entry2 yang dipost..hehe..sekadar dari perspektif pandangan iz..

chawie ni kawan iz kat poli dulu.blaja sama2,kelas sama2,duk sebelah2..sume sama2 la..hurm..apa yang nak diceritakan mengenai budak ni?xder apa yang menarik pon..hahaha...opsss,,sorry2 chawie..ada la yang menarik ngan dier ni..nak tahu,p kunjung kat blog beliau..bak kata kawan iz la,ida namanya,kita boleh kenali personaliti seseorang berdasarkan blog dier..kalau fikir2 balik,memang betul lah..kan?

chawie aka srikandi firdausi ni seorang blogger yang bagi iz jenis yang memang x kenal erti putus asa kot..dier yakin ngan usaha dier leh dapat apa yang diusahakan..dier tu baru je lagi dalam dunia blogging ni..tapi tengok pada follower dier,ramai kan..tengok..kalau kita serius dalam wat apa2 skali pon,usaha itu pasti akan mendatangkan hasil..

disinila iz nak masuk pada topik yang asal..kalau nak berjaya dalam apa juga yang kita kerjakan,kita mesti kena usaha sehabis mungkin..jadikan matlamat kita itu suatu realiti,bukan angan-angan yang tak membawa kemana-mana..kalau ada sifat camnie,memang kat situ jela tahap kehidupan ni jawapnya..apa juga yang kita buat dalam hidup,kita kena upgrade..disini penting nya ilmu pengetahuan..kan?jadi ni lah nasihat iz,bukan utk korg je,sebagai peringatan utk diri iz sendiri dan hangpa jua..hehe..



* sy suka amik gamba dari laman i luv islam..memang terbaik..tapi x salah ke ?

11 comments:

~ch@wi~ said...

gile la din..terharu aku..
ni yg ase nk nangis ni..hahaha..
thanks bro..sob3~
teringat pristiwa proton cty)

iz @ aako89 said...

oi,jangan nangis..kang basah laptop ak..ak pon teringat kes kat proton city tu..cuma ak x nangis..mata masuk nyamuk je..kah3..

coKlaT ICe CreaM said...

hahhaha..!! mesti ch@wi terharu giler..!!! ch@wi nangis bes la xgntleman t.. haha

iz @ aako89 said...

haha.kan2?jangan nangis wei...malu kat diorg kaum wanita ni..kah3..

coKlaT ICe CreaM said...

ch@wi nanges lam ati ja. ahaha.!!!

iz @ aako89 said...

apa da..itu pon sedih2..haha..hati tisu ni..

coKlaT ICe CreaM said...

erm...!!!! mnangis xsmestinya utk kesedihan saja.. menangis utk sesuatu kegembiraan itu y lebih bermakna. hihi

이태민 said...

ececeh , terbaik pyr ;))

ouh psl design blog tuh , saya tak berapa pandai sgt . tapi klu nk saya yg design kan , bagitahu lah kriteria blog yg mcm mane yg awak nk . saya boleyh buat bila saya free . tak payah bayar pape . sebab saya pun tak pasti sama ada ape yg saya buat nt memuaskan atau pun tak ;)) peacee ^^

iz @ aako89 said...

hurm.kalau boleh macam awk punya jugala..cume sy suka yang simple denga warna hijau ngan putih je.(*xde kena mengena ngan politik,hehe)..simple,bersih2..tapi layout cam awak..nway,thanks ya..susah2 kan awk..suka tengok blog awk.

~ch@wi~ said...

huh..ngutuk aku dpn2, x jd aku nangis..hahaha

iz @ aako89 said...

oit..ko dah sampai ipoh ka?