arini cuti,jadi....

hehe..seronoknya rasa bila sekali2 cuti utk berehat-rehat di rumah..walau x dapat pulang ke kampung,xpela..huhu..gaji belum lagi..kena la tahan sikit dari balik kg...mggu dpn insyaallah,balik..lagi pon 14 hb ni gaji..yeye..hehe,x sabonya..keja2 ni,itula yang ditunggunya pon..gaji..hehe..

mula2 bangun pagi harini,tgk blog dulu..yela..apa lah jadi dalam blog ni..komen dah beribu nak kena approve ke,follower bertambah ke,mana la taukan..sekali tgk,hehe..2 komen,ngan satu follower je bertambah...xpela..memadai ngan blog yang biase2 dan xde apa yang menarik,hanya cerita2 peribadi dan nasihat dan pesanan sbg ingatan bersama..

tgk kat shoutbox sebelah,tgk ada tag dari eja..berbentuk soalan..x pasti apa di sebalik soalan yang ditujukan..jap eh,kita masukkan soalan nya..Soalannya berbunyi begini.

Ada 5 perkara berlaku serentak.
1. Air mendidih kat dapur.
2. Air paip melimpah kat bilik air.
3. Bayi menangis.
4. Telefon berbunyi.
5. Ada orang ketuk pintu.

pastu kita kena susun ikut susunan mana lebih penting untuk dilakukan as long sume menda dibuat walau turutan nya berbeza mungkin??hurm..iz cuba jawap yer eja..

kalau iz,first thing nak dibuat,yang no 4 tu dulu..telefon berbunyi kan?apa salahnya jawap dulu..mungkin ada yang penting disebalik panggilan tu..siap je jawap ala kadar panggilan telefon tu,terus settlekan no 3 pulak..baby menangis..sian nangis lama2 kang,kena sawan sape nak jawap..hehe..senyap je budak tu,cepat2 lari uruskan no 1 pulak..melotup kang,abis..bahaya tuh..isy..hurm,ada dua lagi..mana lagi penting ya..rasa2nya no 2 pulak lah..tutup air last skali baru siapkan task no 5..

jadi susunan iz dari awal,4~>3~>1~>2~>5..ntah la..eja,janji tadi nak bagi jawapan di sebalik jawapan ni..hehe..kotakan janji anda yer..tq..

5 comments:

eja said...

OK, dah habis fikir dan buat keputusan?

syabas dan tahniah krn berjaya menjawab soalan cepumas dari eja.. payah x nk jawab??

Nak tahu apakah fakta terselindung disebalik jawapan yang anda berikan?

Baik, mari kita semak jawapan anda bersama2…

apakah ciri/sifat/perkara yang anda utama dan pentingkan dalam memilih pasangan anda.

•anda memilih NO 4 untuk mengangkat telefon yang sedang berbunyi : menandakan anda mementingkan akhlak, budi bahasa dan perlakuan pasangan anda.

• Kalau anda memilih untuk menutup air medidih : menandakan anda mementingkan keselamatan dan kebolehan ’si dia’ untuk membimbing anda.

• Kalau anda memilih untuk menutup pili air yang melimpah di bilik air : menandakan anda mementingkan kekayaan,wang ringgit dan harta.

• Kalau anda memilih untuk memujuk bayi yang menangis : menandakan anda mementingkan cinta dan kasih sayang.

• Kalau anda memilih untuk membuka pintu : menandakan anda mementingkan rupa paras, fizikal luaran dan personaliti pasangan anda.

Haaa macammana dengan keputusan anda?adakah anda berpuas hati..(^_^)

iz @ aako89 said...

waa..banyaknya ulasan dia..hurm..ni betul nya kajian ke ni..men jawap spontan je td..huhu..kalau betul,alhamdulillah...

eja said...

esh betul la fakta tu..kajian tentang keperibadian seseorg.. bagus la awak memilih akhlak,budi bahasa dan perlakuan psgn anda :)

tapi bagi eja klu eja eja pilih no 3 pas tu no 4 sbb pertama x sampai hati nk tgk bdk bayi nangis lama2 yg kedua x tahan telinga dgr tepon tu berdering ..heheh

iz @ aako89 said...

yeke..hehe..ala,sambil senyapkan baby tu,sambil angkat phone,x salahkan?

eja said...

betul tu mgg x salah tp tindakan pertama angkat baby tu dulu mana tahu dia terjtuh ke, tercekik ke kan bhaya blh bwk maut, i love my baby.pastu baru kol mana tahu ada org kol suh interview sat lg melepas plk kerja.pastu baru no 1, no 5 baru no 2..x mementingkan harta dan wang ringgit..iye ke??heheh